Военни бази в България и Румъния са в повишена готовност заради заплаха

US медия: Предупреждението е било издадено през уикенда
1 юли 2024 16:30, Петър Бойчев
294
Военни бази в България и Румъния са в повишена готовност заради заплаха
Снимка БГНЕС

Военни бази в Румъния и България са били поставени в повишена готовност заради потенциална заплаха. Това пише изданието Stars and Stripes, което е официално за американската армия, съобщи бТВ.

В щаба на Европейското командване на САЩ в Щутгарт гарнизонът на армията в неделя издаде предупреждение за цялата общност, че нивото на заплаха за защита на силите е повишено до състояние „Чарли“ до второ нареждане.

Подобни директиви са били изпратени до други бази в Германия, включително военновъздушната база Рейнланд-Пфалц и Рамщайн, които заедно формират най-голямата американска военна общност в чужбина. Предупреждението за гарнизон Rheinland-Pfalz включва Baumholder и отдалечени съоръжения в Румъния и България.

Въздушната база Авиано в Италия също повиши нивото си на състояние до Чарли, а други съоръжения в Италия въведоха засилени мерки за сигурност.

Нивото на заплаха Чарли „се прилага, когато възникне инцидент или се получи разузнавателна информация, показваща някаква форма на терористично действие или е вероятно насочване срещу персонал или съоръжения“, според уебсайта на армията.

Служителите трябва да предвидят значителни закъснения на входните точки поради повишена сигурност, според сигналите.

Членовете на военната общност трябва да докладват всяка подозрителна дейност, да наблюдават съветите на Държавния департамент за пътуване и да вземат предпазни мерки, за да сведат до минимум личния риск, се добавя в изявлението.

Обикновено военните командвания отказват да навлизат в подробности относно промените в мерките за защита на силите от съображения за сигурност.

В събота авиобаза Шпангдалем, инсталация в селските райони на Западна Германия, издаде собствено предупреждение, според което на летците от 52-ро изтребително крило е забранено да носят униформите си извън базата като предпазна мярка и трябва да пътуват в цивилно облекло.

Служители на Spangdahlem в събота казаха, че са въведени мерки за защита на общността, но поради „съображения за оперативна сигурност“ базата не може да предостави повече подробности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Моля евро дджжеендд ърите да не се обаждат от коневръза. Русия ще победи и това го знаят и пиндостанците.
51
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Просто САЩ използват България за полигон готов за ползване .Най мръсното нещо на света са АмериканскитеИзчадия .Искате не искате те ще ни превърнат в гробищен парк,ако не ги изгоним
50
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има американски военни- има заплаха. Няма американски военни- няма заплаха.
49
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук едим чмошник разказва как френски "Мираж"-и излитали от летища в Румъния и България да нанасят удари по руснаците и се връщали. После ни казват, че военни бази в Румъния и България са били поставени в повишена готовност, но ние знаем, че никаква повишена готовност няма да ни помогне срещу удари със съответно оръжие. Днес например укрите плачат, че "Патриот" не може да ги защити от ФАБ-3000.
48
34
 
4
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 3 месеца
Време е да мобилизираме и да започнем да обучаваме част от боеспособното население на страната! Не трябва да чакаме да опре ножът до кокала, за да се задействаме. Поне 25% от хората трябва да са готови да отбраняват родината с цената на живота си! Не бива да допускаме руски крак да нагази отечеството! Дано Борисов реализира кабинет и да се задейства по тези точки, защото наистина е застрашена националната ни сигурност! Имаме светъл пример за синовен дълг от нашите братя. Слава Украина!
47
2
 
29
 
! Отговори
bl преди 3 месеца
"В щаба на Европейското командване на САЩ ..." ... А такаааа... Виж как само хубаво си написаха че тия, нашите бази не били на НАТО ами на САЩ!
46
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русо робите много се разпищилиха! Играта загрубява!
45
5
 
5
 
! Отговори
До БЪЛГАРСКИЯ НАРОД преди 3 месеца
За да не искаш бази, трябва да си с голям член на ааНАТО, а ти си с малък член на НАТО!
44
2
 
8
 
! Отговори
Под дъгата преди 3 месеца
Ние искаме всички ракети да станат любовни играчки, за да ги скрием вътре в нас!
43
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно Русия ще отговори на нато . По доктрината Монро САЩ нямат право на бази в Европа . Самите те искаха да не се месим във войните в Америките за да могат те да анексират мексикански територии . Защо сега САЩ не спазват собственото си правило - Доктрината Монро ??? Русия има проаво да ги удари .
42
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Псевдо западняци, колкото и да пръцкате тук, само по-лошо ги намествате. Срещу Русия никой няма шанс. Запомнете го. А като прибавим Китай, Северна Корея и Иран, работата става дебела. Пунто!
41
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Копейки, искате ли нов член?" ......пич, гледай си готвачите по НОВА и разпускай!
40
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имаме пълни складове с Емека!
39
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД не иска чужди военни бази в страната! Точка Янки го хоум!
38
3
 
38
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 3 месеца
Майната им на американците !!! Да си вземат базите и Чарли заедно с тях и да се пръждосват от България !!! Нито някой ги е канил тука нито са желани !!! Русия не е враг на България и точка по въпроса !!! Като искат война да бъдат така добри да си я водят от собствена територия !!! Сатани !!! САТА- НАТО ....
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Опозицията пред америкашката амбасада с плакати "War over. Go home, losers."
36
21
 
3
 
! Отговори
НАТО преди 3 месеца
Копейки, искате ли нов член?
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Костадинов, защо не алармира вчера?
34
2
 
22
 
! Отговори
Краварски гешефти преди 3 месеца
За срещата на НАТО в Краваростан всички са се натопорчили, зорлем или не
33
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"US медия: Предупреждението е било издадено през уикенда" -- американски *** нари.