Великобритания разреши на Украйна удари дълбоко в Русия с техни ракети?

Лондон предостави далекобойните Storm Shadow
Обновена: 12 сеп 2024 11:15 | 12 сеп 2024 11:11, Петър Бойчев
472
Великобритания разреши на Украйна удари дълбоко в Русия с техни ракети?
Снимка БГНЕС

Обединеното кралство вече е взело решение да позволи на Украйна да използва крилати ракети Storm Shadow за удари срещу цели в Русия.

Източници на The Guardian в британското правителство съобщиха, че решението да се позволи на Украйна да нанесе удари със западни оръжия по цели дълбоко в призната руска територия вече е взето. Това обаче се очаква да бъде обявено в петък, след като британският премиер Кийр Стармър се срещне с президента на САЩ Джо Байдън.

Източниците добавиха, че съвместното посещение на Блинкен и Леми в Киев в сряда за среща със Зеленски не би се състояло, ако не беше взето положително решение за Storm Shadow. Но британците определят публичното изявление за ракетите с голям обсег в Киев като прекалено провокативно и затова нямаше изявление.

Според The ​​Guardian държавният секретар Блинкен също "намекна“, че Вашингтон е взел подобно решение относно ракетите ATACMS. Според Блинкен САЩ са били готови да адаптират своята политика в Украйна в зависимост от ситуацията на бойното поле "от първия ден“ и "ще продължат да го правят“, пише Фокус. 

Разрешение за удари навътре в Русия с техни ракети даде също и Нидерландия.

Първите дипломати на САЩ и Великобритания Антъни Блинкън и Дейвид Лами проведоха среща в Киев с украинския президент Володимир Зеленски, като обявиха нова помощ за страната му. Отразявайки събитието, западната преса е насочила вниманието си най-вече върху въпроса за ударите с ракети с голям обсег навътре в руската територия, за което Украйна отчаяно настоява.

В рядко съвместно посещение в чужбина държавният секретар Антъни Блинкън и британският външен министър Дейвид Лами се срещнаха с висшите лидери на Украйна в Киев, за да обсъдят укрепването на украинската армия и дали да ѝ се позволи да използва далекобойни ракети за удари дълбоко в Русия, съобщава „Ню Йорк Таймс“. Изданието отбелязва, че срещата се провежда, докато администрацията на Байдън се бори да ограничи помощта за Русия от Иран, Северна Корея и Китай и докато президентските избори в САЩ започват да хвърлят сянка над конфликта.

Според „Уолстрийт Джърнъл“ Блинкън е дал сигнал, че Западът обмисля дали да позволи на Киев да нанася удари дълбоко в руска територия със западно оръжие, след като Русия е добавила ирански балистични ракети в арсенала си и е предприела контраофанзива в Курска област, целяща  изтласкването на навлезлите в нея миналия месец украински сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от Русия
Киев: Руските удари могат да предизвикат ядрена криза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И следващото им заявление от остров Бувет ли ще бъде.
335
18
 
8
 
! Отговори
К9 до 999 преди 6 дни
Защитавам свободата и интересите на българския народ! А колкото по-далече е народа ни от руския окупатор, толкова по-добре!
334
2
 
6
 
! Отговори
999 преди 6 дни
До К-9_____ К-9 са работни кучета,обучени да изпълняват военни или полицейски задачи.Защитават водача си и са лоялни.Ти кого защитаваш?
333
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
По болници пълни вътре със русначета да се целят тази долнопробна нация трябва да бъде изтребени до крак
332
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен"видя ли руснак го шляпам здраво" Ако си нашляпал рускоговоряши в България, да знаеш, че това са украинци.
331
14
 
6
 
! Отговори
BASI MAMAT преди 6 дни
Русия ще заприлича на Израел - от всякъде ще я нападат Терористи с Ракети .
330
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Аз затова видя ли руснак го шляпам здраво , много мразим скапани руснаци
329
26
 
10
 
! Отговори
К9 преди 6 дни
Българският русофил е лесно ранимо, но трудно за разбиране създание. Влюбен е до уши в Путин, драска цял ден по форумите за 3 лева, но си стои в България, вместо да отиде и да се запише в руската армия. Путин дава 10 000 долара стартово, което за нашия беден стотинкаджия русофил си е една направо невероятна сума. Така хем ще попълни оределите руски редици, хем България ще стане още по-добро място за живеене!
328
3
 
11
 
! Отговори
Урсула преди 6 дни
Спътници могат да се свалят: 1-во с лазер. 2-ро с c500 3-то с ядрен реактор на спътник и 4-то, по най тривиалния начин-ядрена бомба. Само че тогава падат всички спътници, интернета ни и указанията от посолството в Телеграм. Най-вероятно обаче е да се ползва C500,по-малко вероятно е специално създаден за целта лазер. Но там се иска ясно време.
327
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Като знаем какво стана във Втората световна война, например - а именно как Германия помагаше на своите съюзници италианците и след това - го отнесе Германия, а Италия, значи и сега ще стане същото: бритите ще го отнесат, от Русия с любов и доста омраза ))
326
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Муай в Москве!
325
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
С кво ще сваляш спътниците бе, сме шник?
324
2
 
1
 
! Отговори
Баце преди 6 дни
Гади ми се като чета какви ги пишат тука. Ще се огранича с още един мисирски сайт
323
4
 
15
 
! Отговори
Урсула преди 6 дни
Абе тая пролет англичаните нали изстреляха една ракета близо до бреговете на САЩ и за малко не си нацелиха фрегатата. Тия дето ги дават на Зеленски дано са у ред, че радата замина от приятелски огън :p
322
1
 
9
 
! Отговори
таварищ паПутин-хаха преди 6 дни
И започна грозен обстрел на спътници !!!
321
2
 
6
 
! Отговори
До 326 преди 6 дни
Е три без това на украинците не им трябват и за това стоят без ток
320
3
 
7
 
! Отговори
Урсула преди 6 дни
Зеленски като толкова иска ракета, ще го повозя на моята. И космонавт ще го направя. Космоса крив ще му се стори.
319
3
 
13
 
! Отговори
До 325 преди 6 дни
Или в Киев,че тия ракети един Мост в Крим не успяха да уцелят ти за Москва бънуваш
318
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Все повече света , а и ние , сме близко до война. *** от Киев ако треснат пак радар от ядрената трияда на безумците руснаци, това ще е лошо. Малко хора знаят, щото не се пише , но преди няколко месеца можеше и да започне голямата война. Дай боже разум на всички.
317
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен123 преди 6 дни
3-тата световна започна вече..... И къде отиват тези милиарди евро от фащ,, за укрите, че и още и още им наливат....Значи фащ, британия, нато, и ес, могат да помагат на укрите..... Иран нямали право да помагат на Русия... Смешници.