Най-дългото чакане за полет... 28 часа чекиране!

Пътниците на Wizz Air изтървали сватби, рождени дни...
13 юли 2016 14:52,
32
Най-дългото чакане за полет... 28 часа чекиране!
Снимка: Twitter

Оплаквате се от дълго чакане за полета? Помислете пак, защото 170 души, които пътували от Ливърпул за Рига, в неделя вечерта могат да ви кажат това и онова за дългото си чакане.

Пътниците е трябвало да излетят от летище Джон Ленън с нискотарифната компания Wizz Air, но им се наложило да изчакат 28 часа за пътуването.

За закъснението много от пътниците си платили с... нерви, пише "Дейли Мейл". Една жена пътувала за сватбата на брат си и не успяла да присъства на церемонията заради закъснението. Друга пък пропуснала рождения ден на 5-годишната си дъщеря.

На Wizz Air им се наложило да спрат самолета за непредвиден ремонт. Само че не успели да намерят друга машина и така всичките 170 пътници останали на земята.

Полетът им трябвало да излети в 6 следобед в неделя, но не успял. Затова от авиокомпанията обещали да настанят пътниците в хотел и да ги върнат на летището на другата сутрин в 7 часа.

Само че сутринта се оказало, че самолетът отново няма да излети. Бил насрочен за 7 часа... вечерта.

В крайна сметка дори и този час не бил спазен и полетът за Рига излетял в 22:05 часа. Така пътниците чакали цели 28 часа. Със сигурност полетът им се е сторил дълъг...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Кор за Анонимния преди 7 години
Уиз са си долнопробна компания, в която закъсненията са част от бизнес-модела (Дължат се на това, че не се оставят никакви резерви във времето, за да се изцежда на максимум печалба, била тя и за сметка на обслужването). Иначе това за куфарите е вярно - понякога истинските компании ги забавят/забравят. Нискотарифките нямат този проблем, защото по принцип не можеш да вземеш куфари. Ако си с багаж, цената става толкова висока, че се чудиш защо си такъв балък да се подвеждаш по празни обещания :)
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък високотарифните често не доставят куфарите. Може и след два дни да ви ги доставят.
25
1
 
2
 
! Отговори
Зевзек преди 7 години
С Изи по маршрут Мадрид-София чакахме самолет да отиде до Лисабон, да се върне, да го почистят и презаредят и после да ни вози за София. Горе-долу 4-5 часа чакане.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да летиш с нискотарифна компания си е чист късмет - не знаеш какво може да ти се случи. Аз ги избягвам, стига да имам възможност, но понякога не зависи от мен.
23
2
 
6
 
! Отговори
Гневен преди 7 години
Миналата година подобно закъснение на Уиз еър за малко да ми провали лятната ваканция.
22
13
 
10
 
! Отговори
ои преди 7 години
Да ви имам предразсъдъците към "нискотарифните"! Специално Уизеър имат чисто нови самолети, най-голямата сделка на Еърбъс за миналата година. Поръчаха 80 броя! Имам десетки полети с тях, никакъв проблем.А проблем съм имал с Ер Франс - овърбукинг, т. е. чиста измама.
21
6
 
28
 
! Отговори
Profi преди 7 години
Единствената по-долнопробна компания от Уиз е Райън. Даже не знам това каква новина е, те са си така нон-стоп.
20
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де, да беше така само с ниско тарифните! Един път летях с Аерофлот и никога повече няма да повторя! Полетът беше с прекачване и добре, че първият стигна на време, ама после като заседнахме в Москва... край! 8 часа закъснение и никой не ни обезщети по никакъв начин! Седяхме си на летището до откачане и информация-няма.
19
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С ниско тарифните линии е така! Който иска да стигне навреме за там където е тръгнал да си вземе билет за нормалните авиолинии и няма да бъде изненадан. В тези нискотарифни линии нямат нито достатъчно машини нито екипажи. Евтиното винаги излиза по скъпо.
18
6
 
28
 
! Отговори
Ицо Георгиев преди 7 години
Уиз са като всяка друга нискотарифна авиокомпания. Уж обявяват ниски цени на билетите, но не точно. Ниската цена се постига, ако пътуваш без багаж и без никакви удобства. Но ако решиш, че все пак ти трябват дрехи си доплащаш и билета ти става една идея по-евтин от тези на нормална авиокомпания. И накрая не получаваш никакво качествено обслужване. Мотаят те, в самолетите е тясно, закъсняват полетите. Пробвал съм няколко пъти и всеки път съм съжалявал. Ако човек няма бърза работа, иска да разгледа
17
35
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички специалисти, пищещи по-долу - а по-добре ли е от компанията да се направят на луди и да пуснат повреден самолет да лети? Както са правели доста по-реномирани и не нискобюджетни компании? И после да хъмкат, когато самолета изчезне от радара? Ползвам Wizz от доста години и закъсненията им в един единствен случай прехвърлиха 2 часа, когато се наложи аварийно кацане, поради смърт на борда. В другите случаи никога не са прехвърляли час. А и някой да ви кара на сила да пътувате с тях?
16
31
 
60
 
! Отговори
хмм преди 7 години
Пътувал съм с тях и до сега не е имало закъснение повече от 15мин. Пътувал съм и с други реномирани (Търкиш, Еър Франс, Австрийските) - при всички е едно и също. Правилата за обезщетение са едни и същи при всички. Ако някой не си ги знае и потърси е негов проблем. Ако предявиш иск обикновено веднага изплащат нужното - не един приятел така хем е летял, хем е взел не малка сума от KLM, BG air и други авиокомпании заради закъснения. Уви повечето хора не си знаят правата.
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо всичко го приемате като нормално? НЕ Е НОРМАЛНО, даже ако е най-долнопробната нискотарифна компания тя не си е спазила договора(впрочем които сама е написала)!
14
24
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Ползвам ги и не съм имал проблеми с тях. Единственото закъснение, което направиха беше с полет от Рим до София но то беше по вина на авиодиспечерите, които стачкуваха. Закъснението беше около 4 часа но ме предупредиха още предишната вечер с SMS
13
4
 
39
 
! Отговори
Луд преди 7 години
Тия същите летящи кошници ни скъсаха нервите преди 10 дни от Бергамо. Без прична извадиха жена ми от полета и и казаха< че ще пътува на другия ден. След 1 час скандали я качиха в самолета. Никога повече с тия барутарници.
12
11
 
31
 
! Отговори
АМ преди 7 години
Тоя Уиз е толкова зле, че по-добре да бяха хванали автобуса... Нискотарифните не стават за нищо.
11
3
 
18
 
! Отговори
Име преди 7 години
До wizz fanИ аз съм им фен, но преди около месец полета от софия до Брюксел закъсня с повече от 6 часа. За инфо- получих известно обещетение от тях.
10
7
 
31
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Чета тук че полетите на Wizz air редовно закъсняват с около час. И го приемате за нормално? Ами ако имате прехвърляне на друг полет и имате точно час между двата, кво правите? 1 час закъснение е много! Правилно са ми казвали да избягвам нискотарифните че не се знае кога ще излети, кога ще пристигне и дали ще излети. Ако е директен полет бива, ама ако прехвърляш... ай мерси.
9
34
 
13
 
! Отговори
wizz fan преди 7 години
Имам над 50 полета с Wizz и не се сещам за по-голямо закъснение от 1 час.Наистина 28 часа е недопустимо,но явно се случва,все пак е могло да осигурят самолет от друга база в рамките на 8-10 часа.
8
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОДОБНО НЕЩО СЕ СЛУЧВА С ВСЯКА АВИАЦИОННА КОМПАНИЯ.СЛУЧВАЛО МИ СЕ Е С МНОТО ПО-РЕНОМИРАНИ КОМПАНИИ, А АЗ ЛИЧНО СЪМ ПЪТУВАЛ WIZZ AIR И СЛАВА БОГУ НЕ МОГА ДА СЕ ОПЛАЧА.