Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия

Москва обаче нямала такива намерения
24 юли 2024 16:00, Нели Христова
298
Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия, ако и Москва е готова за това, въпреки че няма такава индикация от страна на Москва, каза украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от Ройтерс. Той направи изявлението по време на срещата си с китайския си колега Ван И в южнокитайския град Гуанчжоу.

От своя страна Ван е подчертал, че решаването на „украинския конфликт" трябва да стане на масата за преговори, а Китай е готов да посредничи за това, каза на пресконференция говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

"Министър Ван И каза, че според Китай, решаването на всички конфликти трябва да става на масата за преговори, защото преодоляването на всички различия и спорове трябва винаги да бъде постигано чрез политически канали", каза Мао.

По думите ѝ, китайският министър освен това е отбелязал, че "украинската криза" (както Китай нарича войната на Русия в Украйна), е навлязла в третата си година, но намирането на решение на конфликта все още предстои, докато растат рисковете от разширяването му.

Говорителката добави още, че Ван И е подчертал твърдият ангажимент на Пекин да предложи политическо решение на кризата.

В изявлението на китайското външно министерство се казва също, че министърът е посочил, че и Украйна, и Русия напоследък показват в различна степен сигнали за готовност за преговори, съобщи БТА.

"Въпреки че условията и времето все още не са назрели, ние подкрепяме всички усилия за предлагане на мир и сме готови да играем конструктивна роля за спиране на огъня и подновяване на мирните преговори", подчерта Ван И. Той добави, че страната му обръща внимание на хуманитарната ситуация в Украйна и ще продължи да оказва хуманитарна помощ на разкъсваната от война държава.

Според изявлението на китайското външно министерство от своя страна Кулеба е подчертал, че Киев цени високо позитивната и конструктивна роля на Китай за насърчаване на мира и поддържане на международния ред. Украйна обръща голямо внимание на китайското мнение и внимателно разглежда всички инициативи на Пекин, пише още в изявлението.

„Украйна желае и е готова за диалог и преговори с Русия. Но такива преговори трябва да бъдат разумни, значими и насочени към постигането на справедлив и устойчив мир", е цитиран да казва китайският външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По времето на Соца на Бай Тошо беше много отговорно... Никой, ама никой, извън комунистическата партия не можеше да измерва температурата на въздуха, измерена в дадена петилетка на друга цифра. По времето на Бай Тошо температурата се качваше от Петилетка на Петилетка и температурата нямаше как да падне във вестник Работническо Дело въпреки, че хората стояха около печките и постоянно палеха дърва!
218
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомням си през 60-те години на миналия век. Московските комунисти изпратиха Гагарин да измерва температурата в Космоса. След като получиха каква е температурата я изпратиха на Бай Тошо и във вестник Работническо Дело излезе статия "Температурата Другари е Вързана Кърпа в Нашите Комунистически Ръце" След години Гагарин... си признал, че никога не е летял в Космоса... и Московските Комунисти го ликвидираха... но не излезе статия на тази тема, понеже това е статия за "Тайната Температура" ...
217
1
 
7
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
Вероятно ако Украинците пратят главата на Зеленски в Шопска торба на Руския Царъ може и да има някакви преговори ама едва ли.Мечока е гладен,лято е кошерите са с отворени капаци и докато не се наяде с мед няма да миряса.Предстоят много грозни събития.Слагане на червени петолъчки,не за друго ами да им е гадно и да помнят.
216
0
 
3
 
! Отговори
просто си кравар преди 1 месец
До Кравар Евроатлантик: Генерал Адолф Хойзингер( Автор на план Барбароса, който в последстве става основа на военните планове на НАТО против СCCР) е бил командващ на вермахта и дясната ръка на Хитлер, а в последствие председател на НАТО от 1961 до 1964 г. ето това не се забравя!
215
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В БЪЛГАРИЯ КОМУНИСТИТЕ ПОСТОЯННО ГОВОРЯТ ЗА РОМСКА ИНТЕГРАЦИЯ За ромите в България бяха създадени специални училища за тях. Тези училища бяха създадени, като се съобразяваха със специфичните им нужди. ТОЧНО ПРЕЗ КОМУНИСМА! ... обаче, сливово дърво, банани няма да ти върже! Ромът си е ром! По времето на КОМУНИЗМА и Българите нямахме права! Правата бяха само за визшата класа - КОМУНИСТИТЕ. Ние БЪЛГАРИТЕ РАБОТЕХМЕ И ИЗХРАНВАХМЕ ВСИЧКИ видовеТЪРТЕИ - даже и РОМИ СТАНАЛИ УПРАВЛЯВАЩИ КОМУНИСТИ!
214
10
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
С роснаците се преговаря успешно само на бойното поле. И Хитлер се беше излъгал да направи военен пакт с роснаците ама историята помни.
213
2
 
8
 
! Отговори
Американофилите, преди 1 месец
я кажете като руснаците стигнаха пред Киев за ТРИ дни и се оттеглиха заради "добронамерени" преговори - това имаше ли смисъл?
212
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2011: В косово хиляди ромски бежанци, чиито къщи са били разрушавани през войната, остават в бежански лагери без санитарно-хигиенни условия и често разположени край сметища, които замърсяват водата и почвата.
211
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2010-2011: Френската полиция убива един млад ром на контролен пункт в долината Лоард, което води до бунтове. В отговор на това френския президент Саркози нарежда разрушаването на около 300 ромски лагера, като заявява, че те са развъдник на престъпност и заповядва експулсирането на роми кум Источна Европа. По време на тези полицейски акции са залавяни и роми, които са френски граждани. Тези експулсирания не се съобразяват с правото на убежище и с правото на обжалване.
210
3
 
3
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 месец
Ромите не идват от Индия. Ромите са така нареченото 13 коляно на еврейското племе което уж го търсят вече векове. Ромите пристигат в древноста с евреите в Египет и се разпространяват по Европа както евреите. За първи път се съобщава за тях под името джипси т.е. еджиптени....
209
1
 
4
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Е,ще трябва да почакат да изтече мандатът на Путин 2030,Ко не се кандидатира и до 2036 след като Президентът им през 2022 издаде Указ,че с Путин няма да преговарят.Докато не си отмени Зеленски Указа всякакви твърдения от Украинска страна за мир са невъзможни за изпълнение до 2030 година най-рано,Иван ако Господ не вземе Путин при себе си,но като го гледам в интернет е потенциален столетник.
208
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1008-1009: Част от ромски квартал на Неапол е опожарена от тълпата. Италианските власти разрушават друг ромски квартал и настаняват ромите във временни лагери без вода и електричество. Министър председателят дава пълни орава на местните власти да експулсират и вземат пръстови отпечатъци от роми, включително деца. Това е последвало масово възмущение, но Европейската комисия не изисква от Берлускони да прекрати вземането на пръстови отпечатъци.
207
1
 
6
 
! Отговори
Лили Барута преди 1 месец
Никакви "добронамерени" преговори !? Цялата Украйна в границите на Русия
206
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно не с тази Украйна ще води мирни разговори Русия!
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1060-1999: Ромският народ става жертва на преследвания и убийства, както от страна на цивилни граждани, така и от страна на правителства в цяла Европа. През 1997г. неонацистки банди нападат и убиват най-безнаказано роми в Сърбия. 1998-1999: По време на конфликта в Косово ромската общност е нападната от всички участници в конфликата!
204
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1990: Ромския конгрес приема азбука за езика романи. (Т.е. до тогава са били безписмени!!!. Друг е момента, че в България ромите говорят език, който е много близък до урду, който не е ромски, още по-малко семитски (подобно на латино и идиш, както не са семитски езици!!!)) 1991: Ромите получават равни права в Македония.
203
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1989: Германия експулсита ромите чужденци.
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1981: Югославия признава ромската народност, (!!! Леле! Чак след има - няма 1000 години след изгонването им от Индия!)
201
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1972: В Чехия започва стерилизация на ромски жени. Правителството претендира, че тази практика е преустановена през 2007г. но докладите за стерилизация все още се разглеждат и правителството отказва да заплати обезщетения на засегнатите жени.
200
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички безмозъчни рушафили (а те са 100% такива ) ще духат ....супата .