Жегите във Ванкувър на всеки два часа взимат по една жертва

Климатиците и вентилаторите в магазините са разпродадени
30 юни 2021 15:03, Ния Христова
15
Десетки сигнали за внезапна смърт са получени в Канада заради жегите. Жителите на кандаската провинция Британска Колумбия, не са се сблъсквали с подобни температурни рекорди, като тези от последните дни. 
 
От края на миналата седмица живакът непрестанно се покачва и на места вече достигна близо 50 градуса. Безпрецедентните жеги в Канада взеха и десетки жертви. 
 
"От време на време има горещи вълни през лятото, което става все по-топло. Никога обаче не е било толкова зле. Никога не сме преживявали такова нещо. През последните дни спешните екипи са на крак денонощно. Сигналите за внезапно починали хора се увеличават всеки час", обясни ситуацията Роса, предаде Bulgaria ON AIR
 
Полицията във Ванкувър отговаря на средно 14 сигнала за внезапна смърт на ден.
Още по темата
 
В региона малко домове разполагат с климатиците. През последните дни обаче поръчките за инсталации за охлаждане са скочили рязко. Вентилаторите в магазините също са изкупени. 
 
Дори и дивите животни търсят начин да се спасят от жегата, търсейки вода.
 
Опасно високите температури предизвикаха пожари и отново повдигнаха темата за глобалното затопляне. 
 
"Климатичната криза не е фикция, а е абсолютна истинска. Това е големият урок от последните няколко дни. Цялото западно крайбрежие на Северна Америка - от мексиканския щат Баха до Аляска, всичко е в червено", е заявил премиерът на Британска Колумбия Джон Хорган
 
В Портланд, САЩ, където термометрите показват 46 градуса, асфалтът се напука, а електрозахранващи кабели са прегорени. Подобни температури не са регистрирани в региона от 40-те години, когато започва да се води статистиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДа се чудиш как тия куфарчета са у китайците като преди едно 60 години Китай е бил жива мизерия
14
0
 
1
 
! Отговори
Няма проблем преди 2 години
Еее канада, ще продам червената си лада.Щом се освобождават квартири да ме взимат - тук сме свикнали и -20 до +43 градуса.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би става въпрос за населеното място Литън в Британска Колумбия, а не за Ванкувър. Поради уникалното му котловинно местоположение между голи скалистии склонове и ниска надморска височина там се измерени едни най-високите температури в Канада. Нещо като Долината на смъртта в Калифорния. Вчера в Литън е било 49,5 градуса. Впрочем на 30.06.2017 г. в Сандански беше 44 градуса, но при по-висока влажност на въздуха от тази в Литън и никой не умря. Много лабави тези канадци.
12
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
АЙ!!!!!...Ама верно!..И аз проверих /а и ВСЕКИ може да го направи!/ и видях,че не само днес,но и през цялата седмица температурата във Ванкувър НЯМА да превишава 27 градуса!!!!...Е?...Кък са "капладисва" при тая ПРИЯТНА за сезона температура?!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За утре температурите във Ванкувър ще бъдат съответно 24 градуса максимална и 17 градуса минимална. Много интересно при такава "жега" посред лято как се умира, че пък и по един на час!? Това са поредните медийни манипулации в стил Ковид 19!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната затоплистка лъжа.Днес температурата във Ванкувър няма да превиши 27 градуса,а в следващите 10 дни 25 градуса.Наистина страшни жеги за юли.
9
1
 
3
 
! Отговори
Боко шкафа преди 2 години
Значи ви свършили климатиците и вентилаторите.Веднага обществено поръчвам на Шиши да ви прати един самолет а парата я искам кеш в няколко чекмеджета.
8
0
 
2
 
! Отговори
Ниневия преди 2 години
Някога хората са търсели причините в себе си..в своите грехове и са казвали.."Съд Божий". Правели са литийни шествия...покайвали са се..променяли са поведението си....и Бог е отменял наказанието. Просто и ясно. Търсете под вола ...теле!!! И още ще се вдигат температурите....току-виж и Йелоустоун...изригнал.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жегите там да не избиха коронавируса? Бяха казали че при +70 градуса хвърлял топа ако е вярно. И в никакъв случай не викайте чичко Били да охлади планетата.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванкувър отдавна не е нормално място за живот. През годините там пристигнаха емигранти първо от Хонконг, а след това най-богатите китайци и цените на имотите стигнаха до някакви нереални цени, нещо подобно на 2-5 милиона долара за дървена барака. Голям принос за вдигането на цените имат и канадските политици от всички партии, които бяха подкупени и даваха указания на митниците да си затварят очите пред идващи китайци с куфарчета. А иначе беднюхите от всички националности там се късат от бачкане.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално въглеродният диоксид метана и други газове спомагат за увеличаване на парниковият ефект на Планетата. Тъй като те не отразяват слънчевите лъчи но задържат топлината по този начин ще се сварим всички но глпците не схващат какво става и приказват глупости
4
3
 
4
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Канадските прасюнгери пукясват от жега като са по 200кила... Къде сте боди позитив извратеняци?
3
2
 
7
 
! Отговори
а преди 2 години
Арабите какво да кажат, в Оман и ОАЕ редовно е над 40гр и не е новина. Даже в при нас е ставало към 45гр
2
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ОПРЕДЕЛЕНО се наблюдава некакво.."извращение" в поведението на Природата!...ОПРЕДЕЛЕНО!...Но да се отдава то САМО на човешката дейност е ..твърдепримитивно!...И все пак:..-АКО СМИРИМ МЕРАЦИТЕ си за "лукс","военно превъзходство",БЪРЗИ И АБСОЛЮТНО БЕЗСМИСЛЕНИ ЗАБОГАТЯВАНИЯ,ще преминем през тоя период по-лесно..Но за съжаление,"ПРИРОДАТА" на "човека" е ОБЪРКАНА!...Той /човека/ хем негодува,хем НЕ ИСКА ПРЪВ да предприеме мерките..ЧАКА ДРУГИТЕ...
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези нали бяха много набожни. Не са ли чели Библията. Щото ако бяха я прочели щяха да знаят за последните дни пред свършека. Щяха да са готови за тези аномалии а не да *** кат мухи. Предишният край на света беше с потоп. Но Господ обеща да не ни дави. Този път ще ни изпепели. Честито на печелившите.