Американският кошмар ATACMS връхлетя Крим: Потопи кораб, унищожи летище

Далекобойните ракети принудиха руския флот да напусне полуострова
Обновена: 9 юли 2024 15:38 | 9 юли 2024 15:36, Петър Бойчев
524
Американският кошмар ATACMS връхлетя Крим: Потопи кораб, унищожи летище
Снимка БГНЕС

Украинските въоръжени сили успешно са използвали американски ракети с голям обсег ATACMS за нападение срещу цели на територията на Крим.

Това заяви на брифинг Джон Кърби, координатор на Съвета за национална сигурност по стратегическите комуникации.

Според него украинската армия за пореден път доказа, че може, с помощта на западната подкрепа, да сдържа най-голямата армия в Европа, пише УНИАН.

"Техният успех не се ограничава до фронта. Украйна използва предоставени от САЩ ударни ракети с голям обсег ATACMS в Крим, унищожавайки руски зенитно-ракетни системи, командни пунктове и летища“, подчертава Кърби.

Според него ВСУ са потопили с крилати ракети кораб в пристанището на Севастопол и руският Черноморски флот е бил принуден да напусне полуострова, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още по темата: кошмаркорабракетикрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава Украина!!!
464
2
 
4
 
! Отговори
бббб преди 1 месец
До АнонименЗа надуваемите изтребители ли говориш? Ти наистина ли смяташ, че някой ще остави годни за летене самолети на малки летища на няма и 100 км от фронта?
463
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Миналия месец може и да са ударили някой самолет укрите. Възможно е. Но миналата седмица няколко хохлятски летища и самолети ядоха Голата опашка под формата на "Искандер". Вчера излезе видео как Искандер пържи два Хаймасрса малко преди да изстрелят ATACAMS-и. Преди това още три Хаймърса отидоха по дяволите. ФАБировката не я включваме, а вчера де видя колко е рехаво ПВП-то над Куеф. 149.200-Волга. Сдавайса, хахол!
462
14
 
21
 
! Отговори
НЯМА ВЕЧЕ УКРАЙНА преди 1 месец
Повредени летища се поправят, кораби се строят, но държава без хора не знам как се поправя, при това разрушена и фалирала. Всъщност се досещам - РАЗГРАБВА СЕ, т.е. всеки взема каквото може. За Украйна говоря.
461
12
 
15
 
! Отговори
До САЩ и ВСУ преди 1 месец
Има ли възможност и за една ATACMS към една къща на варненското езеро, обитавана от един ром, слуга на кремълските убийци в България.
460
2
 
3
 
! Отговори
дяконЪ преди 1 месец
до Осман Адвмов....надявам се скоро да приключим тук и после почваме вас мръсни потъри и *** населили територията на раята.... 2502:62Скоро Одеса...вчера един Салвадорец замина.Все по малко наемници за отстрел и прави впечатление, че повечвто са с фючърсни договори и хонорари, демек нема си земат кинтите, то е ясно вечеЕдно българче отиде в плен, нашенче ама избрало кофтито страна, младо момче залюпено...Сега ще стане мъж и живот и здраве обратно в Севлиево при мама и с нова любов - жив
459
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Путин не се предаде на Зеленски и украинските войски ,Русия я очаква пълна разруха и разпад !!! НЯМА ВРЕМЕ ...
458
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ, ЕС, НАТО, Западна Европа водят агресивна война срещу Русия.
457
16
 
11
 
! Отговори
До до 477 преди 1 месец
Ми защо да влизат!? То всичките руснаци искат да живеят извън рашистан! доказателства за това ги има навсякъде по света, та даже в БГ! Ти си едно доказателство за това! Колкото до бягането то си вижте в пищовите! Не за друго ами вие постоянно ревете САЩ да не позволява на Украйна да ви рита задните части със западни оръжия! То толкова с бягането!
456
14
 
19
 
! Отговори
до 477 преди 1 месец
Ако Русия не може да се противопостави на САЩ, САЩ отдавна да са влезли в Русия. САЩ отоват само там където не срещат съпротива. Срещнат ли съпротива, бягат.
455
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Модерните оръжия са едно на ръка, но без човешки фактор не става. Никой не може да отрече смелостта и куража на украинците. Друг е въпроса на този етап от войната и огромните жертви, дали има смисъл да продължават. Просто нямат шанс. В един момент ще имат техника, но няма да имат хора.
454
13
 
16
 
! Отговори
... преди 1 месец
ми войната в Украйна, абря путинофилията има ли война в Украйна според вас или ? Вижте там в пищовите и пишете, че ми е интересно! Та войната в Украйна показа, че рашистан никога ама никога не е можел да се противопостави на САЩ и НАТО! По нищо! Нито по производство нито по технологии! И затва продажната путинофилия, по заповед от кремъл, реве САЩ да не позволявали на Украйна да рита рашистански задни части със западно оръжие!
453
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде са ударили? Кой кораб са потопили? Никаква конкретика, щото явно пак лъже като брадат цингулианин! Никъде в нета и по новините по медиите няма информация. Че той тоя така може за половин час и Москва да превземе, и Владивосток да обкръжи!
452
4
 
19
 
! Отговори
vale_karo преди 1 месец
Някой може ли да сметне, колко пъти Руският черноморски флот напуска полуострова ?
451
28
 
24
 
! Отговори
Осман Адемов преди 1 месец
Чeбypaшku, яжте ми кочана! Украйна е подкрепена от целият цивилизационен свят. САЩ в лицето на Байдън ще изпратят помощ, защото пияната армия на джуджето:))) се цели по детски болници. Расията ще затъне в Украйна, както затъна в Афганистан и ще фалира отново. И съвсем естествено ще бъде ограбена и разпарчетосана хахаха. God bless America! Glory Ukraine!
450
21
 
25
 
! Отговори
Лъки преди 1 месец
Голям кошмар,да затриваш цивилни уроки в собствена детска болница, а светът да стене от лъжите на смъртта!Путин е истината за вас!
449
19
 
31
 
! Отговори
Нещо преди 1 месец
не схващам, уж Донбас и Крим са украински, пък зеления се уби да бомби собствените си поданици. Тъй излиза... Иначе "новината" не ме впечатлява - щом дрънкат небивалици, значи положението на укрите на фронта е зле.
448
18
 
33
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
Както винаги, американеца преразказва украински фантазии. Системите за залпов огън, които се предполагаше да нанесат тия удари, бяха затрити от Искандери ден преди това.
447
32
 
20
 
! Отговори
Путлер Капут преди 1 месец
Топлата стая в Хага те чака.
446
36
 
53
 
! Отговори
До този отдолу преди 1 месец
Всички разбраха, че украинска ПВО ракета е ударила болницата. Ако беше бойна и камък нямаше да остане. Усещам как се гърчиш над клавиатурата от яд, но истината е, че руснаците бият украинците като шкембе в дувар.