Виктор Орбан: Ако в Европа избухне голяма война, всички ще загинем

Украйна се мъчи да въвлечи все повече страни в конфликта
7 юни 2024 12:32, Петър Бойчев
312
Виктор Орбан: Ако в Европа избухне голяма война, всички ще загинем
Снимка БГНЕС

Украйна се опитва да въвлече колкото се може повече страни в конфликта с Русия, но това не отговаря на интересите на Европа и целия свят.

Това мнение изрази в интервю за списание Mandiner унгарският премиер Виктор Орбан, пише Марица. Западните страни се доближиха до точката, от която няма връщане назад в конфликта в Украйна, което може да доведе до пряк военен сблъсък с Русия, коментира той междувременно в сутрешната програма на радиостанция "Кошут", съобщава ТАСС.

„Украинците смятат, че колкото повече страни успеят да въвлекат във войната си срещу руснаците, толкова по-големи са шансовете им за победа, така че са готови да въвлекат Европейския съюз и дори целия свят във войната“, каза Орбан. Той отбеляза, че подобен подход може да изглежда логичен от украинска гледна точка, но Унгария иска да „стои далеч от войната“, защото това противоречи на нейните национални интереси.

"Мисля, че трябва да направим всичко по силите си, за да спрем разпространението на войната. Когато в Европа избухне голяма война, всички ще умрем", предупреди Орбан.

Отбелязвайки опасната ескалация на украинския конфликт, унгарският премиер заяви: „Що се отнася до последната възможност за връщане назад, ние сме много близо до точката, от която няма връщане, когато вече няма да е възможно да се обърне посоката“.

Орбан смята, че за това свидетелстват войнствените изявления на лидерите на страните от Европейския съюз и НАТО, по-специално заплахата на френския президент Макрон да прехвърли военни самолети в Украйна. В същото време премиерът отбеляза, че Русия също прави изключително остри изявления срещу САЩ и техните съюзници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: войнаУкрайнаОрбан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
1
 
! Отговори
Не знам преди 3 месеца
Какъв е смисъла от държавността партиите и въобще целия цирк ня така нареченото развито общество... явно трябва да се случи нещо и рестарт всичко наново... хем ще се изчисти земята от консуматорите които я унищожават...
257
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен...западът е в задънена улица, защото не могат просто да влязат в Русия и да ги смачкат ----///----- Само че Западътъ по всяко време може да влезе в неутрална Украйна, в която руснаците първи влязоха и да ги измете. Просто ги чака да отслабнат колкото може повече. Просията първа наруши неутралитета на буферната територия Украйна, това е чист казус бели. И те не го и криеха, а се заканваха да метат до Берлин, до Париж и до Ламанша. Е, сега ще си го получат по трудния начин.
256
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бирата... С изненада разбрах,че стоят седнали в Църква ----///---- В България да не е задължително да стоиш прав? Не си ли виждал, че във всяка църква има седалки отстрани...
255
16
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Хубаво е в Будапеща, но си личи, че не са баш Европа. Бях там миналата седмица, в АйрБи анд Би баш на централната пешеходна улица пред катедралата Свети Стефан (Ищван) Все едно Витошка, но 28 пъти по-културно и баровско. И въпреки това сабаале един клошар на пейка си беше бръкнал в гащите и мастурбираше сред тълпата. Иначе цигулки, чардаш, гулаш-супа, бакшишче зимат, но леко резервирани стоят. Усещат, че президента им е иддийотин и ги излага, но са наникъде. Като ние с Радев и с Боко.
254
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айнщайн може да се е объркал. Като пробват, ще разберат.
253
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
дементния амер.президент е посмешище,що го измъчват стареца?
252
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
заради Макрон и украинския лилипут и заради лудия Путин
251
6
 
9
 
! Отговори
дали? преди 3 месеца
Дали има смисъл да гласуваме за европейските избори? Ако Европа изчезне в Третата световна, тогава защо изобщо да гласуваме за Европарламент? Всичко ще изчезне много скоро.
250
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А ГЛЕДАТЕ ЛИ ВИДЕОТО ДНЕС СЪС ДЪРТИЯ ПЪН, НА ОНОВА НАЦИСТКО СБОРИЩЕ. "ВЦЕПЕНЯВАЩИЯ" СЕ СЕ ДОКАЗА ПАК.
249
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да го видя, няма да го повярвам.
248
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Може да има оцелели. Трябва да се пробва.
247
18
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Унгарското аки на Путин е разкрито отдавна и не връзва дикиш никъде. Алкохоликът песков звучи разумно пред този :)
246
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"То и за мобилизация ни разправяхте, ама тя се случи в Расия, защото нещо се случи с профи армия от февруари 2022г та след Пригожин и пандизчийското загребване през септември императора издаде указ за мобилузация 300 000 и призив 120 000" - не знам кой ти ги пълни тези неща в главата, но си пусни един украинец - Золкин. В неговия канал показват военнопленници от Русия и над 70% са доброволци и са там заради парите и казват, че като ги разменят, ще се върнат отново. И Золкин газ пикae, ама тва е.
245
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прав е Орбан,сащ дава оръжие и милиарди пари пожара ,с войната ,но Путин не глупав ,вероятно че зриви сащ )))
244
5
 
22
 
! Отговори
Бирата преди 3 месеца
Лошо за Унгария могат да пишат тези,които не са стъпвали там.Това е типично западна държава и като брой замъци дори,а и като религия.С изненада разбрах,че стоят седнали в Църква към отправените погледи към тези,които бяхме прави,но нямаше реакция,с и ние се усетихме и седнахме,а не както с немците да гледаме отвисоко,защото толкова ни е бил акъла .Днес дори и млади немски семейства масово се заселват там,тъй като е спокойна страна,без много престъпления.
243
32
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Този най-добре да се хване с нашия Резидент и да изчезнат заедно.Така Европа ще стане по-спокойно място
242
35
 
12
 
! Отговори
Паню Баирски преди 3 месеца
Орбан е жалък руски слуга и не става за нищо. Пълен б-к-ук!
241
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Орбан е прав ,че *** ЕС геьовете ,а сащ е далеч от Европа ,дали сащ ЕС и фашиска Украйна чух сегав новините че зелето наричча Путин че бил фашист ,а бря фашист в Зеленски и е доказано ,тоя фашист иска да замести Европа в война с Русия ,но скоро неговите генерали че му теглят куршума
240
35
 
9
 
! Отговори
от района на Дунава преди 3 месеца
Смятам, че Унгария трябва незабавно да предаде част от своите окупирани територии на Румъния, Австрия, Сърбия, Словакия, Чехия ... Унгарците много да не лаят, ами да поемат пътя за там от къде едно време техните предци са дошли в Европа - да тръгват за Азия! Нагло и долно племе, жалко, че по времето на Никита Хрушчов това племе не беше пратено там където му е мястото - в забвението! Какво общо имат тези *** с европийските ценности, какво? Нещастно племе, това са те!
239
6
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До 239 Определено си изпуснал последните епизоди на специалната комедия. В общи линии творческоия генйи на великия гео политик,носителя на доброто,спасителя на славянството,в частност и света,като цяло Вовачка-красавчек бе принуден да прегълта прецизните,мощни залпове на"Хаймарс" и М 777 изтрелвани директно по ръска територия. Тези и други "нахалства"на украйнците са подплатени с множество видеа на който искренно,по човешки му дожалява на човек,за мазаляка в руския тил и логистика...