Продадоха "кутийка" от 17 кв. м в Лондон за 275 хил. паунда

Имотът привлякъл силен интерес и се е задържал на пазара само 3 седмици
Обновена: 27 окт 2014 12:40 | 27 окт 2014 12:25, Десислава Попова
30
Продадоха "кутийка" от 17 кв. м в Лондон за 275 хил. паунда
Снимка: www.zoopla.co.uk

Най-малкото жилище във Великобритания е било продадено за 275 хил. паунда (около 680 хил. лева), след като негов рекламен клип стана изключително популярен в интернет, пише британският вестник "The Telegraph".

Бившият цветарски магазин е с площ едва 17 кв. метра, което е равно на приблизително около една пета от стандартното новопостроено жилище в страната.

В общото пространство умело са съчетани кухненски бокс, всекидневен кът, спалня на по-високо ниво, като има и отделна малка баня.

Въпреки високата цена се оказва, че не е липсвал интерес, като над 220 хил. души са разгледали офертата на сайтовете за обяви за имоти Rightmove и Zoopla.

След наплив от запитвания и няколко оферти къщата в Излингтън, Северен Лондон, бързо е намерила купувач.

Хамиш Алън от агенцията за имоти Winkworth твърди: „Имахме силен интерес от най-различни потенциални купувачи. Имаше такива, които купуват собствен дом за първи път, хора, които искаха допълнително пространство, и дори такъв, който искаше да я купи, за да предлага под наем в AirBNB. Офертата се задържа на пазара само три седмици. Това е уникален имот, няма как да се опише по друг начин“. 

Макар и от Winkworth да не потвърждават цената, на която е била сключена сделката, имотът се предлагаше срещу 275 хил. долара, отбелязва вестникът.

Това е със 100 хил. паунда повече от средната сума от 177 хил. паунда, за която са се продавали жилищата в Англия и Уелс през миналия месец, сочат данни от местните регистри.

По думите на Лорънс Хол от сайта за обяви за сделки с имоти Zoopla жилището е било сред най-разглежданите на сайта тази година. „Нашият народ има мания по имотите, а когато става въпрос за най-голям, най-малък, най-скъп или най-евтин, наистина интересът е огромен“.

Снимки на жилището може да разгладате в галерията на Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
31
 
! Отговори
Адам Смит преди 9 години
Преспокойно го дава на пътешественици за по 150 паунда на ден(за разлика от хотела тука имаш кухня и може да довеждаш който си искаш), може и повече по празниците. Тоест 150*350дни(слагам 15 за чистене/ремонти/друго) = 52 500 паунда на година, след данъците и други разходи 30 000. 10% доходност...ама вулгарина ще ги завре в КТБ за 6 процента на година и в един момент баце Цецо ще му го монтира....
21
3
 
37
 
! Отговори
ЕС-есовци преди 9 години
Значи....според ЕС, има разпоредби за щастливи кокошки, весели прасета и куп други жизнерадостни животинки, с обособени стандарти за площ, светлина и прочие....но явно за хора няма значение. Това "гаражче" е направо гавра
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 24: Изкефи ме :D
19
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakyv hubav panelen blok mozeshe da vzeme za teia pari v Liulin-4 ne e istina
18
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а в гетото Младост може да си купиш цяла кооперация за тези пари!
17
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
при нас във вълчи дол с тия пари ще си купи 10 къщи и ще назначи 10 охранители да го вардят от ***. ама охранителите също ще го крадат. глей кви глупави англичани. елате във вълчи дол, емоции да имате,адреналин,екшън
16
0
 
41
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
Това е на улицата и е магазинна площ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вероятно го е купил някой милионер, да си държи в това апартаментче обувките - няколко стотин чифта.
14
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 8 samo edno neshto sabraviash - v london ima zakoni, koito se spazvat i niakakva sigurnost. v BG NIAMA - shte te ukradat, nabiat i ubiat, osobeno v po-tihite kytcheta. tova e OGROMNATA razlika.
13
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ СЛУЧАЙНО В ЕНГЕЛЕЗИЯ ЖИВЕЯТ ТРИПОЛОВИ. А ОТ ТЯХ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВАТ ОЩЕ ПО ГОЛЕМИ ИЗНЕНАДИ.
12
1
 
34
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Ми ... явно прави, щом все пак е обърнал сумата в лева по правилния курс
11
0
 
32
 
! Отговори
opa преди 9 години
mnenieto ti ne struva, bg biznesmeno...
10
2
 
41
 
! Отговори
мангоджери преди 9 години
умници, не ви побират мозъчетата, че има хора, за които парите не са пари и други, които инвестират в атракции от които са убедени че ще спечелят
9
5
 
46
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
С тези пари щеше да си купи 5 апартамента в София и една китна къщичка с двор в някое село и парите от наемите на апартаментите да си живее като Крез далече, далече от безумната тълпа!А който е писал статията прави ли разлика между долари и паундове?
8
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имал пари дал, не виждам проблема.
7
4
 
34
 
! Отговори
BIZNES преди 9 години
Да,ама не! Това вече е жилище, и не може да стане пак цветарски магазин, няма да разрешат живущите горе. Това не ти е България.
6
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-важното, което не се казва, че сградата е на 1 етаж и върви със съответната земя под имота. Ако се събори и построи сграда на 8 етажа, печалбата ще е огромна... Ако се дава под наем на бизнес клиенти, един такъв имот може да носи по 100+ паунда на ден.
5
10
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да заплатиш такава сума за 17кв.м. жилище е необходим доста идиотизъм , явно англичаните го притежават в неограничени количества.
4
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
20 000 евро на квадрат! Какво му плащаш! Все пак е в северен Лондон :)Имам един приятел който се пренесе в Лондон и постоянно ми се хвали със заплатата си, но дълго време не казваше, че е задлъжнял две поколения напред за да си купи жилище!Няма изход от матрицата!
3
1
 
48
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
Мога да ви назова сумата за която имотът би се продал ако беше в Люлин-4. Например бивш трафопост преустроен в боксониера 17 кв.м.