Пожар в корабостроителницата в Севастопол след украинска атака

Има 24 ранени при ракетното нападение
13 сеп 2023 07:43, Елка Василева
41
Пожар в корабостроителницата в Севастопол след украинска атака
Снимка: архив, БГНЕС

Украинска ракетна атака в ранните часове днес предизвика пожар в  корабостроителницата "Севморзавод" в Севастопол в Крим. При удара и пожара бяха ранени най-малко 24 души, съобщи назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев в Teлеграм, цитиран от световните агенции.

Още по темата
Първоначално Развожаев твърдеше, че руската противовъздушна отбрана е отблъснала нападението и че ракетната атака е предизвикала пожар в "нецивилен обект", но без да уточни какъв точно. На последващ етап той поясни за кой обект става дума. Губернаторът не навлезе в други подробности и не уточни колко изстреляни от украинците ракети са били прeхванати от руската ПВО. Той само съобщи, че се намира на мястото на нападението.

От началото на руската офанзива срещу Украйна през февруари 2022 г. анексираният от Русия Крим е редовно мишена на атаки с въздушни и морски дронове, припомня Франс прес.

На 25 август Москва например заяви, че е свалила 42 украински дрона в Крим.

 
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 8 месеца
Обстрел по Севастопол? Че там е гъчкано от ПВО. Да удариш кораб и подводница си е направо излагация, след като превърнаха полуострова в крепост,защитена отвсякъде. Защо не пишете за унищожения ТРИУМФ за 1,2 милиарда? А обстрела на завод за ракетно гориво? С какво ще летят калибрите?
32
0
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 8 месеца
путин е с най-ниския рейтинг в момента от началото на войната. Всички виждат,че успехи няма. Не смеят да обяват мобилизация. Затова последната идея е,да предлагат на длъжници да подпишат контракт с армията,в замяна на опрощаване.Съвсем официално,броят на инвалидите в момента е засекретен. За това,което става,може да се съди само от 3 месечно чакане за инвалидна пенсия. Молодец вова
31
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Война е. Всеки понасвя загуби. А чии загуби са по - големи? А кой имая повече ресурси? Играта е в центъра. Един евро-американски снаряд за Украйна струва 4000 евро. Един еквивалентен руски струва 400 евро. Руснаците започнаха масово производство на по - евтини, по бързи, с по дълъг полет и с по голям боезаряд дрони Ланцет. Украинците мобилизират инвалиди. Кой кого? Ще видим. Ако Европа не започне да ги връща в Украйна нещата няма да се получат за украинчетата. А ако ги върне ще умрат.
30
1
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 8 месеца
Добра работа на безаналоговото ПВО. Къде е Боби дъ тroll, да напише нещо. Или се е скрил в панелката си у Люлин и не вярва на очите си...
29
0
 
5
 
! Отговори
кратко и ясно преди 8 месеца
Големия десантен кораб Минск проект 705 ... подводницата Ростов на дон клас варшавинка и патрулен катер Занищени
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А днес батарея С400 триумф . си догаря изтърбушена от Щурмови Сянки
27
0
 
8
 
! Отговори
блицкриг преди 8 месеца
Вчера е исторически ден за военната история. За първи път крилата ракета поразява подводница.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз си помислих че е запис от опита на руснаците да се приземят на Луната.
25
0
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
По официални данни на руското МО, заради лошото време, в жест на добра воля, една подводница и един военен транспортен кораб са изгоряли. Всички украински ракети са били успешни свалени.
24
1
 
5
 
! Отговори
offff преди 8 месеца
хахах, каква оскъдна информация... Има гръмнати два кораба и подводница , колко съдържателна информация , браво
23
1
 
8
 
! Отговори
Пожарникар Баце преди 8 месеца
Аве, като гледам, май нищо не са свалили, ами са ги светнали яко и хуйманно, запалвайки русс,нята. Няма жертви, но само няколко фашисти са получили слънчев загар.
22
10
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
ВСУ са изстреляли 8 ракети клас Сторм Шаддоу. 5 са свалени от ПВО и 3 са поразили корабостроителен завод където са пострадали 2 ремонтиращи се кораба. Освен това паралелно ВСУ са ползвали 3 дрон катера за атака над руския флот. Трите дрона са унищожени. 4,5 часа е продължила атаката на Руски дронове по Одеска област...
21
22
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Браво ! Бой по руските манерки ! Да ги изтрият от лицето на земята !
20
13
 
26
 
! Отговори
Лошото преди 8 месеца
Лошото е, че който и да стреля уврежда украинска структура и убиват украинци. Кучетата на Путин вън!
19
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз не съм дрогиран. Дрогираните са рашистите които не искат да проумеят, че подкрепят фашистка криминална държава която в нарушение на международното право започна мащабна война през 21ви век, която русия няма как да спечели защото Украйна за разлика от Грузия и Чечня е огромна и разходите по войната рано или късно ще излязат на русия през носа.
18
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
do 18 хаха,отрано си се напил или дрогирал
17
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако русия продължи да се прави на велика и не се изтегли от Украйна, в някакъв момент черноморският флот на русия ще свърши.
16
20
 
24
 
! Отговори
Антон преди 8 месеца
Байдън каза: - Щом не върви контраофанзивата,давайде новия щам на Ковид и на овите ваксини! Да си върнем кинтите дето ги загробихте в Украйна!!!! Ей това е истината!
15
4
 
5
 
! Отговори
руското посолство преди 8 месеца
До Анонимен да руското посолство ги потвърди!
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До toti тая просстотия от посолствот ли ти го казаха..