Задържаха 41 мъже в наборна възраст, опитали да избягат от Украйна с камион

Хванат беше и мъж в Карпатите близо до границата с Румъния
15 юни 2024 14:13, Елка Василева
146
Задържаха 41 мъже в наборна възраст, опитали да избягат от Украйна с камион
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските власти са задържали 41 мъже в наборна възраст, укрити в камион със зърно, който пътувал към югозападната граница на Украйна с Румъния и Молдова, предаде ДПА.

Превозното средство било проверено през нощта близо до село Новосилске, съобщи граничната полиция. Населеното място е само на няколко километра от границата с двете страни.

Още по темата
Срещу задържаните мъже са започнали следствени действия за опит за незаконно пресичане на границата. Задържаните са от 12 украински области и са на възраст между 18 и 60 години, което ги прави годни за наборна служба в армията и участие в отблъскването на продължаващото руско нашествие в Украйна.

Други двама мъже, заподозрени в подпомагане на незаконно преминаване на граница, също се разследват.

Според друго съобщение граничната охрана е задържала мъж в Карпатите близо до границата с Румъния. Той се обадил на телефонен  номер за спешни случаи, след като пострадал при падане от стръмна скала.

Мъжът, също в наборна възраст, е от южната Херсонска област.

От началото на войната през февруари 2022 г. беше въведен закон за военно положение и беше наредена мобилизация. Оттогава мъже в наборна възраст имат право да напускат Украйна само при изключителни обстоятелства.

Въпреки това  всеки ден десетки правят опити да се отклонят от военна служба, като пресекат границата незаконно.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не им се умира. Не искат да убиват.Нормални хора са.Войната е ЗЛО.
133
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Никой не задържан,Зеленски е дал заповед да,се стреля по украинци които бягат от мобилизация ,така че всички са убити ))
132
0
 
9
 
! Отговори
sid преди 6 дни
Те самите не искат да се бият за родината си,пък ние ще ги подкрепяме.Пък и войски може да им пратим с наши момчета да се бият за Украйна.Ей,многоо сме прости.
131
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 6 дни
Който е искал да се бие за Украйна отдавна вече е в армията. Какво очакват властите им от тези които насила ще пращат на война, изблик на патриотизъм и героизъм ли?
130
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Надъханите майданаджии не могат да спрат да бягат. Един ден и в България ще е така.
129
0
 
17
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 седмица
Теробарона или както се наричат тези,които ловят като кучета Украинците не желаещи да участват във братоубийствената война,са частна структура, на която им се плаща за да ловят хора!С парите на "демократичният запад" се убиват Славяни!
128
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Въпреки това всеки ден десетки правят опити да се отклонят от военна служба, като пресекат границата незаконно"хората се опитват да се спасят, за да не участвуват в братоубийствена война.ако са поне от малко, от малко религиозни, то тогава се опитват да се спасят не само физически, но и душите си.а преди пишете какво е законно или не, обърнете внимание до колко законно е властването на Зеленски, щото мандатът му изтече.
127
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може би са ги убили по изричната заповед на наркоман. За да има рима.
126
2
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 1 седмица
Чистим бялото население, за кого? на кой ще останят земите ни? Дори няма да се налага да ги завладяват...идиотизъм
125
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Незаконно е да искаш някой да умира заради джуджето в кремъл или киев! Хората имат права! Онези наркомани, уж президенти, да седнат и да се разберат! И двамата са престъпници! Кл0уни мръсни!
124
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хитлер е цвете пред Зеленски
123
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стотици мъже са се удавили в р.Тиса в опит да преминат границата с Румъния и Словакия. Гнома е прросто един убиец както и неговите покровители.
122
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лъжат ,убити са ,има заповед на Зеленски да,се стреля по бягащи украинци от мобилизация ))човека иска да краде още много милиарди от сащ и ес а украинците купета ги яли )))
121
1
 
45
 
! Отговори
Мухаха преди 1 седмица
Така е . Бедняка никъде не може да избяга. Кажат ли от Елита че трябва да мре на фронта... той трябва да мре на фронта. Без значение , украинец ли е , българин ли... руснак ли... Отива и мре . Друго си е когато си от самия елит или детенце на властимащ. Като например синковеца на главния прокурор на Киев. Вече няколко клипа има в интернет как кара "военната си служба", в Ница. С русокоса ммурва по баровете и черен джип с охрана. А иначе го водят на руско-украинския фронт. Такъв е живота.....
120
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как е контрата?
119
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В ЕС колко такива има...
118
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А тези, които усетиха дебелия рано-рано, и избягаха, или легално бяха приети да работят в краварника, какво ще става с тях? Всъщност, те само развяват знаменца, или слагат стикери по колите си, и с това са съпричастни към продадената си родина.
117
1
 
24
 
! Отговори
До Митко преди 1 седмица
Зарязвай смотания Масачузец и беж към украинската степ да им покажеш как се прави...Дървен философ е!
116
2
 
27
 
! Отговори
До митко преди 1 седмица
Ти трябва да защитаваш мозъка си от краварската пропаганда, но явно е късно
115
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не може с калашникова кашимерия да победиш истребители, бомбардировачи, дронове, умни бомби. Само хората ще загинат зян. И никой няма право да те задължава да се биеш, бадева при това, само защото си се родил с определен пол.