Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия

Москва обаче нямала такива намерения
24 юли 2024 16:00, Нели Христова
298
Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия, ако и Москва е готова за това, въпреки че няма такава индикация от страна на Москва, каза украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от Ройтерс. Той направи изявлението по време на срещата си с китайския си колега Ван И в южнокитайския град Гуанчжоу.

От своя страна Ван е подчертал, че решаването на „украинския конфликт" трябва да стане на масата за преговори, а Китай е готов да посредничи за това, каза на пресконференция говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

"Министър Ван И каза, че според Китай, решаването на всички конфликти трябва да става на масата за преговори, защото преодоляването на всички различия и спорове трябва винаги да бъде постигано чрез политически канали", каза Мао.

По думите ѝ, китайският министър освен това е отбелязал, че "украинската криза" (както Китай нарича войната на Русия в Украйна), е навлязла в третата си година, но намирането на решение на конфликта все още предстои, докато растат рисковете от разширяването му.

Говорителката добави още, че Ван И е подчертал твърдият ангажимент на Пекин да предложи политическо решение на кризата.

В изявлението на китайското външно министерство се казва също, че министърът е посочил, че и Украйна, и Русия напоследък показват в различна степен сигнали за готовност за преговори, съобщи БТА.

"Въпреки че условията и времето все още не са назрели, ние подкрепяме всички усилия за предлагане на мир и сме готови да играем конструктивна роля за спиране на огъня и подновяване на мирните преговори", подчерта Ван И. Той добави, че страната му обръща внимание на хуманитарната ситуация в Украйна и ще продължи да оказва хуманитарна помощ на разкъсваната от война държава.

Според изявлението на китайското външно министерство от своя страна Кулеба е подчертал, че Киев цени високо позитивната и конструктивна роля на Китай за насърчаване на мира и поддържане на международния ред. Украйна обръща голямо внимание на китайското мнение и внимателно разглежда всички инициативи на Пекин, пише още в изявлението.

„Украйна желае и е готова за диалог и преговори с Русия. Но такива преговори трябва да бъдат разумни, значими и насочени към постигането на справедлив и устойчив мир", е цитиран да казва китайският външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
14
 
! Отговори
Украйна ли? преди 1 месец
Няма такава държава Украйна!Това е Руска територия.
158
0
 
1
 
! Отговори
До 154 преди 1 месец
Това Ципсо ли ти го каза :)
157
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 158 И как се подарява земя срещу КРЪВ ве, смееешник?
156
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гадове мръсни,избиха си населението,подариха земите на Путин и Байдън за да откланят от парите ,които им даваха за войната.
155
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя противняк започна да дава заден след наркомана. Приискаха им се преговори защото знаят какво ги чака без преговори. Жалки украински фашисти!
154
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кулеба е един малък лъжец и лицемер. Украинците не могат да преговарят, защото имат закон забраняващ преговорите с РФ.
153
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това че РОБИ РАБОТЯТ ПО КОЛХОЗИТЕ И ПРОИЗВЕЖДАТ ПШЕНИЦА ЗА МОСКОВСКИТЕ ОЛИГАРСКИ ..... не означава, че Селяните в Русия имат своя собствена земя. ЗЕМЯТА по КОЛХОЗИТЕ В РУСИЯ е СОБСТВЕНОСТ НА ПЕЧЕЛЕЩИ ТЪРГОВСКИ ОЛИГАРСКИ .... а населението работещо за някакви си рублички са си живи робски душици. Преди СССР селяните в Русия са живеели както в България и са имали собствена земя, рода, произвеждали са и са продавали и са се чувствали като ХОРА а не РОБИ!
152
0
 
4
 
! Отговори
До Военен експерт преди 1 месец
Абе много ти е къс/малък/смешен мирогледа, бе!
151
12
 
0
 
! Отговори
Военен експерт преди 1 месец
Огромният брой жертви които руските военни дават в Украйна не оправдава миниатюрните територии които попадат под руски контрол. С това темпо руските военни изчезват и скоро убитите ще станат 600 000. Русия издиша.
150
0
 
9
 
! Отговори
Факти от сега преди 1 месец
До Анонимен 150: Въз основа на резултатите от селскостопанския сезон 20232024 г. според данни на Международния съвет по зърното, Русия е изнесла на международният пазар рекордните 55,3 милиона тона пшеница, което е малко над 26% от световния износ. За поредна година Русия е най-големият световен износител на пшеница.
149
1
 
4
 
! Отговори
До150 преди 1 месец
В кой форум за плетки или за риболов се говори това , защото тук е новинарски сайт или електронна медия колхник от Уколандия
148
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какви села в Русия говорите във форума? В Русия няма села, там има Колхози в които роби работят за без пари. По време на Сталинския режим беше въведено Крепостното право и всичките земи на селяните по окупираната територия на СССР бяха иззети и натикани по колхозите, а 20 милиона селяни, които не си даваха земите бяха избити в Гулак и измряха по времето на Гладомора! Най - много против режима на Сталин именно се съпротивляваха селяните на територията на днешна Украйна! Малко факти от миналото
147
0
 
11
 
! Отговори
Дон Кихот преди 1 месец
тези не си ли забраниха преговори с Путин?Да не са отменили указа?Не не вярвам,а тогава с кого ще преговарят след като Путин представлява Русия пред света,?
146
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До 148 Примерно Масово тъй наречените Руски Немци които 1990те години се преселваха в Германия сега се връщат в РФ(основно заради ЛГБТ и емигрантите от Африка). Разпродават имуществото си преселват се в РФ и примерно си купуват земя за ферма. Строеж със съвременни материали на къща (двуетажна макс) купуват нов Белоруски трактор и както се казва пей сърце.
145
0
 
3
 
! Отговори
До 148 преди 1 месец
Е тук опашки за хляб не е имало и всички си купиха жилища,а не като сега да го плащаш 30 години на банката
144
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време на соца беше много хубаво. Всички УткиСе рефяха на опашки да си купят хляб и се рунделяха за без пари. А сега какво? Всички УткиНе се редат на опашки, но се рунделят за пари! Кое е по - добре? Не се знае! Работиш, работиш и никоя рунделка не ти дава за без пари!
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ограничена ядрена война само в Европа е неприемлива за Русия. Поради тази причина започне ядрена война, тя ще придобие глобален характер.
142
0
 
5
 
! Отговори
До Боби преди 1 месец
Ами. ,аз не съм и чувал някой да бяга в Украйна,,амa те що си мислят,че са запада това не ми е ясно
141
1
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Добронамерени преговори означава капитулация. За пред хората и най вече за пред украинския народ ще го наричат добронамерени преговори. Реално става въпрос за капитулация поради изтощаване на човешкия ресурс в Украйна и невъзможност за постоянно подновяване на липсващите загинали бойци в окопите.
140
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Христо Христов Леопард 2 е прекрасна машина от техническа гледна точка. Много добре защитена, пази екипажа. Адаптирана за тъй наречения Европейски театър на бойните действия(докато не се появиха ФПВ дронове естествено) но прекомерното тегло и размери са огромен недостатък.