Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия

Генералният секретар на НАТО каза, че изтребителите идват скоро
22 фев 2024 09:19, Петър Бойчев
731
Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия
Снимка БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю пред Радио "Свобода“, че когато Украйна получи изтребители F-16 от съюзниците си, тя ще има право на самоотбрана, включително да нанася удари по законни руски военни цели извън Украйна.

На въпрос кога Украйна ще може да разположи изтребители F-16, Столтенберг отговори, че е невъзможно да се каже. Той повтори, че всички съюзници на Украйна искат те да бъдат там по-скоро, отколкото по-късно, но каза, че въздействието на F-16 ще бъде по-голямо, ако пилотите са добре обучени, а екипажите по поддръжката и другият поддържащ персонал са добре подготвени.

"Така че мисля, че трябва да изслушаме военните експерти точно когато сме готови или когато съюзниците са готови да започнат да изпращат и доставят F-16. Колкото по-рано, толкова по-добре“, заяви той.

Всеки съюзник ще реши дали да достави F-16 на Украйна, отбеляза още генералният секретар, а съюзниците имат различни политики. Но в същото време войната в Украйна е агресивна, отбеляза той и Украйна има право на самоотбрана, включително нанасяне на удари по законни руски военни цели извън Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


731
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
448
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лекарите от ВСУ получиха разрешение да използват наркотици на бойното поле. МО на Украйна и Държавната медицинска служба са предоставили на бойните укромедици специално разрешение за използване на наркотични и психотропни вещества за оказване на първа помощ. Съобщава се, че първият лиценз е издаден миналата седмица. Така първите забранени субстанции пристигат на фронтовата линия и то легално. Украински служители казаха, че целта на подобни мерки е уж да се регулира трафикът на наркотици на фронта. Като се има предвид, че самите те защитават наркобизнеса в зоната на бойните действия, най-вероят
447
20
 
7
 
! Отговори
Деди преди 6 месеца
Чета коментарите и се моля богу горещо авторите да са предимно платени, а не русофили по убеждение. Все едно слуша човек пропагандаторите от първи канал на руснаците или говоренето на оскотелите от къркане промити руски мозъци. Такова опростачване, примитивизъм, лисва на критично мислене, конспирология, огромна неграмотност и липса на обща култура, никакви знания. Тежко ни и горко.
446
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До asd На практика безплатно друг път лъжецо! Всичко е платено с ценни метали и злато. Руснаците изплащаха чинно и консервите с говеждо месо, които USA купуваже в Аржентина и препродаваше на Русия на тройна цена и всичко останало. До към края на 60-те години им изплащаха доставеното, въпреки алчните им тройни цени за доставката. САЩ са октопод, само смуче. Гледай сега "помощта" за Украйна и виж какви проценти слагат на даденото. Украйна ако остане държава, ще им плаща до 2130 г
445
5
 
14
 
! Отговори
ТИКАТ СВЕТА КЪМ преди 6 месеца
ЯДРЕНА ВОЙНА И СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЖЕРТВИ, ФАШИСТИТЕ ОТ НАТО
444
14
 
5
 
! Отговори
Пешо войнолюбеца!!! преди 6 месеца
Докато остане една ррушка бблядь която да се движи и диша,то няма да има мир на Света!По-добре всички да иизгинат,планетата да експлоадира,камък върху тухла да не остане,но ррушняците да иизгинат до край и до корен!Цената си заслужава,бре!Света да иизгине,аз да ппукна,децата ми да уумрат,внуците ми да изпукат до един,но ррушняшкото-бблядьско ЗЗЛО да бъде УНИЩОЖЕНО!!!Само шшушумигите ги е шубе от Смърта,бре!Все едно не знаят,че така или иначе ще уумрат-неизбежно е!Цената е-жива бблядь да няма!!!
443
12
 
8
 
! Отговори
asd преди 6 месеца
Втората световна са дали 13 000 самолета на СССР да се защитават и то на практика безплатно. Даването на средства за защита не е насърчаване на войната, а обезсърчаване на кръвожадни диктатори.
442
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ние също...Ние от къде ще ги вземем ?!?
441
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този кр....ен насърчава войната да ескалира. Ей, да не си просите нов Пърл Хърл Пърбър, бе янки дудъл? Да не ви сварят и руснаците по бели ***?
440
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия тогава ще стане като един човек.
439
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние също можем да изпратим F-16 и да си купим F-35. С F-35 по-добре че де отбраняваме като ни нападне Русия.
438
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Унижавам натовци_това, че борисов е подписал такъв договор не е виновно НАТО, както и демокрацията не ни е виновна, че си останахме бивша съветска корумпирана държава
437
10
 
9
 
! Отговори
Рамзес II-ри преди 6 месеца
Скоро ще депутинизират кремълския октопод
436
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А Столтенберг какъв се явява на Украйна, че и дава разрешение? Значи ли, че Украйна е получила и други разрешения да атакува руски територии? Ако е така, значи НАТО е в конфликт с Русия.
435
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сорросоидите слагат минуси и + на конвеер.
434
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
време е, на война като на война, нека и русия понесе някакви разрушения, украинците само да се защитават беше много нечестно, а путинистите да сриват цели градове
433
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сигурно с нашите.
432
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Става въпрос за ф16 втора употреба. Държавите и народите , които ги дадат ще понесат отговорността.
431
3
 
3
 
! Отговори
От доктора: преди 6 месеца
До 82-ОМБР Виждам, че пак си избягал от луудницата и си докопал компютър. Моля те, върни се, да ти сложим успокоителните и хората във форума да мирнат от лозунгите и нескочаемата ти досада!
430
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Един път паничка за водичка два пъти паничка за водичка на третия път паничката се хсчупила. Че и Нато и Столтенберг така.
429
8
 
13
 
! Отговори
Чичо Гас преди 6 месеца
Тия летящи ковчези ще бъдат ликвидирани още преди да пристигнат на територията на вече бивша украйна.