Байдън мисли за използването на оръжия с голям обсег от Украйна

САЩ имат резерви, но май ще вдигнат забраната
11 сеп 2024 10:10, Инна Ангелова
118
Байдън мисли за използването на оръжия с голям обсег от Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че правителството му размишлява над въпроса с отмяната на забраната за използване на доставени от САЩ оръжия с голям обсег от Украйна, предаде Ройтерс.

САЩ имат резерви във връзка с доставянето на оръжия, с които може да бъдат нанасяни удари дълбоко в територията на Русия, както и по отношение на даването на разрешение за употребата на тези оръжия.

Съюзници на Киев доставят на Украйна подобни оръжия, но налагат ограничения за това как и кога могат да бъдат използвани за удари по територията на Русия, тъй като има опасения, че подобни удари могат да доведат до отговор, който да въвлече страните от НАТО в конфликта или да стане причина за ядрен конфликт, отбелязва Ройтерс.

Ройтерс разполага с информация, че Съединените щати обмислят да предоставят на Украйна оръжия с голям обсег, но за тази цел ще са необходими няколко месеца, тъй като е нужно време за решаването на технически въпроси преди доставката. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: оръжиеУкрайнаСАЩ
Още от САЩ
Тръмп е убеден, че това е бил най-добрият му дебат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
Ли Си Цин преди 1 седмица
Крайно време е няколко порции гъбена чорбица да бъдат любезно сервирани на украинската трапеза.
35
1
 
4
 
! Отговори
Щом Ройтерс заявява, преди 1 седмица
че разполага с информация, че Пиндостан обмисля, значи оръжията с голям обсег вече са доставени в Украйна.
34
7
 
4
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
А русетата върнаха ли си Курск? Как върви 3-ят ден от Специалната военна операция? А, то е третата година. Операция, дето е 3 години, се нарича 'пълен провал'. В Москва вчера и миналата седмица гледам има заря, а то не било заря, а дрони ги бомбардират.Ще си помисли човек, че ако не бяха атакували, щяха да са си наред сега.
33
1
 
7
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 1 седмица
ТОЗИ пенсионер единственото което може да направи е да падни по стълбите на хеликоптера. Стар номер от него. Относно оръжията с голям обсег - трудна работа. скоро няма кой да ги изстрелва ако не дойдат натовските войниета. Нито Русия, нито НАТО ще затворят такъв военен полигон за проба на оръжията си. И едните доволни и другите а украинците умират.
32
2
 
0
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 седмица
До 30 .....ако бе "Мислеща" нямаше да плещиш такива глупотевини....
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
китай няма да разреши на расия да пусне атомна, а останалия свят ще направи расия пустиня ако се наложи
30
1
 
3
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 седмица
Не ,не е Байдън ! Той не може да мисли....няма идея колко уши има на главата ...
29
12
 
5
 
! Отговори
До МИСЛЕЩА преди 1 седмица
ако не се нанасят удари в блатная, тези нагляри ще влязат в Европа, мислиш ли че ядрената война ще я направи друг освен прогнилата русия, аз не, цялата война е следствие на имперските интереси на расия
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Байдън мисли. На първо място защо Байдън трябва да решава за Украйна? Украйна нали си има президент. Украинския президент не може ли да решава сам?
27
10
 
6
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Поздрави от Курск, Украйна
26
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
много ясно, нека колхозниците видят какво причиняват на Украйна и украинците, да им падат малко и по техните глави бомби щом са такива военолюбци
25
4
 
13
 
! Отговори
до 14 преди 1 седмица
И как НАТО ще направи Русия на пустиня за минути че не мога да се сетя ? Англия е последната държава която направи опит да изстреля балистична от подводница преди няколко месеца с неуспех. Ракетата се завъртя два пъти и замалко не удари подводницата падайки в океана. Франция е с ограничен арсенал, сащ не са сменяли метода на изстрелване от 70 години базиран в силози и подводници. Американски сенатор постави под съмнение ядрения арсенал на сащ като спомена, че около 30% е годен може би.
24
9
 
2
 
! Отговори
Медводков линията преди 1 седмица
Нато е в УКРАЙНА чрез техника и наемници от самото начало на блатарска АКОпация! Редовно предоставя на нападнатата държава данни от сателитите си. Най вероятно няма да се наложи официално да влиза защото блатарите изобщо не са с толкова силна армия колкото си мислеха
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Байдьн не знае на кой свят е, обаче мисли - голям виц е заглавието
22
4
 
17
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 седмица
Тези сатанисти няма да мирясат, докато не ни натресат някоя ядрена война. Те си мислят, че са там далеч зад океана, и ще хвърлят Европа в разруха и смърт. Дано разумът надделее, но прогнозите на много анализатори са в обратна посока. Бог да ни пази!!!
21
7
 
5
 
! Отговори
Сесесере 2 преди 1 седмица
този век няма да стане другари, рисувайте по пет петолъчки на ден за успокояване
20
3
 
14
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 седмица
Байдън може само да мисли как да не се изпусне в гащите!Остана ли някой да вярва че президента на Сащ може нещо да решава?
19
5
 
3
 
! Отговори
Наци географик преди 1 седмица
Учени откриха нова зона в Черно море където Z кораби внезапно и мистериозно стават на Z подводници и нарекоха зоната Бандерски триъгълник
18
2
 
13
 
! Отговори
"Байдън мисли!& преди 1 седмица
Това е най-краткият виц!
17
10
 
4
 
! Отговори
никакво спокойствие преди 1 седмица
повече никакво спокойствие за путинистите! Да видят , хуаво ли е да те будят сирени и гърмят бомби!