Кремъл: Ако Франция прати войски в Украйна, те стават наша мишена

Руското външно министерство коментира изявление на Макрон
Обновена: 8 май 2024 14:12 | 8 май 2024 14:11, Петър Бойчев
143
Кремъл: Ако Франция прати войски в Украйна, те стават наша мишена
Снимка БГНЕС

Руското външно министерство предупреди Париж, че ако френският президент Еманюел Макрон изпрати войски в Украйна, те ще станат легитимна мишена за руската армия, предаде БТА по информация на Ройтерс.

Макрон предизвика противоречиви реакции през февруари, след като заяви, че не може да изключи възможността в бъдеще в Украйна да бъдат разположени френски сили.

„Характерно е, че самият Макрон обяснява тази реторика с желанието да се създаде някаква „стратегическа неопределеност" за Русия. Налага се да го разочароваме - на нас ситуацията ни изглежда повече от определена. Ако в зоната на конфликта се появят французи, те неизбежно ще станат мишени за руските въоръжени сили. Париж вече разполага с доказателства за това", каза Захарова.

Тя посочи, че в последно време Русия наблюдава увеличаване на броя на френските граждани сред убитите на бойното поле в Украйна.

Руското министерство на отбраната вчера заяви, че в скоро време ще проведе военно учение, което ще включва отработване на употребата на тактически ядрени оръжия след появата на „заплахи" от страна на Франция, Великобритания и САЩ, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от Свободно време.
Месечна нумерологична прогноза за май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Какво ги нищим вече колко време. Фактите показват, че Украйна загуби много отдавна. Украйна отдавна воюва с чужди пари и с чужди оръжия. Когато "Украйна" започне да воюва и с чужди войници ще е съвсем очевидно чия е тази война! Западняци с западно въоръжение финансирани от запада на бойното поле Украйна! И след първите Искандери с АА глави BlackRock ще осъзнае, че няма да си върне парите никога!
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Безполезни форумни уркофили!
115
1
 
1
 
! Отговори
Вангелио преди 1 седмица
300 атомни гъби в масква немедлено
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Почвата в украйна е чернозем, идеално място да копаеш французи там.
113
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
До Търговец на оружия Продадоха ги на Египет.
112
1
 
4
 
! Отговори
Търговец на оружия преди 1 седмица
Ко стана с Мистралите, уа? Секс се дянаха.
111
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко ли влекачи ще има тая година на красная площад?!Таварищ шойгу да не се изложим пак...А защитен купол над кремлвской дворце? Ааа,няма ли да има?Той товарищ *** пак от бункера ли ще наблюдава парада?
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Христо Христов.... със сигурност Китай има сравними и по-добри оптики от френските ------//------ Ти нещо си спал на течения.
109
4
 
17
 
! Отговори
Какво следва преди 1 седмица
Ясно е, че ако Франция изпрати военни части в Украйна те ще бъдат легитимна мишена. На фронта всеки от другата страна е легитимна мишена. Първо се стреля, а после се пита кой какъв е бил.
108
5
 
18
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
Така е,когато не сключваш мир когато можеш Вече страстите са нажежени кой е по-по- най,а Запада няма полезни за себе си ходове освен приказки,които може да стреснат само малки деца като на Макрон за френските войски.Сега и Зеленски е лишен от възможността да сключи мир с обявяването му за издирване,а Русия си получи оправдание да продължи дотам докъдето реши в Украйна.Няма и с какво да и попречат без и те да го отнесат.Така става при сметка без кръчмаря.От векове могат да воюват с всеки,
107
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нито една нивина за холокоста в палестинаНяма новини и за протестите на университетите в америка и европа..е и кво очаква се дъжд и умерен вятър..толкова сте новинари продажни и платени сводн
106
3
 
3
 
! Отговори
До 107 преди 1 седмица
По чистите са само тези от московия колега.нещо си се объркал
105
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом има желаещи да умират за чужда война, прав им път! Може би Макрон се опитва по този начин малко да прочисти населението, че в Париж е цяло чудо да срещнеш бял човек.
104
13
 
5
 
! Отговори
Невеж преди 1 седмица
Абе тази година за 9 май на парада в Москва западна техника ли ще показват или ще вадят от музеите кремаклийки и путури.Или пък може би някоя лада с ви фи,нави и тракшън
103
8
 
5
 
! Отговори
Кравар русоеббб преди 1 седмица
До краваромучалките.Ами чакаме русосифилистичните патриоти като вас да ни дадат пример записвайки се в затворническата армияна дундин и веднага ше ви последваме
102
8
 
10
 
! Отговори
краваромучалките, преди 1 седмица
кво се праите! Айде пишете се у чуждестранния легион!
101
14
 
1
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 седмица
А пък парижани решили да прекръщават някакъв мост на "Червена армия". Не е ли смешно:))
100
9
 
11
 
! Отговори
до Алекс преди 1 седмица
Всъщност тази нефтобаза е единственото по-сериозно нещо, което е избомбено с ATACMS. След вече близо месец активна употреба. Доста е тъжно за НАТО, нали?
99
18
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Няма нужда от френски войници.И ВСУ добре се справя.Нефтобазата в Луганск изгоря красиво след като ATACMS я разбомби.Сега като пристигнат и F-16 пияната Захарова ще реве още по-редовно.
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И е, много си активен! Няма ли чинии за миене? Тоалетните почисти ли?