Ексканцлерът Герхард Шрьодер също е бил подслушван от АНС

Причината била съпротивата му срещу инвазията в Ирак
Обновена: 5 фев 2014 11:38 | 5 фев 2014 10:28, Елка Василева
3
Ексканцлерът Герхард Шрьодер също е бил подслушван от АНС
Герхард Шрьодер. Снимка: архив, Reuters

Американската Агенция за национална сигурност (АНС) е започнала да подслушва през 2002 г. телефона на тогавашния германски канцлер Герхард Шрьодер заради неговата съпротива срещу оглавяваната от САЩ инвазия в Ирак.

Още по темата

Това съобщиха мюнхенският вестник "Зюддойче цайтунг" и германската обществена телевизия Ен Де Ер, цитирани от АП. Медиите се позовават на анонимни американски правителствени източници и приближени на АНС, които се запознали с документите, предоставени от Едуард Сноудън.

Според тях Шрьодер е бил заведен в списъка на следените лица през 2002 г. под номер 388.

Предишни публикации на немски медии, също базирани на разкритията на Сноудън, констатираха, че следващият канцлер Ангела Меркел също е била обект на подслушване от страна на АНС. Меркел стана канцлер на Германия през 2005 г., пише БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
ВАНЧО преди 10 години
ТОЗИ ,НА СНИМКАТА , И ЕДИН ЧАПАТ ДА МУ НАБУТАТ САЩ ,ПАК ЩЕ БЪДЕ С ТЯХ ,ИНАЧЕ ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕ ,ЧЕ БИТКАТА С РУСИЯ Е ЗАГУБЕНА -КОЕТО СИ Е САМАТА ИСТИНА !
2
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Този не беше ли който предаде германците и отиде "представител" на Русия в Германия за електриките и газта???Също като Първанов, който щеше да бъде представител на Русия за "Газпром" в България....
1
2
 
1
 
! Отговори
ФСБ преди 10 години
В политиката както и в бизнеса няма приятелство - има интереси.Америка си гледа интересите и не подбира методи и средства.А това, че цяла Европа прави се е на.ла пред, тях никой не и е виновен!За щастие и там има честни хора, които се възмущават от методите им на "демокрация"