Министерството на отбраната: Няма да пращаме войници в Украйна

Това се решава само от парламента
Обновена: 26 май 2024 16:55 | 26 май 2024 15:55, Петър Бойчев
385
Министерството на отбраната: Няма да пращаме войници в Украйна
Снимка БГНЕС

България няма да участва по никакъв начин с военнослужещи на територията на Украйна. Решение за участие на български войски в операции извън територията на страната може да вземе само Народното събрание. Такова предложение никога не било на дневен ред. Всички инициативи, свързани с подготовката на украински военнослужещи, се извършват извън територията на Украйна. Това заявяват в позиция от Министерството на отбраната.

От МО припомнят решение на Народното събрание от 9 декември миналата година: „Имаме поставена задача и можем да извършим подготовка на украински лица за бойни санитари - до 60 души за една година. Предвижда се в 4 групи по 15 души да бъдат обучени отново в България, а не в Украйна", се казва още в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
11
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 4 месеца
Най-големият Исторически парк в света до Варна напомня - Министерството на отбраната на 2022 година: няма да пращаме оръжие в украйна!
253
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още повече, че Русия няма никакви военни действия спрямо България. В такъв случай наемниците да заминават. Не е наша работа.
252
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Безродното събирание, ако им щукне в глъвътъ да пращат войска в Украйна да се въоръжават и заминават. Аз проблеми с Русия нямам и Безродното събирание не ми е критерий.
251
0
 
12
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
само вижте снимката, строевата подготовка на кво ниво е, и ще ви стане ясно, що няма да пращаме "войници" в украйна
250
0
 
15
 
! Отговори
Стилиян преди 4 месеца
По принцип това остана от армията на България. Духов оркестър и санитария да събират труповете
249
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хич даже те им пука че ни е слабо въоръжена и подготвена армията.Те ще ги пратят да хабят руски снаряди не за друго.Защото като почнат да се връщат американци и французи в ковчези щи има бунтове,пък ако умират васали като нас на никой не му дреме.
248
1
 
28
 
! Отговори
Вече е притеснително преди 4 месеца
Щом от правителството на лъжците директно в прав текст казват , че няма да пращат, вече наистина се притесних! ПП-ДБ в ЗАТВОРА!
247
0
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 4 месеца
Там ще Трябват - Войници Професионални Оператори на Западна Военна техника- радисти, артилеристи, оператори на дрони, противотанкови ракети, ПВО, Пилоти - На Западна Техника - Ние Даже Нямаме Такава Западна Техника - Нас Трябва да Ни Обучат- Или Там да Сме Готвачи, Чистачи, Логистика - Нещо такова.....Къде ще ходим ние ...Там Нас Трябва да ни Пазят ....Щем им отворим допълнително робота
246
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има проблем и то голям.Четете хубаво.Тези откачалки казват,че докато няма парламент няма да пращат.Сещайте се,че ако има ...може и да пратят.Егати...Зорем се набутват без никой да иска война.
245
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Средна възраст на армията 40 години, 80% са болни. Кого и къде ще изпратите, въоръжение и техника под всякаква критика. Даже и нямате ресурс да ги обуете и облечете
244
1
 
13
 
! Отговори
До Това не е наша во преди 4 месеца
Не знам дали четете други канали, но аз чета и украински и руски. В украинските пишат, че тежките криминални престъпления са увеличени повече от 20 пъти от 2022. Точно тази логика изтъкват, хората искат в затвора, не в гроба заради Байдън и Зеленски. Наркоманът издаде заповед за мобилизация и на затворници, но от 6500, само 650 са закарани на фронта. Руснаците пък пишат, че точно те се предават виднага. Един даже откраднал танка и с него. И пуснаха заснето видео с него.
243
0
 
6
 
! Отговори
Lina преди 4 месеца
До 252Веднага след кирко, дебелана доан и сие. Едва ли заради побеснялата влюбена мър сула ла йнен , решила, че НЯКОЙ ще защитава човечеца в чорапогащник и рокля , който дори не е бил на фронта, войната я води от самолетире, а жена му от луксозните бижутерии. Лошото е, че винаги идва сметката.
242
0
 
7
 
! Отговори
Татул преди 4 месеца
До Анонимен 246Как кого? С Боко начело всички юнаци, които се пишат евроатлантици да защитават честа на американците. Да не забравят и ПП двойката Кирчо и Кокорчо, и Иванов от ДБ, че те са най големи мераклии.
241
14
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 4 месеца
Българите са Миролюбив Народ - Не Желаят Да се Забъркват във Военни Конфликти- От Там Тръгват Нещата, Не Им Пуука за Путтин - Повечето го Мразят ......Русофилите да Не си Правят Погрешни Изводи - в България- ако направим Анкета - 90% ще Изберат - Европа....Българите Свят са Видели- Няма Как да Живеем като в Беларус или Северна Корея- Това е Абсурд.....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
240
12
 
4
 
! Отговори
До242 преди 4 месеца
За съжаление е война от другата страна на оградата ни! А когато съседа гори, запалва и теб! Съмнявам се дори и да получиш призовка, дори и да отидеш на фронта колко време ще изкараш! Аз съм с 24 месеца казарма, в тежко поделение на границата и съм виждал уж мъже, да реват като жени! За съжаление съм на възраст, но не смятам да бягам от призовки! Защото съм полагал клетва! Запомни: клетва, достойнство, чест, лоялност! Да не стигаме до там, геймърчета да ни пазят границите!
239
1
 
13
 
! Отговори
Дарк преди 4 месеца
Че имат нужда от войници имат,ама едва ли някой ще прати,а руснаците им правят класическа люлчица.Веднага увеличават натиска там откъдето са изтеглени войски за подкрепления другаде и затова падат село след село.Горди привърженици на Украйна сега е моментът да им станете доброволци,тъй като се води приятелска държава и не е наказуемо,а не само да пишете по форумите.Аз като пацифист ще си пия бирата и ще следя успехите ви пред телевизора.
238
3
 
9
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 4 месеца
Леля ви Галя от ембасито в момента я чукат затворници в Софийският , на министъра на отбраната семейството му го чака същото
237
3
 
20
 
! Отговори
Lina преди 4 месеца
Защо? Свършиха ли се ус раинскире мързеливци храмтутници с лимузините по морето, че други мъже да умират за комисионните на Зеленси и баща
236
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И защо да не се изпратят?! Това го решаваме ние, които им плащаме заплатите. Иначе казано- топ платците на данъци. Не бачкерите русофили. Армията е професионална. Всеки е положил клетва. Ама истината е, че лентяйте в армията са избрали сладката фуражка, защото цял живот са пей сърце. Айде малко на фронта, време е! Ако не, връщате платените заплати и марш!
235
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоесто ако Народното Събрание реши, може да изпрати? Те в началото и оръжие нямаше да дават, а дадоха. Съжалявам, но вече малко не ви вярвам.