Британците гласуваха: Wizz Air е най-лошата авиокомпания на къси разстояния

23 фев 2023 10:40, Александър Попов
38
Британците гласуваха: Wizz Air е най-лошата авиокомпания на къси разстояния
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air е определена от британците за най-лошата авиокомпания за полети на къси разстояния. Пътниците, анкетирани от британската потребителска група Which?, присъдиха на превозвача една звезда от пет възможни, оценявайки престоя си на борда, условията и комфорта на седалката, предаде ДПА и БТА.

Не повече от две звезди британските потребители са присъдили на Wizz Air и във всички останали категории, включително съотношение качество-цена и чистота. Превозвачът извършва полети на къси разстояния от осем британски летища, включително Бирмингам, Единбург, Гетуик и Лутън.

Wizz Air е отстъпила на ирландския си конкурент Ryanair при разстоянието между седалките в самолетите си, разликата в разстоянието между два реда в стандартната икономична класа, което е 28 инча (71,12 см), с около два инча по-малко от самолетите на ирландската компания.

Общата оценка на клиентите на авиокомпанията е 48 процента, което я поставя в дъното на класацията след Ryanair (52 процента), Eurowings (53 процента) и British Airways (56 процента).

През декември британското Управление за гражданска авиация заяви, че има "значителни опасения" относно "неприемливото" поведение на Wizz Air, тъй като пътниците му са много по-склонни да подават оплаквания, отколкото тези на други превозвачи. Регулаторът е установил още, че авиокомпанията забавя изплащането на дължимите пари на пътниците.

Британската Jet2.com е получила най-висок резултат (80 процента), изпреварвайки Turkish Airlines (78 процента).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Wizz Air
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътувах една година до град в Западна Европа с Уиз. По веднъж месечно в двете посоки. Всеки път в посока закъснението час и половина. На месец три часа са ми загубили. На година 36 часа, ден и половина, само в закъснения. Нямаше избор, единствената директна линия беше. Не ги препоръчвам изобщо уизеър, Райънеър са далеч по-точни.
35
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Редовно пътувам с WIZZ и съм доволен.Нови самолети,любезни стюардеси и в повечето случаи полетът се изпълнява навреме.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българчетата , които плюят , добре че бяха нискотарифните полети, че още щяхте да се чудите Пиза пица ли е, а Ди треви, сорт джойнт ли е.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен ме вълнува само едно - колко сигурни са полетите, има ли липсващи, закъснения и каква е статистиката на катастрофите. Всичко друго - кафета, манджи, бок л уци, които се продават, въобще не ме интересува и не си струва парите, които се плащат от разлика в билетите.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, щот Райън малко техни си падат. Като чуя за "класации",при които някакви хора дават оценки на око, спирам да се вълнувам изобщо.
31
1
 
9
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Пълни глупости! В райън си като копърка между други две, коляното ти опира в предната седалка, самолетите им бучат все едно са забравили вратата отворена. Въобще, усещането е се едно летиш в маршрутка... Уиз са къде по-добре в отношение на комфорт, спокойствие и чистота. В райън ония листове за безопасност не са сменяни, откак са извадили самолета от бразилския цех. А тоалетите им са като на погребални агенти, мн зле са брандирани с тва тъмно лого...
30
4
 
7
 
! Отговори
Фриц Клингенберг преди 1 година
Да си пътуват с високотарифните и да не плюнчат по Путин тие албиноси!Съвсем скоро "великата" Британия ще е не само спомен, но и затънтено кътче в историческия музей, касаещо самонарочените псевдодемократи, а в действителност най-лошите колонизатори.АМИН
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат доста кусури, няма спор. Все пак са източноевропейска компания, в борба с много тежка конкуренция на утвърдени западни играчи, но някои от практиките им не са особено коректни. Поне самолетите им са Европейски, за разлика от да речем Американските на Ryan, доста по-нови са - средна възраст 5-6 години и най-вече Airbus A320 има много по-добра статистика на катастрофи от Boeing 737. На мен дори само това ми е достатъчно, за да предпочета Wizz за low-cost, въпреки че ползвам и Ryan и други.
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не им харесва, да си ползват BA и готово. Wizz, Ryan и т.н. са нискотарифни компании - там винаги ще има проблеми с комфорта или обслужването, защото все отнякъде трябва да се реже. Купуваш си билет за няколко хилки от Lufthansa или BA, и няма проблем (ако можеш да си го позволиш). Това е малко като да си купиш най-орязания модел на Шкода и да се оплакваш, че не е същото като Мерцедес...
27
1
 
7
 
! Отговори
1234 преди 1 година
е няма за техните пародии да гласуват изиджет и райън свинарниците
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Визз имат изключително гадната практика да помпят цените в уеб-сайта си, ако забележат че от твоя страна има активност. Проверяваш, цената е една, ако провериш след малко, вече е качена. Но от друг адрес получаваш друга цена. Също и номера с 20 Евро за място. Като цяло парите които плащаш са много повече от пъроначалната цена.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Падат ли и самолетите - не. Добра си е компанията.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дребни сметки.За дълги разстояния са, но и за кратки стават.
23
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нискотарифните авиокомпании са за най-пропадналите.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че гласуват в нечия анкета против лоукост компаниите, съвсем не означава че не ги ползват. Напротив. Основно лоукост авиолинии използват.
21
3
 
22
 
! Отговори
Антон преди 1 година
Гласуват срещу Уизер англичаните, но полетите за Ница, Марсилия, Болоня и Милано от Англия, понякога с прекачване, са пълни с англичани. Вярно може би са средна класа хора, но ходят на почивка в Южна Европа, ходят за Коледа, живеят си добре. И си правят сметка на парите. Едно семейство с 2 деца плаща три пъти по-малко за Уизер, отколкото Бритишуей или Луфтханза, или Ерфранс. Това е истината.
20
2
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Всичко, което сте написал/а е същото и при полетите от/до България. Тук обаче за съжаление нямаме и много други опции за доста дестинации. Аз съм висок над 1.90 и място за краката просто нямам, свивам се като скарида. Все пак е търпимо, при положение, че полетите, с които съм летям са къси - до 3 часа, 3 часа и половина максимум.
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднъж пътувах с тях и ме глобиха в България, че не съм си разпечатил билета за връщане, а те го бяха дали в някъкъв файл на някъкъв софтуер, който така и не се инсталира правилно на компютъра. Отделно до Лутън платих 16 паунда за автобус (коуч) от Виктория Стейшън, където стигнах с три смени на метрото. И понеже живеех на 3 спирки с Пикадили лайн от Хиитроу, та наистина ми излезе "по-евтино", да не говорим за мъкненето на багажа.
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
WizzAir беше добре, когато я откриха. Каквато беше обявената цена за полета това и се плащаше. Сега слагат отгоре за място, за багаж, за приоритет и още някакви такси. За да се качиш в самолета в Англия стоиш на стълбите като стадо овце поне половин час. Седалките са на гъсто и вече не се настройват облигалките, а ъгъла на тях е в такова положение, че след 10 минути вече се чудиш как да се извъртиш. Отврат станаха.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам наблюдения само от British и от Wizz. Все пак British са по-добри и за предпочитане.