Поредна масирана въздушна атака над Киев

Още една трудна нощ за столицата, заяви кметът Виталий Кличко
29 май 2023 07:25, Нели Христова
125
Поредна масирана въздушна атака над Киев
Снимка: БГНЕС

В ранните сутрешни часове Русия предприе нова вълна от въздушни нападения срещу Киев с помощта на безпилотни самолети и крилати ракети, като военната администрация на украинската столица съобщи, че силите за отбрана са свалили над 40 цели.

При 15-ата въздушна атака на Русия срещу града през май и второто поред нощно нападение с подобна интензивност, в Киев няма големи щети или жертви, съобщиха официални лица.

"Още една трудна нощ за столицата", заяви кметът на Киев Виталий Кличко в канала за съобщения Telegram.

Нападението последва най-мащабната атака с дронове, предприета срещу Киев предишната нощ, при която загина един човек и няколко бяха ранени. При нападението в неделя над Киев бяха свалени 36 дрона.

"С тези постоянни атаки врагът се стреми да държи цивилното население в дълбоко психологическо напрежение", заяви Серхий Попко, ръководител на военната администрация на града.

С наближаването на отдавна очакваната украинска контраофанзива за възвръщане на териториите, завзети от Русия през 15-те месеца на войната, Москва засили атаките си, насочени срещу военната и цивилна инфраструктура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
1
 
! Отговори
Зеленото къде е? преди 10 месеца
Някой смени ли му памперса със зелено? Ще дава ли награди пак? :):):)
59
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз продължавам да не разбирам, защо ей така от въздуха дойде някаква обида "фашисти", върху цял един народ, при положение, че няма нищо такова.
58
18
 
10
 
! Отговори
Вмирисани кравари преди 10 месеца
Кравар вмирисан само 10 плюсчета ли можеш да си сложиш ? И пак ти казвам писането на простотии и слагането на плюс и минус не помага на Укрофашистите. Знаеш ли защо ги мразя защото ги познавам много добре повече от 15 години и знам, че на 80% от тях главите им са празни. Ходих на техен рожден ден и в къщата която бяхме цялата беше с портрети на Хитлер и фашистки свастики ами те си се поздравяваха като нацисти и това преди майдана. Тези просто не трябва да съществуват.
57
5
 
7
 
! Отговори
Американофилчетата, преди 10 месеца
Нещо все по-мълчаливи ставате! Какво рефрените ви не вървят ли? Или американската митология е за друг по-американски свят? ХА ХА!
56
5
 
8
 
! Отговори
БА КВО НЕЩО!! преди 10 месеца
А ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ако Русия не си беше свършила ракетита и произвежда повече от "40-50" ракети на месец??! :):)
55
10
 
10
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Кличко, хвърляйте кърпата ! *** са повече , а и имат много оръжия , излишни хора за пушечно месо , малко акъл и безгранична простотия ! По-добре обявете край на войната и се съгласявайте на всички условия ! Запазете живота на останалите украинци . След като има мир, отивайте в други европейски страни да живеете - вече го правите. В България е пълно с луксозните ви коли.
54
3
 
3
 
! Отговори
Разбра ли се ? преди 10 месеца
разбра ли се за кого вият сирените? :)
53
7
 
5
 
! Отговори
блицкриг преди 10 месеца
Робите обичат господаря си и мразят свободните, както и тези които се борят за свобода. Затова русофилите мразят украинците.
52
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Продължавайте да режете клона на дървото на който стоите и Този път няма да са 27 милиона руснака отишли под земята, ами 127 милиона ще се гмурнат в ада.
51
10
 
15
 
! Отговори
Вмирисани кравари преди 10 месеца
Яденето на оборска тор и писането на простотии с нищо не може да помотне на Укрофашистите. Няколко дена Руснаците им набиха празните кратуни а вмирисаните кравари вият от безсилие. И 300 минуса да ми сложите Русия няма да спре да бие Укрофашистите.
50
6
 
7
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Тези "ЗЕЛЕНЯЦИ" могат само да се радват, че Русия не е КРАВАРИСТАН. Можеше още в началото да ги избият като *****, както правеха Янките в близкия изток, северна Африка и Сърбия. По време на Югославската война хвърлиха 5 бомби над София. Нещо май сте го позабравили. Където пипне такъв човек, нищо нормално не остава.
49
4
 
5
 
! Отговори
Стига се излагали бе преди 10 месеца
ТОВА е празнична заря в чест преизбирането на Ердо! Ето и *** и Зеленски са го поздравили! Тука така пишеше ! :):) ХА ХА ХА!
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най хубавото на тая СВО е че умират Украинци. Колкото повече толкова по добре.
47
13
 
14
 
! Отговори
до 46 преди 10 месеца
Кравар вмирисан влез в някой Телеграм канал или някоя военна карта и ще видиш безсилието на Украинските фашисти. Маринка и Авдиевка са полуобкръжени навсякъде Руските сили напредват обаче вмирисания кравар твърди за безсилието на Руската армия. По скоро бих казал, че въпреки помоща на 50 държави Украинската армия която е обучавана от НАТО е безсилна да се справи с Руската която воюва с 15% от силите си и въпреки всичко бие Украйна като маче у дирек.
46
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бой по гнусните Украинци.
45
7
 
5
 
! Отговори
блицкриг преди 10 месеца
Теророссия.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 45Спести си пропагандата мен, не си ни интересен :))) Деца, жени отвеждали, не знам си какво...приказвай го това на янките, тука сме в други ширини :)))
43
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците били разрушили Бахмут! А жители на града разказват, че при отстъплението си украинците взривяват сградите и насила отнемат децата. За последното май искаха да съдят Путин.
42
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Ужас Аз съм работил с украинци, нема такъв тъпизъм братче :)))
41
6
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Питах един Украйнец,защо не се бунтувате и свалите този който ви продаде за пушечно месо и умирате?!А той нагло ми отговори че когато имаше мир,Европа и света е бил затворен за тях а сега ходят,работят и получават помощи без проблем!!??Ето това са Украйнците....