Задържаха 41 мъже в наборна възраст, опитали да избягат от Украйна с камион

Хванат беше и мъж в Карпатите близо до границата с Румъния
15 юни 2024 14:13, Елка Василева
146
Задържаха 41 мъже в наборна възраст, опитали да избягат от Украйна с камион
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските власти са задържали 41 мъже в наборна възраст, укрити в камион със зърно, който пътувал към югозападната граница на Украйна с Румъния и Молдова, предаде ДПА.

Превозното средство било проверено през нощта близо до село Новосилске, съобщи граничната полиция. Населеното място е само на няколко километра от границата с двете страни.

Още по темата
Срещу задържаните мъже са започнали следствени действия за опит за незаконно пресичане на границата. Задържаните са от 12 украински области и са на възраст между 18 и 60 години, което ги прави годни за наборна служба в армията и участие в отблъскването на продължаващото руско нашествие в Украйна.

Други двама мъже, заподозрени в подпомагане на незаконно преминаване на граница, също се разследват.

Според друго съобщение граничната охрана е задържала мъж в Карпатите близо до границата с Румъния. Той се обадил на телефонен  номер за спешни случаи, след като пострадал при падане от стръмна скала.

Мъжът, също в наборна възраст, е от южната Херсонска област.

От началото на войната през февруари 2022 г. беше въведен закон за военно положение и беше наредена мобилизация. Оттогава мъже в наборна възраст имат право да напускат Украйна само при изключителни обстоятелства.

Въпреки това  всеки ден десетки правят опити да се отклонят от военна служба, като пресекат границата незаконно.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Volkssturm
86
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинските граждани,прекрасно знаят,че Нямат шанс срещу Русия! Това е " блян" само на Еврейчето,продало" се за 30 сребърника както " Юда" направи!! Тези хора бягащи от войната Изобщо Не го Осъждам! Живее им се! Това е положението в Украйна!!!
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като няма укри има чехи поляци румънци българи. Трябва да се мре за да има мир и слободия брицане. . .
84
0
 
30
 
! Отговори
ритник в задника ти преди 3 месеца
Точно онези, които са най-голямата зараза, политици, банкери, мафиоти, все милионери и милиардери, точно те избягаха първи от Укранйа. Останаха да се бият невинните. За невинните я куршум, я затвор, ако се опитат да избягат. А главните виновници за всичката смърт и разруха, които се причиняват, си харчат паричките на спокойни места и хич не ги е еня, че сънародниците им - балами измират заради техите дела. Това ни чака и нас.
83
0
 
8
 
! Отговори
натовски лентяй преди 3 месеца
ами те тъй и тъй с е предават масово защо трябва да се крие и рискува живота
82
0
 
17
 
! Отговори
така е преди 3 месеца
И ако смятате, че това е изолиран случай, инцидент някакъв, жестоко се лъжете.
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еврей живей в странство а вританците го пазят ако не слушка може и той да се разболее от коремна болест внезапно заедно с домочадието.Баси кофтито
80
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 79 Случаен минувач, колкото да не им се вярва на краварите у форума, наистина Хитлер е събирал деца от Берлин да се бият срещу руснаците април 1945-та. и след това ги награждава. Гледай ГЕРМАНСКИЯ филм "Крахът на третия Райх" Не е руски, а ГЕРМАНСКИ , където Хитлер награждава в последните седмици на войната деца на по 13-15 години с ордени.
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нямат ли плашолото от Оз прасчо тиквун и мръвкояд те да вървят на фронта да се бият за Г седем озсми.
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 81 ,има до се са три опита да убият зеле,първо двама генерали ,след други вили офицери ,но все вади късмет последния момент бяга ,но ранк или късно че му теглят куршума,той от април не е и президент ,тая гад стреля по собствените си украинци
77
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не задържат ,зелето е издал заповед да,се стреля на месо който се опита да избяга ,има поне 300 убити до сега ,е това се казва фашист,Хитлер ряпа да яде пред зелето ,той е слуга на ЕС и сащ за милиарди прави квото му кажат
76
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Горките мъже да са принудени да мрът за отвратитешно същеатво като марсулестото. Вместо да го стъпчеш като гнида.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ужас, То затова напредването на руснаците се забави, за да ожънат хубавичко позициите на украинците и после да тръгнат начисто. Иначе има голяма опасност да посипят и своите.
74
0
 
26
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Това е положението. И Хитлер най-накрая отчаяно е събирал деца по улиците и ги е хвърлял да се бият. Зеления смята да прави същото. Само че няма да му се получи. Ако искаше мир, отдавна щеше да склони на преговори. Той обаче иска да се бие до последния украинец. Естествено на хората им е мил животът - ще бягат кой както може.
73
0
 
30
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Само за 7 дни загубите на всу са над 11 000 убити и ранени на фронта в Украйна, как няма да бягат,месомелачката е страшна.
72
0
 
33
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Вместо да бягат украйнците,да вземат да обесят хунтата в Киев и ще настъпи мир.
71
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Страхливци, за всеки е чест да умре за печалбите на няколко американски корпорации и за следващата яхта на Зеленски. Ако няма войници как ще цеди техника от запада? Цялата схема се проваля без хора. Все си мисля, че когато последния украинец падне на фронта, техниката ще продължи да идва по инерция. Зловеща история, Зеленски самоубит в бункера, а куриера *** с пратка от 100 танка и няма кой да се разпише. Това е сюреалистично.
70
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега да поискат милост от Макрон Шолц байДън и от еврейна дето вече мандата му изтече. Защото сори но в противен случай ще мрът пак за тях за индииеца и за красиватаМелони зажалос
69
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зелника да върви да се бие, не само да обикаля света по просия. И тия около него.
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За Зеленски, за Байдън, за нато, не си ли заслужава да се жертваш? Или по-добре жив и здрав заради собствените ти близки? Мислех, че руснаците ще тръгнат срещу Путин(толкова безсмислено е да умреш и заради него). Но по-скоро украинците ще тръгнат срещу Зеленски.