Шойгу: Западът увеличава доставките на оръжия за Русия

Започнало е разследване за нападенията с дронове
31 май 2023 03:00, Стела Стоянова
75
Шойгу: Западът увеличава доставките на оръжия за Русия
Снимка БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви днес, че Западът увеличава доставките на оръжия и екипировка за Украйна пред "мащабна офанзива"на Киев, съобщи Ройтерс.

Русия следи маршрутите на тези доставки и ще нанесе удари по тях, ако бъдат засечени, добави Шойгу.

Руският следствен комитет междувременно съобщи днес, че е започнал разследване във връзка с нападенията с дронове в Москва и Подмосковието.

То се води по чл. 205 от руския Наказателен кодекс (терористична дейност), предаде ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Таварищ Кожегетович, а така наречената СВО не е ли чиста проба терористична война с елементи на геноцид? Защо нападенията с дронове на Москва да са тероризъм, а нападеният с дронове и руски ракети в Украйна да наричаме освобождение на Украйна? Каква е логиката? Или на имперска Русия по дефиниция всичко и е позволено?
13
0
 
20
 
! Отговори
sherlock преди 10 месеца
Редакцията, вменяеми ли сте????
12
9
 
9
 
! Отговори
ZZ преди 10 месеца
Айде бе кога ще е тая контраофф? Може би на 22 юни, по аналогия с Вермахта? Кой знае. Ама за разлика от Вермахта тая ще е тотал щета и пълно фиаско.
11
1
 
9
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
Тази формулировка звучи може би за първи път. Информация за засегнатия обект не се дава, но с него се свързва вчерашната атака на БПЛА срещу Москва. Врагът си отмъщава."
10
6
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
На Угледарския участък се активизираха наземните боеве. Руските войски, подкрепени от артилерия, атакуват в посока Болшая Новоселка. Няколко важни магистрали минават през това селище наведнъж. На свой ред фашистката гмеж в югозападната част на Николските дачи принуди частите на ВС на РФ да отстъпят през река Кашлагач. Военният комисар Евгений Поддубни пише: "Кремъл съобщи за неделен удар по един от центровете за вземане на решения в Украйна. Тази формулировка звучи може би за първи път. Информация за засегнатия обект не се дава, но с него се свързва вчерашната атака на БПЛА срещу Москва. Врагъ
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бахмут и околностите. Подразделенията на ВС на РФ, заменящи отрядите на ЧВК Вагнер на територията на Бахмут, укрепват отбранителните си позиции. Фашистката гмеж периодично обстрелват Бахмут и се опитват да атакуват по фланговете. Съобщава се, че руските войски успешно са атакували позициите на фашистката гмеж в Хромово (на северозапад), а гмежта са напреднали леко в района на Клещеевка (на югозапад). Сватово - Кременная. Подразделенията на ВС на РФ постепенно засилват контрола върху позиции в района на Масютовка. Войниците на руската армия продължават да щурмуват Белогоровка, обкръжавайки craH
8
4
 
9
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
сега пък запада на русия ли доставя оръжие!....на братушките не им трябват западните трошки! да лъжете, да лъжете, объркахте заглавието!
7
0
 
8
 
! Отговори
. преди 10 месеца
Не разбирам ситуацията. Война а футболното им първенство на Украйна продължава.
6
8
 
8
 
! Отговори
Сержант преди 10 месеца
На вас, като ви доставяха оръжие за милиарди през ВСВ, защо не ревахте?
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шашнах се от заглавието!:))))
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щайгaта толкова ли се е притеснил, че да се изказва в 3 часа посред нощ? А?
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия следи маршрутите на доставките на оръжия и екипировка за Украйна и нанася удари по складовете за съсредоточаване на колективнозападните армагани. От последното: край Хмелницки бе ликвидирана военно-въздушна база с доставени наглобритански ракети Storm Shadow адаптирани под Су-24. В пристанището в Одеса бе ликвидиран обект с оръжия, дронове. По този начин Русия извършва демилитаризация на целия отан.
2
17
 
19
 
! Отговори
Войн преди 10 месеца
Трупането на оръжия не е с цел музейни експонати, а с цел трошене на руски чутури. Дроновете са само прелюдия към нещо много сериозно.
1
17
 
19
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 10 месеца
Естествено, че Западът ще помага на държава нападната от фашизирани елементи в управлението на екс-СеСеСеРе.