Поредна масирана въздушна атака над Киев

Още една трудна нощ за столицата, заяви кметът Виталий Кличко
29 май 2023 07:25, Нели Христова
125
Поредна масирана въздушна атака над Киев
Снимка: БГНЕС

В ранните сутрешни часове Русия предприе нова вълна от въздушни нападения срещу Киев с помощта на безпилотни самолети и крилати ракети, като военната администрация на украинската столица съобщи, че силите за отбрана са свалили над 40 цели.

При 15-ата въздушна атака на Русия срещу града през май и второто поред нощно нападение с подобна интензивност, в Киев няма големи щети или жертви, съобщиха официални лица.

"Още една трудна нощ за столицата", заяви кметът на Киев Виталий Кличко в канала за съобщения Telegram.

Нападението последва най-мащабната атака с дронове, предприета срещу Киев предишната нощ, при която загина един човек и няколко бяха ранени. При нападението в неделя над Киев бяха свалени 36 дрона.

"С тези постоянни атаки врагът се стреми да държи цивилното население в дълбоко психологическо напрежение", заяви Серхий Попко, ръководител на военната администрация на града.

С наближаването на отдавна очакваната украинска контраофанзива за възвръщане на териториите, завзети от Русия през 15-те месеца на войната, Москва засили атаките си, насочени срещу военната и цивилна инфраструктура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С тези постоянни атаки от въздуха, руснакът се стреми да държи Зе-клоуна в дълбоко психологическо напрежение и далеч от Киев.
79
2
 
3
 
! Отговори
СтигаСиПисалГлупости преди 10 месеца
До Анонимен Елементарно, Уотсън!: - "1000 пъти да кажеш лъжа, истина няма да стане!" - пословицата я има д доста варианти на доста националности! :) така е драги ми Уотсън!
78
4
 
4
 
! Отговори
резултата е: преди 10 месеца
Укро-ПВО-то тази нощ е унищожило освен 40-50 'шахида' а също: 1 бр.-пепелац от КинДзаДза; 2 бр.-подводници; 1 бр.-чартър със националния отбор по шах от Уганда; 1 бр.-Falcon Heavy; 4 бр.-китайски спътника и 3 бр, кучешки колиби. :):):)
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"До Анонимен Елементарно, Уотсън! - във русия са 47 етноса от всички религии." - Кой го е грижа? А, я кажи в Украйна колко етноса са и колко религии. :))) Да не са случайно нещо значително по-малко? Пък това което си казал, как променя истинността на казаното за етимологията на фашизма? Как променя факта, че в България най-много русофилите се палят против мюсюлманското население, защото след като Русия спечелила войната с Османска империя, те го приемат все едно те лично са участвали и спечелили
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За разделение говориш ти защо даваш пример от преди четиридесет години който не е верен. Бг народ е повече от толерантен.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен Елементарно, Уотсън! - във русия са 47 етноса от всички религии.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Елементарно, Уотсън! Пример - "Fasci Italiani di combattimento". Виж логото. Символ на властта в древен Рим, символ на единството. Всеки различен се отлъчва (пр. изселва или убива) или претопява. Изразява се в нетолерантност към каквито и да било други народи, раси, религии, езици. Идеята е всички да са само един вид. Подобно е и в България, да речем при т.нар. Възродителни процеси. Някви групи от гневни лyмпени гонят от България най-работливото и най-честно население, само защото са различни.
73
2
 
9
 
! Отговори
Вмирисани кравари преди 10 месеца
Преди малко разгледах Телеграм каналите КРАСОТА Укрофашистите уж много дронове и ракети свалили обаче взривове и унищожени военни складове както писах в Хмелницки огромен взрив. В Украинския телеграм канал Украйна сейчас са разтревожени защото Руски кораби които носят Калибри на борда са напуснали пристанищата. Пък може да има и трета нощ бой по Украинските празни кратуни за щастие.
72
2
 
3
 
! Отговори
ТЦ пак лъжеш! преди 10 месеца
До 'честния' VPN-aджия: ВИЕ сте русофоби от американофилщина, НЮАНСА е съществен!
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Британският "Индипендънт" публикува разговор на четири очи между украинският президент Владимир Зеленски и американският сенатор Линдзи Греъм. В изтеклото видео се вижда как Греъм се обръща към Зеленски с думите "бъдете свободни или умрете". След което отбелязва, че руснаците умират, а това са най-добре похарчените долари.
70
3
 
8
 
! Отговори
ще ви разочаровам: преди 10 месеца
американофилчетата спомняте ли си: "Украина построена на лжи. Если начать говорить правду, Украина развалится." Арестович
69
4
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 10 месеца
неонацистчетата американофилски обвиняват че слънцето е тъмно и водата е суха! какви фашисти са русофилите - я се разгърнете да се посмеем повечко!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То няма нужда да си "укаинофил", за да видиш кой е агресорът.
67
6
 
11
 
! Отговори
Вмирисани кравари преди 10 месеца
След като Русия приключи с Украинските фашисти ние в България ще се захванем с издирването на техните тукашни защитници.
66
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В България например, най-големите фашисти са предимно русофилите. Не, че няма и разни други, които може да са и по-големи, но те тези другите са единични бройки или малки групи. При русофилите е масово. И хем русите са им окупирали Македония и са създали македонска държава и са настоявали тя да е в състава на Югославия, че даже са искали България да се откаже и от Пиринския край и да го даде подарък на Югославия и хем няколко пъти насърчават сърбите да ни нападат, хем до ден днешен ги обичат.
65
4
 
5
 
! Отговори
Американофилчетата, преди 10 месеца
Кога ше има преврат в Кремъл и кога икономиката на Русия ще се разпадне и кога USA-шахид-Давид ще надвие Голиат? :):) НОВИ версии? Айде давайте - не сме ги чували скоро!
64
7
 
5
 
! Отговори
Вмирисани кравари преди 10 месеца
Не бе вмирисан Кравар аз съм в кондиция по скоро ти ми се виждаш изнервен. Не Моска а Киев е намачкан не Руските сили а Украинските ядат бой не Украйна а Русия си прибра 25% от Украинската територия. Аз няма защо да съм нервен напротив радвам се ти по скоро си нервния Кравар вмирисан.
63
6
 
4
 
! Отговори
Американофилчетата, преди 10 месеца
ПАК ЛИ демонстрирате запдната ци ценност? Измамата ви е природата а? Е ЗАТОВА Русия не ви харесва а вие я мразите! - Те играят честно.
62
6
 
2
 
! Отговори
Американофилчетата, преди 10 месеца
Като нямат реплики разчитат ба 'богатия' си речник който съдържа само обиди. Личи му нервата. Та колега ядосал си го, което е точка разбира се! :):)
61
3
 
4
 
! Отговори
Американофилчетата, преди 10 месеца
ха ха ! пак скачате унили по VPN-a! Споко! терористите американски - такава им е природата пак ще направят нещо и ще имате храна да ви чуем писеца!