С помощта за Киев НАТО не е част от войната, предприета от Москва

Столтенберг: Нямаме намерение да изпращаме войски от НАТО в Украйна
28 май 2024 16:00, Елка Василева
284
С помощта за Киев НАТО не е част от войната, предприета от Москва
Снимка: архив, БГНЕС

Нямаме никакво намерение да изпращаме войски от НАТО в Украйна, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Съвета на ЕС по външни работи. Той добави, че осигуряването на военна помощ за Киев не прави алианса част от войната, предприета от Москва.

Още по темата
По неговите думи правото на Украйна на самоотбрана по международното законодателство позволява поразяването на военни цели в Русия. Иначе на украинците ще им бъде трудно да се защитят, поясни той. Имаме право да подкрепяме украинците, това не прави съюзниците част от конфликта, обобщи генералният секретар.

Той отбеляза, че най-спешните нужди на украинската страна са от системи за противовъздушна отбрана. Украйна има нужда от дългосрочна и предвидима подкрепа, посочи Столтенберг. Генералният секретар призова за повече бдителност и обмен на разузнавателни данни срещу руските опити за саботиране на доставките с военна помощ за украинците. Не виждаме признаци Русия да се стреми към прекратяване на войната, Украйна преценява кои решения са приемливи за мирно споразумение, добави той.

Столтенберг уточни, че днес предстои заседание на Съвета НАТО-Украйна. Той допълни, че не е предвидено днес да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел, защото пътуването на украинския държавен глава е по покана на белгийското правителство.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУСИЯ ПРОБИВА ФРОНТА НЕСАМО ПРИ ХАРКОВ НО И ПРИ ЧАСОВ ЯР , СКОРО ТЪПО ПОСТРОЕНАТА НАТОВСКА ОТБРАНА ЩЕ СЕ СГРОМОЛЯСА И РУСИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ГРАНИЦАТА НА ПОЛША ДИРЕКТНО
252
0
 
14
 
! Отговори
Аре стига бе! преди 1 месец
НАТО дава оръжие. Дава инструктори. Обучава кашици, танкисти,артилеристи и пилоти. Осигурява медицинско обслужване. Плаща заплати и пенсии в Окропия. Осигурява разузнавателни данни. Дава координати на целите. Осигурява комуникацията. Не разрешава преговори. Праща "доброволци" на фронта Но, разбира се, изобщо не участва във войната!
251
0
 
7
 
! Отговори
Мухахаха преди 1 месец
Накратко - Помощ не чакайте. Мможем да ви продаваме оръжия докато свършите парите ама Натовски войски ша видите през крив Макарон. Все пак въпреки войната и разни санкции-манкции Русия си остава ГОЛЯМ американски и западноевропейски търговски партньор... ако още се чудите на оная статия как руските олигарски са увеличили ЧЕТИРИ ПЪТИ богатствата си за последната година. Търгуват хората . С когото трябва.... Укрия Омре, само на тротинетките по медиите не им е станало още ясно. Инструкции чакат....
250
0
 
7
 
! Отговори
Чери00 преди 1 месец
Абе тоя луд ли е да каже:"С помощта за Киев НАТО не е част от войната" и как смята че ще има някой който ще му повярва! Не става бе хайлязино, тръгнал си с пръдня боя да правиш!Ей затова ме яд на западняците - избират някого и после с години го търпят да говори и прави глупости!
249
1
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Страхливци!
248
1
 
9
 
! Отговори
Смешници! преди 1 месец
Разбира се че нямате намерение - друг трябва да умира за вашите небинарни и двулични евро-джендърляшки ценности. Пък и ви е страх на всичкото отгоре. Ако се чудите до какво водят амбиция, наглост, нвежество и страх събрани на едно място - погледнете какво представлява Европейския съюз в момента.
247
1
 
9
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Значи двама като се бият и ако купя и дам оръжие на единия да застреля другия,който го е нападнал съм само свидетел?Много умно,но не бих го направил,че може някой съд да не е на това мнение.
246
5
 
0
 
! Отговори
Юлиян до 256 преди 1 месец
Само внимавай да не вземе "банкерът" и той да си купи оръжие,ама от мен и докато ти обикаляш"банката",той да"наобиколи" твоята къща и семейство.И не забравяй!Къща и "тъща" са две съвсем различни понятия.Хайде "тъщата" ***-дойди,ама жената,децата и къщата "барабар" с двора...Да няма:"каквото почукало,такова се обадило".
245
2
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Дали ни прави част от конфликта или не,ще разберем като "свирнат" сирените за въздушна тревога.
244
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 240 "Като чуха,, че Нато ще праща армия на фронта " - теб ли ще пращат бе, Кирил мека, неграмотна? А дано пратят про'с'таците като ТЕБ, дет ревът за ЕС, че да им дава по една МРЗ, та България да тръгне нагоре
243
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мхм, а ако щатите ти кажат подарчваме ти това оръжие за да обереш банка в София, тогава според тебе как точно стоят нещата с вината.
242
8
 
16
 
! Отговори
До 246 преди 1 месец
и останалите русожопници. Абе, ааланкооловце, ако аз си купя щатско или руско въоръжение, за да направя банков обир в София, щатите ли са виновати или рашковцете? Аман от задpъceняци.
241
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо войната не е започната от Москва а от Киев който не спази МС и вместо автономия започна война на територията на Донбас /ЛДНР/срещу народа си. Второ помощта за Киев е участие във войната а и страните участват и с хора в позора.
240
17
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Мухаха... Има ли и'от да види логиката и вярва на това? Путине, пускай атома над неучастващото НАТО! Помогни му да се отърве от Про'с'тотията си!
239
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО не съществува. Талибаните в Афганистан разкриха тази лъжа НАТО.
238
16
 
4
 
! Отговори
Агент м-р Бийн преди 1 месец
След Украйна юдеите-илюминати и подвластното им НАТО ще хвърлят с десетилетия усилия, и милиарди долари за да засилят исляма, и да го насочат брутално с/у християнството! Англия използваше Османската империя за да смачка православното християнство. Това е много стара и изпитана от юдео-ционистите успешна практика. Така християнска България влиза под пет вековно жестоко робство и геноцид.
237
3
 
3
 
! Отговори
Км преди 1 месец
Операция,,Немислимото,,--У.Чърчил
236
21
 
20
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Като чуха,, че Нато ще праща армия на фронта и рушките олекнаха aнаlно. Стриче им се. В ocpaно положение са. Заплашват с атом бухаха. То това им остана.
235
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"С помощта за Киев НАТО не е част от войната, предприета от Москва"------------------Тоест, при въоръжен обир, ако осигуря оръжията и колата, това не ме прави част от обира и няма да ми бъдат повдигнати обвинения?
234
16
 
18
 
! Отговори
защото ... нямаме преди 1 месец
Столтенберг: Нямаме намерение да изпращаме войски от НАТО в Украйна (Единствената армия с войници е турската. А Турция не иска да има война с Русия!)