Кукувичи сняг валя в Пампорово

Няма снежна покривка, само дърветата са побелели
21 апр 2024 12:32, Петър Бойчев
9
Кукувичи сняг валя в Пампорово
Снимка БГНЕС

Кукувичи сняг валя в Пампорово тази нощ. Това съобщиха за "Фокус“ от Планинската спасителна служба в курорта. Наричат го "кукувичи“, тъй като вече е пролет и пее кукувицата, а вали сняг. Снежната покривка е около 1-2 см.

Сняг валя през нощта и в други по-високи части на област Смолян, като няма снежна покривка, а само дървета и покриви са побелели.

По пътищата в областта няма снежна покривка, съобщи за "Фокус“ дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Пътищата са мокри след валежите от дъжд и сняг през нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Снимка на деня
Оранжев код за силни валежи и гръмотевици в Смолян и Благоевград
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
До Тенгри яко в .... преди 4 седмици
Ти къде си видял кукувица да мъти? Тя снася яйцата си в чуждите гнезда и отива да си гледа живота, а друга птица й мъти яйцето и после й храни кукувичето.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е швабианите са с лед и градушка по улиците, Бг нема да се дели от зелена швабия, снег, дъжд, градушка, бурни ветрища, реколта ли, е нема.
6
4
 
3
 
! Отговори
Тенгри яко в дупайко преди 4 седмици
До АнонименЗа твое сведение, точно седмицата преди смяната на времето, га бей на нивата и въртейправата лопата, кукувицата кукаше, та са късаше;))) Граждани, граждании, на село раждани, интернет ша ви изпие акълят, дет ич го немате. Лопата и мотика и на нивата, за да излезете от Матрицата;))) Инак кукувица мъти по кратуните ви, не по зелените буки, а кукувицата е чернобългарски символ (украински), славеят - на волжките българи, а на руснаците - бутилката с водка;)))
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кукувичките са измрели още преди 10 г/ в ЕС когато влезнаха че пръскат с отрова.
4
6
 
0
 
! Отговори
Краси преди 4 седмици
М,Баце Винету построи на др.Путин с три милиарда народни пареи Турски-Руски пАток.Помислете колко пътища и ВиК можеха да се построят!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Според легендата името на Пампорово идва от прякора на местен търговец, Рачо Пампора, който имал керван и карал стоки през границата. "Пампор" викали на първите парни технологии, локомотиви, параходи и стационарни двигатели.
2
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
"Кукувичи сняг" ?....Е,верночовек цял живот се учи...Не бях чувал тоя израз,но днес го научих..Благодарско,"Днес." !...Богат е българския език,много богат !..
1
1
 
7
 
! Отговори
Форумен философ преди 4 седмици
Кукувица кука на зелена бука, така казва народът. На Пампорово обаче преобладават иглолистни дървета. Затова кукувиците там вероятно са на по-друг режим.