Часове след като изхвърлиха Русия от олимпийското движение, сестри Аверини се отказаха

Дина и Арина сложиха край на кариерата си
24 фев 2024 17:20, Стела Стоянова
324
Часове след като изхвърлиха Русия от олимпийското движение, сестри Аверини се отказаха
Снимка БГНЕС, архив

Най-титулуваните състезателки в художествената гимнастика Дина и Арина Аверини сложиха край на кариерата си часове, след като Международният арбитражен съд по спорта отхвърли жалбата на руския олимпийски комитет и потвърди изхвърлянето му от олимпийското движение, както реши изпълкомът на МОК.

"Днес е много тъжен момент. Сега ще плача. Днес Дина и Арина ми казаха, че спират със спорта. С тях изминахме дълъг път. Благодаря им", заяви шефката на федерацията Ирина Винер.

Сестрите са на 25 г. Дина е 18-кратна световна шампионка и сребърна медалистка от олимпиадата в Токио, където бе победена от израелската Линой Ашрам. Сестра и Арина има 5 световни титли, а на олимпиадата стана четвърта, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
1
 
1
 
! Отговори
Руснаците ги гонят преди 4 месеца
отвсякъде, смърдят на агресори и окупатори.
267
21
 
9
 
! Отговори
СМЪРТ НА ФАШИЗМА преди 4 месеца
СВОБОДА ЗА УКРАЙНА!НАЦИОНАЛ- СОЦИАЛИЗМА Е ПОСЛЕДЕН СТАДИЙ НА КОМУНИЗМА!!!
266
27
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 4 месеца
Пълна изолация на цялата фашистка Zган! Браво
265
22
 
32
 
! Отговори
Хусар преди 4 месеца
Така е по време на фашизма,забраняваха всичко от евреите,сега от руснаците и наричат това демокрация.
264
2
 
27
 
! Отговори
Атила Хунът преди 4 месеца
Какви креватчета бре? Пий си хапчетата. А мокрите ти сънища не ни интересуват.
263
19
 
46
 
! Отговори
Очевидно преди 4 месеца
До Само едно: Просто и очевидно е. Украйна не е нахлувала в Русия и не е искала да я превзема. Израел не е нахлувал в Газа, да коли, застрелва и отвлича хора. И едните и другите си живееха собствения живот, докато някой не дойде да ги тормози от вън. Пък после вече - каквото почукало....
262
5
 
11
 
! Отговори
Роко преди 4 месеца
До дивуй: не само че с очите си виждаме как един нагъл разбойник се опитва да се представя за жертва.Но тоя нов жанр в театралното изкуство минава само пред ***
261
38
 
19
 
! Отговори
Ха ха... преди 4 месеца
А БайГън щял да плаща 1 млн. долара на "учени", които щели да "доказват", че в света има повече от 2 пола.... Атлантически "ценности"!
260
11
 
39
 
! Отговори
ТАСС преди 4 месеца
Ватника 264 го изтриха, ама той си знае... За Русия щял да се бие, света да превзема. Бе Буратино, ти ще се напикаш, ако се наложи с улично куче да се сбиеш.
259
20
 
36
 
! Отговори
ТАСС преди 4 месеца
264, сифилистичното плешиво джудже с брадичката чака в мавзолея на красная площадь, да отидете да му го подъвчете. После да минете през грузинеца с мустака. Накрая - при това ***.
258
27
 
39
 
! Отговори
Не едно животно преди 4 месеца
Руският патоген разбира само от АГРЕСИЯ.От ЗДРАВ БОЙ!!!зЗа това че няма вари го,няма печи го.Само ТРЕПИ ГО-ето това помага.
257
39
 
50
 
! Отговори
Логик преди 4 месеца
Наблюдава се интересна закономерност. ЧеРуБашките подкрепят и се радват на руската агресия в свободна и независима Украйна, подкрепят и се радват на хамаската агресия в Израел... Въобще ЧеРуБашките, очевидно, много се кефят на непредизвикана агресия. Ами да вземем тогава по една тояга и да бъхтим ЧеРуБашки по улиците, а те да се кефят, защото са поддръжници на идеята за нагла, брутална и непредизвикана агресия...
256
8
 
33
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 4 месеца
В тая възраст гимнастките се пенсионират, ако някой не знае!
255
45
 
44
 
! Отговори
Дивуй преди 4 месеца
Айде пичовете русофоби платени и промити мозъчета по спокойничко.Всеки нормален човек веднага прави сравнение на Русия с Израел.И вижда какво?Ами истината.За бандитизма , войните , агресиите на САЩ и спорта не трябва ли да говорим и обсъждаме?Седнали сте на диваните анонимници и сте големи герои - Русия избива всички цивилни а Путин е кръволок и яде деца.И е жуже, късокрако ботоксно,носи обувки с висок ток , крие се в бункер под земята където се насира от страх и тъй нататък.Ама вие вярвате ли
254
40
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Голяма част от укропитеците бъркат реалистите с русофили. Моля, не правете тази грешка, понеже инстиктивно започвате да се разграничавате от реалистите и ставате мижави фантазьори. Не, че сега сте нещо различно, но все пак не бъдете съвсем загубеняци, че полсе мноого ще боли...Русия ще страда, както и всички ние. Две мнения няма. Но някои ще страдат повече.
253
26
 
50
 
! Отговори
Русофил преди 4 месеца
Един истински русофил не живее в западни държави, кара руска кола, ползва руски компютър и телефон. Ходи на почивка в Русия, говори свободно руски.Колко от вас са истински русофили?
252
38
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ето лицето на новия евроатлантически ционистки и джендърски фашизъм.Да живее демокрацията.....
251
29
 
42
 
! Отговори
(^_^) преди 4 месеца
Ирина Винер ... патологията на руския имперски комплекс в художествената гимнастика и олимпийското движение, която през годините превърна техническия комитет на международната федерация в инструмент за манипулации и ощетяване на гимнастички, като нашите ... навсякъде където се намеси раССия, чрез такива като Винер нещата се изкривяват и се разнася острият и задушлив аромат на рушkа газ ... путинова рaшa да си прави олимпийски игри със Северна Корея и Мaдурo ... !!!
250
48
 
47
 
! Отговори
моше преди 4 месеца
Чудесна новеина ,русия няма място в съвременния свят,нека си живее в 17 век...
249
29
 
35
 
! Отговори
Боб преди 4 месеца
То от джендари друго не се очаква