Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление

Важните позиции Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети
Обновена: 24 юли 2024 18:51 | 21 юли 2024 15:10, Петър Бойчев
583
Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление
Снимка БГНЕС

Руските войски овладяха няколко важни села със стратегически позиции в Донбас. На северозапад от Авдеевка - Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети и се водят битки за Новоселовка Първа. На север от Бахмут са превзети Раздоловка и Ивано-Дариевка и се водят битки за Спорное. Експертът по анализ на отворени данни на BILD Юлиан Рьопке смята това за признаци на частичен колапс на украинската отбрана.

"Руската нахлуваща армия превзе Прогрес на 22 км източно от Покровск. Последното настъпление (3 км за седмица) е още едно доказателство за разпадането на украинския фронт на няколко места в района на Донецк“, пише Рьопке.

Руските подразделения на Покровско направление са успели да изтласкат Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от село Прогрес.

Според експерта превземането на Прогрес може да се сравни по значимост с овладяването на Очеретино, след което фронтът на ВСУ западно и северозападно от Авдиевка почти се срина. Украинското командване успя да го стабилизира само с цената на големи загуби.

Всичко това открива добри перспективи за настъпление пред руското командване. Особено като се има предвид, че настъплението на руските войски в този участък от фронта създава допълнителен натиск върху тила на Торецкия укрепен район на ВСУ, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
432
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредният пълен колапс на украинците за 3 години. С няколко пълни колапса, няколко пъти напълно унищожена авиация и жертви в размер на 3 пъти мъжкото население годно за служба, Русия категорично се справя по-добре от очакванията на който и да е.
431
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тия украинци са като хле6арки наритат ги и се покрият и после пак изкачат в сайта
430
4
 
20
 
! Отговори
До 437 преди 1 месец
Ами явно са минали украинските нагляри щом Зелето драпа ли драпа за НАТО,ама пък не го искат там
429
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Данчо:И от какъв зор ще пуца с ракети към България?Тук населението масово поддържа Русия, русофобите сте един гей парад хора и като количество и като качество.Кой ще хаби ракети за вас?
428
6
 
17
 
! Отговори
До 431 преди 1 месец
Други просешки лозунги имаш ли ,та сравняваш България с Уколандията.Е ние няма,какво да делим с Русия
427
7
 
20
 
! Отговори
До 434 преди 1 месец
Те до собствената си граница нямат достъп вече,а укопоте се размечтаха за Москва ,айде първо някое село с М се опитайте да опазите смешници украински
426
39
 
29
 
! Отговори
идва Видов ден преди 1 месец
Секретарка буди Путин посред нощ:- Владимир Владимирович, търсят Ви едни украински военни.- А увряха им главите най-после - мърмори Путин - На кой телефон?- Те са дошли с белезници лично за Вас , Владимир Владимирович ...
425
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 431 Голям кеф ще ми е! А пък ако те уцели осколка от руска ракета, ще ми е супер кеф!
424
23
 
24
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Украйна няма да съществува Руските граници ще са защитени . Българския политически *** е ненужен и негоден всички в екересажа България ще бъде прочистена от бандеровци които ограбиха държавата и българския народ . Фашистите бегачите докато има възможност
423
36
 
20
 
! Отговори
Данчо преди 1 месец
След краят на СВО и победата на късия в Украйна,вие бедни ми путинофили дали ще сте по-добре? Финансово и душевно? Късокракият като му мине номера в Украйна и реши да пуца с ракети насам,ракетите дали ще знаят кое е русороб и кой не,а? Закърнелите ви мозъци дали правят разлика или просто мразите запада и не обръщате внимание на болните амбиции на късокракия? Нищо че очите ви само към запада гледат. В Русия няма да стъпите и пари да ви дават. Свободата ви е свята. Нещастници.
422
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрофашистите малко по малко гълтат вода въпреки всички пари и оборудване които господарите им им наливат.Наближава да висят по колесниците на самолетите като в Афганистан.Гледам и месните натовски слуги са напълнили гащите, сигурно мислят че и техния ред идва.
421
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В измислената държава украйна, ловят хората по улиците като пилци хахахахаха. И вас русофоби ще ви ловят така.
420
23
 
10
 
! Отговори
Плациков преди 1 месец
Хе хе хе укрите ги оставят да превземат разрушени селца с цената на много пушечно мес и после ше ги издълбашат баш как си требе и раснячетата ше се наиграят, а родните друзя току виж престанали да твърдят че npъднята на кремълския nocepко мирише на рози.
419
26
 
16
 
! Отговори
Оффф преди 1 месец
Руснаците пак превзеха едно село с 3 къщи
418
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито един руски войник няма да остане жив в Украйна
417
31
 
13
 
! Отговори
Всеки зне преди 1 месец
До 6 месеца Крим ще е украински
416
3
 
14
 
! Отговори
Поптодорова преди 1 месец
Брях ми ко прайм ся?????
415
14
 
14
 
! Отговори
Пънчо преди 1 месец
На юг в расиюшка разпада започна. Холопите седят без ток и вода и плуват във фекалий. Родните друзя да се изходят важно по въпроса как всичко върви по план.
414
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако искат укри, за битките, да идват по Черноморието и да ги товарят на ферибота.Пълно е с тях, и си почиват качествено, карат последни модели коли, и въобще не им пука, какво става в родината им.
413
8
 
32
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Ееее...язък за милиардите дето им дадохме. Отидоха ни парите.