Зеленски спешно чака противовъздушни оръжия

Нужни са и артилерийски боеприпаси
Обновена: 5 яну 2024 08:03 | 5 яну 2024 08:00, Стела Стоянова
389
Зеленски спешно чака противовъздушни оръжия
Снимка БГНЕС, архив

Украйна очаква нова чуждестранна помощ за отбрана, заяви във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски, цитиран от ДПА.

"Благодарен съм на всички наши партньори, които вече подготвят нови пакети с помощи", каза президентът. Той отбеляза, че до края на януари ще има "много подходяща комуникация", но не съобщи никакви подробности.

Зеленски заяви, че най-спешната нужда на Украйна е от противовъздушни оръжия и боеприпаси след масираните руски бомбардировки в самото начало на новата година. Необходими са също така артилерийски боеприпаси, оборудване за електронна война и безпилотни летателни апарати, допълни той.

Президентът благодари на украинските военнослужещи от противовъздушната отбрана за успешната им работа през последните няколко дни. "Нашите защитници на небето правят всичко възможно, за да бранят държавата", подчерта той, цитиран от агенция Укринформ.

На 29 декември Русия атакува Украйна с близо 160 крилати ракети, други ракети и с дронове. На 2 януари украинската столица Киев беше обект на комбинирани въздушни удари с различни видове ракети и дронове, припомня ДПА, цитирана от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още по темата: оръжияЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До Нато поръчало/242 "Но в Германия не могат да построят..." - немците са некадърници. И да ги построят, само бок'л'уци ще излязат от там.
224
3
 
12
 
! Отговори
Германия преди 4 месеца
Остава без ПВО, днес съобщиха че ще дадат една Скайнекс система и ракети за Ирис..в Германия остават само 3 ПВО системи за самозащитаБритания се моли на Германия да дадат още сащото Британия нямала!
223
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 241 Каква Финландия и какви граници бълнуваш,че не е ясно
222
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До Анонимен/232 "Сега най-важното е да се подготвим за голямата война, защото ..." - готви се бе! Аз война си нямам и ще саботирам ВСИЧКИ военолюбци! Дано про'с'таците измpeте заедно с децата си още тази година.
221
2
 
8
 
! Отговори
Нато поръчало преди 4 месеца
1000 ракети за Пейтриът- 5,5 милиона струва парчето! Но в Германия не могат да построят фабриката и производствената линия за по малко от 1-2 години..
220
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато Русия реши проблема с Украйна , който не е създаден от нея, а се превърна в заплаха за Русия, Москва ще трябва да реши проблема със сигурността на северозападните си граници, където Финландия ще стане новата Украйна. Да оставя в нея пистолет, насочен към руското слепоочие, Москва няма право. А да преследва фанатичната част от 5,5-милионното население на страната из горите, забавлявайки циниците във Вашингтон и Лондон, е просто глупаво. Тази огромна територия просто ще се превърне в пепел.
219
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 234 Е щом мислиш,че в тая Европа има бандеровци
218
1
 
12
 
! Отговори
Добри Волеца преди 4 месеца
И още наши доброволци, че старите дадоха фира! Последния има няма 2 месеца изкара , но вече е добър украинец! Слава Светльо страшилището на Украйна! Всички руснаци са в потрес, как може да не изкараш и три месеца жив, а да си там доброволно!
217
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАТО: Остават пет до девет години до голяма война на континента. Трябва да се подготвим за голямата война с Русия!
216
1
 
9
 
! Отговори
до Зеленски каза преди 4 месеца
Те героите на Украйна май са се изнесли от Работино. Вече не било толкова стратегическо, пък имало опасност да ги обкръжат. Така се говори, не знам дали е вярно.
215
1
 
14
 
! Отговори
!!! преди 4 месеца
Единственото от което има нужда Зеленски е въже намазано с грес за да се плъзга по-добре. Така ще освободи украинците и света от своето паразитно присъствие.
214
1
 
11
 
! Отговори
Залужни преди 4 месеца
Се развикал на последната среща в Радата, че няма войници с които да се бие! Политиците в Украйна или да поискат от Запада войници или да се бият те самите с Русия! Липсвали 600 000 войници в Украйна
213
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Войната се завърна в Европа след бруталната атака на Путин срещу Украйна. Това промени ситуацията на заплаха. Сега най-важното е да се подготвим за голямата война, защото ако позволим на Путин да победи в Украйна, то следващите сме ние.
212
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
усия се готви да победи Украйна. След това Путин, ако дотогава не сме създали възпиращо средство, ще се насочи към балтийските страни, Финландия, Полша, Молдова, Румъния. Няма да имаме време да влезем в строя, а руснаците вече ще бъдат на Одер! Ето защо сега най-важното за Европа е да влезе в строя, да изгради мощна армия и мощна военна промишленост за да се противоспоставим на Русия. Инфлация, обедняване, рецесия, кризи - всичко това минава на втори план, сега най-важното е да произвеждаме колкото се може повече оръжия и да се въоръжаваме.
211
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Финландия е член на ЕС. Могат да пътуват и да работят навсякъде в ЕС. Ако Русия започне специална военна операция във Финландия всички ще се изнесат в ЕС, Финландия е само 5 милиона, нищо страна, ще се качат на колити и ще се изметат за 2 дни. Русия ще трябва да демилитаризира обезлюдена страна. А НАТО? Според петата статия страните трябва да окажат помощ. Ще окажат - ще изпратят бензин, боеприпаси, техника. Или може би ще започнат ядрена война с Русия - да умрат половин милиард европейци и 300 хиляди американци за една изпепелена територия? Как мислите?
210
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е как няма да чака. Без кинти живее ли се? Без оръжия няма търговия. Без търговия няма пари за джоба на зельо и олигарха,който стои зад него
209
3
 
1
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 4 месеца
До Анонимен ........Руската армия атакува киевския режим с помощта на "Герань-2", който лети ниско и хитро, описва полукръгове без прави участъци на траекторията, което измотава укропската ПВО........... Сложих ви плюс за майтапчийското изказване. Направо си представих как "Шахедь-2" играе пляски и казачок във воздухе, докато Баба Пейтрияга го гони с метлата...... Това е сарказъм, всъшност, на практика мисля, че сте патологично русофилизиран.
208
0
 
2
 
! Отговори
? преди 4 месеца
Защо са му на Зеле противовъздушни оръжия? Вече и въздухът ли напада храбрите защитници на Европа?
207
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НАТО защо не смее да влезе в Украйна да победи Русия на полето на боя? Защо НАТО не смее? Защо НАТО се разшири с половин Европа, и какво от това - Финландия, Швеция, 1 трилион военен бюджет, Русия само 70 милиарда! Какво от това, като не смее да влезе в Украйна. Иначе в Ирак, Афганистан, Либия бяха много смели натовците, а сега?
206
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия има да си освободи окупираните територии от сегашната си федерация и да добави още 5 към нея. От Приденстровието до Крим всичко ще е Русия + Киев, Николоаевск и Харков. Така ще е справедливо спрямо хората които живеят по тези земи.