Русия заплаши: Ще унищожава техника и войници и извън Украйна

Предоставянето на далекобойни оръжия не е помощ, а участие във война, заяви Медведев
Обновена: 31 май 2024 14:43 | 31 май 2024 13:18, Петър Бойчев
785
Русия заплаши: Ще унищожава техника и войници и извън Украйна
Снимка БГНЕС

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев отправи сериозни заплахи към страните от НАТО по повод дадените позволения на Украйна да нанася удари на територията на Русия със западни оръжия. Ето цялото съобщение на бившия руски държавен глава, публикувано на неговата страница в Telegram:

"Западните страни, които уж "одобриха използването“ на своите оръжия с голям обсег на руска територия (независимо дали става дума за стари или нови части на страната ни), трябва ясно да разберат следното:

1. Цялата им военна техника и специалисти, воюващи срещу нас, ще бъдат унищожени както на територията на бившата Украйна и на територията на други държави, ако оттам се извършват атаки на руска територия.

2. Русия изхожда от факта, че всички използвани далекобойни оръжия от Украйна вече се контролират директно от военнослужещи на страните от НАТО. Това изобщо не е "военна помощ“, а участие във война срещу нас. И подобни техни действия могат да се превърнат в casus belli.

3. НАТО ще трябва да реши как да квалифицира последиците от евентуални ответни удари по оборудване/съоръжения/военен персонал на отделни страни от блока в контекста на чл. 4 и 5 от Вашингтонския договор.

По всяка вероятност ръководството на НАТО иска да симулира, че става дума за суверенни решения на отделни страни от Северноатлантическия алианс да подкрепят режима в Киев и тук няма причина да се прилага правилото на Договора за колективна самоотбрана от 1949 г.

Това са опасни и вредни заблуди. Подобна "индивидуална помощ“ от страна на страните от НАТО срещу Русия, било то контролиране на техните крилати ракети с голям обсег или изпращане на контингент от войски в Украйна, е сериозна ескалация на конфликта. Бивша Украйна и нейните съюзници в НАТО ще получат отговор с такава разрушителна сила, че самият Алианс просто няма да може да устои да бъде въвлечен в конфликта.

И колкото и да дрънкат пенсионерите от НАТО, че Русия никога няма да използва нестратегически ядрени оръжия срещу Украйна и още повече в отделни страни от НАТО, животът е много по-страшен от техните лекомислени разсъждения.

Преди няколко години те настояхава, че Русия няма да посмее да влезе в открит военен конфликт с бандеровския режим, за да не се скара със Запада. Изчисленията се оказаха погрешни. Води се война.

Използването на тактически ядрени оръжия също може да бъде погрешно изчислено. Въпреки че това би било фатална грешка. В крайна сметка, както правилно отбеляза президентът на Русия, европейските страни имат много висока гъстота на населението. И за онези вражески страни, чиито земи са по-далеч от зоната на покритие на тактическите ядрени оръжия, най-накрая има стратегически потенциал.

И това, уви, не е сплашване или ядрен блъф. Настоящият военен конфликт със Запада се развива по възможно най-лошия сценарий. Има постоянна ескалация на мощта на използваните натовски оръжия. Следователно днес никой не може да изключи преминаването на конфликта в последния му стадий“, пише Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


785
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Търсите сензация и се опитвате да изкарате Русия лоша, пак ли? Пише че ако от друга територия извън Украйна тогава ще се унищожават.
30
7
 
26
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
А! Ето го моя любимец. Този не си играе на шиkaлки с тактически ядрени оръжия. Направо потапя цели континенти със стратегически бомби с по 100 ядрени глави :))) Явно пие по-хубава водка от мен :)))
29
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пуделът на путин пак се е натаралянкал с малцово уиски , доставено му контрабандно от вражеския колективен запад и се е изходил по разни въпроси
28
5
 
14
 
! Отговори
Свърши преди 4 месеца
То останали техника на нато за унищожение?!
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще умрат само хората в ЕС, и може и някоя ракета да долети и до Русия, въпреки ПВО на Русия. Но останалия свят няма да умира, всички ще оцелеят.
26
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
''ЦИРКОН'' ,... 10 000 КМ/Ч. !ЕС няма армия и разчита на САЩ , е да ама от САЩ каЗАА , че ще помагат , ама на приказки , имат си по-важни задачи в Тайван !
25
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само Русия може да ни освободи от американско робство.
24
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бой по саксонците, иначе няма да мирясът
23
10
 
10
 
! Отговори
Да преди 4 месеца
Правилно решение....
22
2
 
37
 
! Отговори
До 11 няма да стане преди 4 месеца
Да, прав си, войната няма да продължи повече от два дена, лошото е, че в нея няма да има нито печеливши, нито оцелели.
21
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия заплашва Европа и света ти да видиш
20
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ и Русия са наясно, че размяна на ядрени удари между двете страни ще бъде ядрен апокалипсис, не за целия свят, но за САЩ и Русия, и най-вече за САЩ които са малка територия и гъсто населени, но и Русия ще понесе големи загуби. Затова театърът на военните действия ще се развива на територията на Европа.
19
29
 
25
 
! Отговори
Тагарев преди 4 месеца
Медведчо, ако толкова ви е страх от НАТО- винаго можете да се предадете!
18
20
 
20
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
всички използвани далекобойни оръжия от Украйна вече се контролират директно от военнослужещи на страните от НАТО. Това изобщо не е "военна помощ, а участие във война срещу нас. И подобни техни действия могат да се превърнат в casus belli ------////------- Ами даван, обяви война на Колективния Запад с голия си разкървавен вече гьсс...
17
24
 
35
 
! Отговори
Правило преди 4 месеца
Щом Медведя реве,значи някъде дерат мечката.
16
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Скоро англо-саксонците ще видят десет слънца
15
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ няма да се намесят в ядрен конфликт между Русия и Европа. А Европа е джудже в сравнение с ядрения потенциал на Русия.
14
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най ми хареса това - "Бивша Украйна". :) :) :)
13
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По всичко личи, че САЩ се стремят да реализират варианта "ограничена ядрена война". Какво означава това - че САЩ и Русия няма да въвличат териториите на своите страни, тъй като ядрени действия на територията на тези две страни означава всеобща ядрена война - пълен ракетн ядрен обмен между Русия и САЩ. Всички останали - Китай, СК, Франция са peenuts в травнение с потенциала на САЩ и Русия. А територията на ЕС ще бъде напълно законна територия на водене на военни действия в ядрения конфликт.
12
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В ядрената война нямат никакво значение нито моралния дyx, нито икономическия потенциал, нито демографията, нито природата и природните богатства. Само два фактора - площ и брой ядрени глави. Да вземем за пример Полша - там има около 20 големи града. Даже ако смятаме, че на всеки град са нужни по 2 ядрени глави, това са 40 ядрени глави - това е залп на един дивизион Искандер. Време за полет - 5 минути, подготовка на заданието 3-5 минути. Тоест 10-15 минути, и Полша като държава изчезва от лицето на земята.