Ситуацията край Часив Яр е сложна, заяви украинската армия

Там Русия съсредоточава настъплението си
26 мар 2024 08:19, Елка Василева
123
Ситуацията край Часив Яр е сложна, заяви украинската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили се намират в "сложна" ситуация край източния украински град Часив Яр, където Русия съсредоточава настъплението си, съобщи украинската армия, цитирана от Франс прес.

През последните месеци Москва постигна напредък на фронтовата линия, като използва предимствата си, тъй като Киев е изправен пред недостиг на боеприпаси, за които разчита на западните си съюзници.

Още по темата
"Ситуацията по отношение на Часив Яр е сложна и напрегната и това не е първият ден", в който това е така, заяви Олег Калашников, пресаташе на 26-та украинска артилерийска бригада.

"Днес там се съсредоточават усилията на противника в неговите щурмови операции. Те се опитват да пробият отбраната ни, за да достигнат до Часив Яр", добави той.

Калашников каза, че Русия е засилила използването на мощни управляеми бомби в района и ги "хвърля по населените места и по нашите укрепени позиции".

Украйна е в отбранителна позиция от няколко месеца поради липса на боеприпаси. Обещаният от Вашингтон пакет от военна помощ в размер на 60 млрд. долара (55 млрд. евро) е блокиран от месеци заради политическото съперничество между републиканците и демократите в Конгреса на САЩ, посочва АФП.

В петък командващият сухопътните сили на Украйна заяви, че руска лятна офанзива с участието на 100 000 войници е "възможна", но че това е "най-мрачната прогноза".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Опа... Това съм го чувал и при Бахмут и при Авдеевка...
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
БОЙ ПО КАСКИТЕ ДО ДЕ МЪРДАТ МАЙКА ИМ УКРО-НАЦИСТКА БАНДЕРИ ! ДО ПОСЛЕДНИЯТ БАНДЕР ДА СЕ МОГИЛИЗИРА
100
0
 
2
 
! Отговори
Чери00 преди 4 седмици
ЕХ ДЪРВО, ДЪРВО, ГОЛЯМО ДЪРВО ЩЕ ЯДЪТ 54 ДЪРЖАВИ ДЕТ ПОДЪРЖАТ УКРАЙНА! АМА ХАК ИМ Е!
99
0
 
3
 
! Отговори
тоти преди 4 седмици
Ако са куци и сакати ...що ли им е да погинат залудо..??
98
1
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Сложна колко да е сложно? След като свършат укритие и всичко си идва на мястото.
97
2
 
19
 
! Отговори
Бай Тоя преди 1 месец
Няма страшно, задръжте още малко. Лани по това време на Рашките им свършиха бомбите и патроните, според Британското разознаване. По пътя на логиката до година по това време и лопатите ще им са на привършване.
96
1
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Хаха. Сложна викат. То като статуса във Сураттефтеря, семейно положение, сложно е. Аз го разбирам като, абеее скоро се изнасяме със скоростта на бити .. хаха
95
1
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Само преди 2 години, Зеленски искаше ядрени бомби за да марширува в Москва. Сега пускат фишеци и се правят, че нямат ресурси. Явно от САЩ са пратили ядрените ракетки. По-евтино е от 55млрд.
94
0
 
11
 
! Отговори
Юлиян до анонимк. преди 1 месец
Къдя си,скъпа!Е-е-е,разочарован съм!Така хубаво си "хортувахме".Не,без теб е скучно.Отказвам се да продължавам така.Тръгвам си.Много поздрави на родител номер1 и родител номер 2.
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Mazkaite taj sgan faschiska do dupka
92
0
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Какво се случва с тебе ***,Ано?Ама ти почна да заекваш,***!Какво е това чудо,хората заекват,заекват ама на по една буква или дума.Ти започна да "запецваш" с цели изречения,почна да ги повтаряш.Да не си нещо "повреден".Ако има нещо кажи си,може и да ти олекне.
91
0
 
8
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Какво стана бе,Ани?Ти се пикоса бе.На английски проговори.Ако те натисна още малко сигурно ще си спомниш и руския,че и корейски може да проговориш,за китайския изобщо няма какво да говорим,сигурно наблягаш вече на произношението.Полека.Най-напред да си преговориш "День Победьi".Задължително ще ти потрябва съвсем скоро.
90
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По путинофилска грешка, юлианчо два пъти го отнесе че е npoзд, без да проумее защо! Ум naтки пасе! Не се пробвай повече юлианчо!
89
0
 
5
 
! Отговори
L. преди 1 месец
"Сложно е" - приликата между военното и семейното положение. Ама стане ли така, глава да им е яка.
88
0
 
15
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
По- добре дай "интифа" защо получаваме такива мрачни,да не кажа безнадеждни сигнали от украинската армия.Направо си личи, съзнават че са в пълна безизходица.Никаква перспектива.Отникъде,никаква надежда.Няма кой и как да дойде на помощ.Какво ли се питат?Ке мрем,или ке се дупим.А ти им дай акъл.Ръце горе,гащье долу и кръгом!Ти ги разбираш тия работи.
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Юлияне не е за теб сори.
86
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо сложно няма. САЩ ще воюват срещу Русия до последния украинец.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минусите се броят най на края аркадаши прости.
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минусите се броят най на края аркадаши прости.
83
1
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Само това ли можа да измислиш?И защо го повтаряш два пъти.Май от превъзбуждане започна да помниш като маймунките.А мериш ли си ореха отзад преди да го глътнеш?