Тръмп отказа да отговори на въпроса иска ли Украйна да спечели войната с Русия

Харис му каза, че "Путин ще го изяде за закуска"
Обновена: 12 сеп 2024 06:54 | 11 сеп 2024 22:35, Нели Христова
142
Тръмп отказа да отговори на въпроса иска ли Украйна да спечели войната с Русия
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп заобиколи директния въпрос по време на президентския дебат във вторник вечерта дали иска Украйна да спечели войната си срещу Русия. Това подчерта опасенията, че втора администрация на Тръмп може да спре военната подкрепа за Киев.

Попитан директно от Дейвид Мюър от ABC дали иска или не Украйна да спечели войната, той не отговори на въпроса и каза просто: "Искам войната да спре". Той се съсредоточи върху човешките жертви на войната, като каза, че хората са били убити "с милиони", число, което не е потвърдено от нито една държава или международна организация.

Бившият президент каза още, че ако бъде избран, ще договори сделка дори преди да стане президент и предположи, че Съединените щати си "играят с Третата световна война".

Камала Харис бързо се нахвърли върху забележките му, като каза, че ако Тръмп е бил президент по време на инвазията, тогава "Путин щеше да седи в Киев с поглед към останалата част от Европа" и че при такъв сценарий руският президент щеше да премине към Полша.

"Защо не кажете на 800 000 полски американци точно тук, в Пенсилвания, колко бързо бихте се отказали в името на благоволението и това, което смятате, че е приятелство с известен като диктатор, който би ви изял за обяд."

Забележките на Тръмп ще подновят опасенията в Киев, че той ще прекъсне военната и икономическата помощ за страната, ако бъде преизбран в решаващ момент от войната, когато Киев отчаяно се нуждае от войски, финансова подкрепа и военна техника, голяма част от която е доставена от Съединените щати и техните съюзници в НАТО.

Съветниците на Тръмп вече предположиха, че работят върху мирно споразумение, което Украйна ще бъде принудена да приеме, преди Тръмп да поеме властта следващия януари, ако спечели на изборите през ноември. Той потвърди това във вторник вечерта, като нарече руската инвазия "война, която умира да бъде уредена".

От началото на инвазията Тръмп беше скептичен относно предоставянето на военно оръжие на Украйна, вдъхновявайки партията си да блокира критично военно финансиране за страната в продължение на месеци по-рано тази година.

Проучването показа, че мнозинството от гласоподавателите и от двете партии подкрепят Украйна във войната, но липсата на подкрепа на Тръмп за Киев е повлияла на мнозина в неговата партия да оттеглят подкрепата си за украинския президент Володимир Зеленски.

Харис твърди, че мирният план на Тръмп е просто решение за капитулация пред Москва. "Вярвам, че причината, поради която Доналд Тръмп казва, че тази война ще приключи в рамките на 24 часа, е, че той просто би се отказал от нея", каза тя. "И това не сме ние като американци."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от САЩ
Тръмп или Харис разбират повече проблемите им: Избирателите в САЩ са разделени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Тръмп отказа преди 1 седмица
да отговори, но на 10.09. байДжо с удоволствие отговори на въпроса "Какво ще правите утре?". "Ще правя 11-ти септември", каза дядкото.
79
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки, който в гледал дебата и разбира за какво се говореше осъзнава, че Тръмп е пълен ненормалник, който изрече сумати лъжи и избягна да отговори не много важни въпроси. Не подлепям и другата, просто изказвам мнение
78
5
 
6
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 седмица
Американците ще си изберат Тръмп,въпреки социологицеските проучвания,според които и брекзит нямаше да има,нито Тръмп да е бил президент.Дори за брекзит,че нямаше да има бяха над 90%?Ха,ха!Преди месец тук пак цитираха проучване,според което едва 22% са за каквато и да е помощ за Украйна,а 44% против,така че Тръмп просто следва желанията на народа,а тази някакви си ценности,които са как САЩ да спасят неспасяемото си лидерство чрез военна сила,но и 74% от народа им е против война с Китай.
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нело Пулицерова, защо не написа колко пъти "черната" индийка ИЗЛЪГА?! Всяко изречение имаше лъжа в него? Защо не напишеш какво отговори на първия въпрос, дали американците са по-добре сега, или бяха преди 4 години? Занеш ли изобщо какво отговори столипиновата празноглава проститтутка? Че била израстнала в семейство от средната класа. Пиши, маНело Пулицерова!
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Демократичните медии водят за носа мнозинството американци. Те изградиха за Украйна фалшив образ, за да а подготвят за война! Тази война ще разори Европа, а после и САЩ!
75
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Афроиндийката защо не й зададоха същия въпрос?
74
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този път, измамят ли Тръмп на изборите, почва пукотевицата! Ще се лее кръв!
73
8
 
15
 
! Отговори
До 74 преди 1 седмица
" Всъщност " оранжевият бабуин обслужва единствено собствени си интереси, ако загуби изборите при толкова висящи дела , очакване на присъда за 34 обвинени в които съдебните заседатели го признаха за виновен и милиони които трябва да плати за данъчни измами е свършен. Гледах дебата и изпаднах в потрес, цитирам : Вятърните генератори причиняват рак", Правят операции на децата в училищата за смяна на пола " " Емигрантите изяждат домашните любимци ". Това лиса интереси на американците ,А ?!
72
15
 
6
 
! Отговори
ПРАВ Е преди 1 седмица
Тръмп знае много . Цитата за милионите убити в тази Война има скелет в гардероба .Русия нападна Украйна заради Био Лабораториите в Харков , там се произвеждаше Ковид 19 - загиналите са 60 милиона човек по Света .Това престъпление може да спре Войната ако излезе наяве и Света се запознае кой е собственик на тези лаборатории .
71
11
 
13
 
! Отговори
sd преди 1 седмица
Тръмпугера като загуби изборите ще бъде вкаран в затвора от своите, защото се превръща във воденичен камък. Алчните републиканци издигнаха един клоун, защото мислеха че ще спечели срещу стария Байдън и после ще им раздаде синекурни високоплатени позиции в администрацията.Но играта се смени и клоуна няма как да спечели срещу нормален кандидат.
70
10
 
5
 
! Отговори
Въй преди 1 седмица
Предполагам че всички знаете кой е одобрил Камалата за вице. Да, Александърчо Соросчо. Има го официа в медиите.
69
2
 
2
 
! Отговори
РУСХКО Трепа4КА преди 1 седмица
До Анонимену4и защото Ру СКИА ниама д асаществува до краиа на годината.. АНГЛИИСКИ, МАНДАРИН.. аз в момента у4а МАНДАРИН И КАНТОНСКИ както и си УПРАГНИАВАМ АНГЛИИСКИА разбира се......
68
12
 
9
 
! Отговори
От Алабам преди 1 седмица
Тръмп е по-добра опция от Инди-Ямайка трътк.
67
2
 
2
 
! Отговори
РУСХКО Трепа4КА преди 1 седмица
от дебата ТРЪМПО.. КАМАЛА ХАРИС в тубата на запос без превид 80 процента го долавиах все 1 ми говориат на Български. при тебе наи много ти давам 25 максимум до 30.. НАЛи ТЪИ???
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРОИ УКРАИНЕ смешали с дерьмом ! wow как классно !
65
6
 
2
 
! Отговори
ДО РУСО ФИлИСТИКА преди 1 седмица
много трудно ще нау4исх англиискиа на моето ниво защоъо аз го говориа с акцент.. АМЕРИАКНО АНГЛИИСКи.. и не съм имал у4ители а от спортна злоба и наи ве4е.. РУСХКА злоба.... освен 4е мога д аписха перфектно говориа с акцент...бих с епозабавлаивал феис ту феис с тебе на абглииски.. аххахааааааааааа
64
9
 
8
 
! Отговори
Деди Панте преди 1 седмица
Ми се струва Тръмп разглоби кафевата. На парченца.
63
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Russia never loses wars, that's what we see now -- Russia is poised to swallow the failed state of ukraine. ha-ha, hee-hee !
62
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И много правилно е отказал да отговори. Човек не трябва да се поддава на провокации.
61
8
 
4
 
! Отговори
Американ преди 1 седмица
Взъщност отговори много ясно - все му е тая кой ще спечели щом не засяга интересите на САЩ както той ги вижда.