Военни бази в България и Румъния са в повишена готовност заради заплаха

US медия: Предупреждението е било издадено през уикенда
1 юли 2024 16:30, Петър Бойчев
294
Военни бази в България и Румъния са в повишена готовност заради заплаха
Снимка БГНЕС

Военни бази в Румъния и България са били поставени в повишена готовност заради потенциална заплаха. Това пише изданието Stars and Stripes, което е официално за американската армия, съобщи бТВ.

В щаба на Европейското командване на САЩ в Щутгарт гарнизонът на армията в неделя издаде предупреждение за цялата общност, че нивото на заплаха за защита на силите е повишено до състояние „Чарли“ до второ нареждане.

Подобни директиви са били изпратени до други бази в Германия, включително военновъздушната база Рейнланд-Пфалц и Рамщайн, които заедно формират най-голямата американска военна общност в чужбина. Предупреждението за гарнизон Rheinland-Pfalz включва Baumholder и отдалечени съоръжения в Румъния и България.

Въздушната база Авиано в Италия също повиши нивото си на състояние до Чарли, а други съоръжения в Италия въведоха засилени мерки за сигурност.

Нивото на заплаха Чарли „се прилага, когато възникне инцидент или се получи разузнавателна информация, показваща някаква форма на терористично действие или е вероятно насочване срещу персонал или съоръжения“, според уебсайта на армията.

Служителите трябва да предвидят значителни закъснения на входните точки поради повишена сигурност, според сигналите.

Членовете на военната общност трябва да докладват всяка подозрителна дейност, да наблюдават съветите на Държавния департамент за пътуване и да вземат предпазни мерки, за да сведат до минимум личния риск, се добавя в изявлението.

Обикновено военните командвания отказват да навлизат в подробности относно промените в мерките за защита на силите от съображения за сигурност.

В събота авиобаза Шпангдалем, инсталация в селските райони на Западна Германия, издаде собствено предупреждение, според което на летците от 52-ро изтребително крило е забранено да носят униформите си извън базата като предпазна мярка и трябва да пътуват в цивилно облекло.

Служители на Spangdahlem в събота казаха, че са въведени мерки за защита на общността, но поради „съображения за оперативна сигурност“ базата не може да предостави повече подробности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от Водещи мобилна
Politico разкрива: Путин ще използва севернокорейци като пушечно месо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
фпкон чарли, а в прав текст по телевизора рекоха че щели да дигнат пенциите за прослужено време, ако били намерили пари. никва прилика с виденов и войната в чечня. май ше требва фпкон делта за нс
214
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Логиката на *** е да се наведем с г*зa напред, за да сме в безопасност. Това е то патриотизъм и родолюбие, ей!
213
4
 
5
 
! Отговори
Сът преди 4 дни
До Полковника. Даже ни трактори,комбайни и техника,а какво ни взе? Взе ни Развитието на западните страни,три пъти ни фалира и още куп все хубави работи!
212
0
 
3
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 4 дни
до Кеворк Пешпиян...а бе да не си се НАСМЪРКАЛ...?На тази фаза на която си теб никой не може да те преразкаже...ти си красталите в нашата пица...ха-ха-ха...пияната вишна на върха на тортата...
211
6
 
28
 
! Отговори
полковник Стоянов преди 4 дни
Дразнете, дразнете Мечката, после ще видите!?... От 1990год. какво видяхме от Европа и САЩ ? След втората Световна война, Съветския Съюз ни затрупа с трактори,комбайни,камиони, военно оборудване и какво ли не още,без една тяхна база или войник у нас....По някой път късата памет не е хубаво нещо,а неблагодарноста още по лошо...
210
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да поканим Талибаните в България да унищожат Нато Базите те имат опит и имат да си отмъщават на Нато, ние сме изкарали 500 години турско робство защо да не изкараме още 5000 Нато робство.
209
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тъжно БГ И РУМЪНИЯ ПАК ФРОНТ И ПАК НА ГУБЕЩАТА СТРАНА ГОЛЯМО ТЕГЛО НИ ЧАКА
208
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Смърт за Нато доли Хазарското Зло творение Нато.
207
9
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 дни
Радев пали гаси и тръгвай на границите нал си менерал. АЙДЕЕ чупка отивай плйшо
206
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гьобелс: Най-лесно е да манипулираш и управляваш като насаждаш страх. Фашизъм маскирал се като либерализъм.
205
3
 
1
 
! Отговори
Кеворк Пешпиян преди 4 дни
До Пешо Питанкатане ме преразказвай, функционално неграмотна пиянке. отваряш и четеш. понял?
204
5
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До 0007попредобрил си с компютърните игрички, говориш за ракети със среден обсег. виж пий некви течности и си легай че си смешен
203
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Еми ние самолети нямаме. Имаме но са хартиени. Иначе имаме 10000 администрация и 10000 армия която не е воювала и като падне вдна бомба ще се нассере. Не знам какви си ги фантазират ФАЩ. И кораби нямаме, онези 2-та френските от 60-те години не ги броя защото те излизат от Варна само да се снимат.
202
1
 
6
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 4 дни
до Кемаф Ататюрк...та значи казваш КАСАЕЛО АМЕРИКАНСКИЯ ПЕРСОНАЛ в ПОСОЛСТВОТО....що пък не ...ще се радвам Галя да се запознае по отблизко с това тактическо изделие на рашките...ха-ха-ха...
201
2
 
6
 
! Отговори
0007 преди 4 дни
До 200 : Ще долети ***.Обсег 2000 км ,с КВО = 1 м. Има я в различни варианти За носител ТУ-22М3 - Обсегът на Кинжал е = 3000 км.Виж някоя карта, и помоли да ти покажат точките на гарантираното попадение.
200
5
 
7
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 4 дни
до Домбил Домбасов...тъй де...тъй де...тактическа ракетка...та значи знаеш ли колко и е радиуса на тая тактическа ракетка от Крим /няма да те питам с ония въпрос:ЧИЙ Е КРИМ/...километража и стига точно за тия военни бази на ФАЩ у нас !!!ПАНИМАЕШ??? ФЕРЩЕЙН ???И да те светна малко-тъй наречените тактически ракети се подобряват и усъвършенстват постоянно на фронта/а познай къде и на кой фронт/....СЛАВА КОКАИНА -както казва един мой приятел-шут със Zeлен потник!!!
199
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"В събота авиобаза Шпангдалем, инсталация в селските райони на Западна Германия, издаде собствено предупреждение, според което на летците от 52-ро изтребително крило е забранено да носят униформите си извън базата като предпазна мярка и трябва да пътуват в цивилно облекло." Еми ДА. Трябва да са готови да Бягат!
198
10
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До 0007 кинжала е тактическа ракета, хюмнозавър. няма как да долети до тука. то бива да си просто парче ама..
197
3
 
9
 
! Отговори
0007 преди 4 дни
ПО-НЕАДЕКВАТНА ПОЛИТИКА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА ! КЪДЕТО МИНАТ АМЕРИКАНЦИ,САМО ПРОБЛЕМИ.....ЗАЩО РУСИЯ НИ Е ВРАГ ? ЗАЩОТО АМЕРИКА ЛИ РЕШИ ТАКА,ЗАРАДИ АВАНТЮРИТЕ СИ.ОТНОВО СМЕ ОТ ЖЕНСКАТА СТРАНА. ДА НЕ СА ДРАЗНИЛИ РУСИЯ ..СЕГА ГЛЕДАЙТЕ КЪМ НЕБЕТО ЗА ХИПЕРЗВУКОВ Х-47 "КИНЖАЛ" ! НИКАКЪВ ЗРК ПАТРИОТ НЯМА ДА СПАСИ РЕПТИЛСКИТЕ БАЗИ ОТ ТЕЗИ УДАРИ.
196
5
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До Пиночетзаповедай. носи подписан лист хартия че нема да пускаш жалба в мелицията.