Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов

Включени са системите за ПВО
Обновена: 8 май 2024 07:12 | 8 май 2024 06:34, Елка Василева
96
Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов
Снимка: архив, БГНЕС

Русия започна въздушна атака срещу Киев и западния украински град Лвов, съобщи днес украинската армия, предаде Ройтерс.

Системите за противовъздушна отбрана са включени за отблъскване на атаката.

Свидетели на Ройтерс в Киев също съобщиха, че са чули взривове, които звучали като системи за противовъздушна отбрана, които поразяват въздушни обекти.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
7
 
! Отговори
gogo преди 3 месеца
63 не е БГ
61
2
 
17
 
! Отговори
жорето преди 3 месеца
Елчето, свидетели на ройтърс, дето им звучало като взрив на прихваната ракета, аре сопри се ***
60
58
 
16
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 3 месеца
какво може да се очаква от руски терористи и военнопрестъпници.. Всеки може да избива деца. Ама се чудя защо нашите путино- фашисти са толкова радостни и горди?
59
6
 
44
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 3 месеца
Папата ли да слушат украинците, който зове за преговори и мир или Зеленски, който иска пълна победа срещу държавата с най-много ядрени оръжия в Света (или поне втора ) ?А какво значи пълна победа само Зеленски си знае. До преди 6 месеца украинците можеха да се нарекат победители .Облъснаха руските войски и взеха максимума , който им позволява фронта и реалните условия. Време е за мир наистина.
58
9
 
38
 
! Отговори
мина великден преди 3 месеца
сега руските поздрави за западните "подаръци" - какво странно има?
57
11
 
47
 
! Отговори
A преди 3 месеца
Най-накрая!Отдавна трябваше да стане това.Работайте, братья!!!
56
30
 
12
 
! Отговори
Фют преди 3 месеца
Как сте червенотиквеновчета :) Гледам ви тук, блъскате, дращите и сами се кефите на глупостите, които сътворявате. Абе, вие трима или четирима сте, защото интелектуалното ви ниво е еднакво зле и драскате едни и същи глупотевини. Само да не се на***кате от кеф, ей :))))))))))))))))
55
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Началото на края. Само Господ знае, каква мръсотия ще излезе, когато укрофашистката хунта падне и най-после публично им се осветят делата.
54
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Една руска победа и последиците ѝ могат да застрашат съществуването на ЕС, на НАТО и на евроатлантическия модел. Изплашени от тази перспектива и с надежда да я предотвратят Франция и някои европейски страни говорят за изпращане на войски в Украйна.Пагубни намерения, тъй като в отговор от Москва предупредиха, че няма да се поколебаят да използват ядрено оръжие, ако бъде застрашено съществуването на руската държава.
53
9
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо Западът така истерично се бои от руска победа в Украйна? Вероятно очаква падането на киевския режим да предизвика разкриване на някои мръсни тайни за дълбоката евроатлантическа държава. Напр. аферите на сем. Байдън в Украйна, възникването на Ковида и ролята на ваксините, натрапването на джендъризма и покварата, как ЕС се оказа васал на САЩ, защо Борис Джонсън провали преговорите в Истанбул, кой гръмна Северен поток, как започнаха и се развиха събитията в Газа и т.н. На бял свят могат да излязат факти, които да разнебитят Запада. При това не става дума само за Украйна. Тя вече е осъдена. Е
52
41
 
9
 
! Отговори
Скромно мнение преди 3 месеца
Ох , не знам , но руснаците нещо не ме кефя. Останаха си п-рим-ити-ви.За един век с нищо не помогнаха за развитието на човечеството , но имат претенции да управляват света.
51
6
 
24
 
! Отговори
До Безпартиино сирач преди 3 месеца
Нападения над жилищни райони практикуват само нацистите, подкрепени от тези, за които работи Вашингтон пост. А критичната инфраструктура е легитимен военен обект. Американците не мислеха така при бомбардировките над цивилно население в бивша Югославия.
50
26
 
4
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 3 месеца
Атакуват граждански обекти и жилищни сгради. Това го могат , но на фронта пак го закъсаха.Чий го търсят в Киев и Лвов ? И после олеее , нападат Русия.
49
4
 
25
 
! Отговори
Топачоолу преди 3 месеца
От 20 изстреляни руски ракети ,бандеровците свалиха...30 !?
48
9
 
38
 
! Отговори
Емануел преди 3 месеца
За да има мир , руснаците трябва да се учат от Израел ! Как евреите изравниха с бомби Газа , така и руснаците да направят с Киев ! Да остане спомен като Чернобил, за бъдните поколения , че срещу ръжен , не се рита !
47
2
 
47
 
! Отговори
тома неверни преди 3 месеца
А сега се сетете,какви бяха първоначалните условия на Путин-неутралитет на Украйна,и статута на на двете области с преобладаващо руско население....А сега се сетете,колко излишна кръв се проля,и дали украинците не биха хвърляли шапки за тях,ако можеха да запазят сега завзетите територии,,,,,а ще има и още....
46
4
 
42
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Разделяй и владей,това мотото на запада от години.
45
0
 
58
 
! Отговори
1212 преди 3 месеца
Жалко за хората и от двете страни.
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 46:Друг е антихриста.С едно око е.Станал е такъв от кофти живот.Само лошо е видял и война.В Сирия е.Наистина...колко години вече не им спира войната...на нищо не прилича това!След като земетресението там зарови нефтения кладенец и сащисаните като се изнесат ще спре войната.
43
0
 
36
 
! Отговори
Тиква преди 3 месеца
Прекрасно, прекрасно когато фашисти и укрофашисти се уничтожават, нашето правителство по добре да Мълчи,да гледа нашата ***,а не Укрофашистка,корумпирана с националисти.