Проблеми с речта: Джо Байдън отново предизвика подигравки на свой гръб

Президентът на САЩ отново изглеждаше объркан
27 май 2024 14:19, Нели Христова
61
Проблеми с речта: Джо Байдън отново предизвика подигравки на свой гръб
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън беше осмян от критиците си, след като загуби дар слово по време на реч във военната академия "Уест Пойнт" в щата Ню Йорк, пише списание "Нюзуик".

Байдън говори пред завършващи кадети за настоящите конфликти, пред които е изправен светът, включително продължаващата руско-украинска война. Той спомена различните мисии, които военнослужещите изпълняват, за да помогнат на разкъсаната от война Украйна.

"Ние заставаме твърдо зад Украйна и ще продължим да стоим с тях. Ние сме срещу човек, когото познавам добре, брутален тиранин, и ние няма да си тръгнем", каза лидерът на САЩ.

Байдън обаче внезапно спря речта си, докато обясняваше как руският президент Владимир Путин е започнал войната в Украйна през февруари 2022 г., отбелязва американското издание.

"Путин беше сигурен, че НАТО ще се разпадне. Срещнах се с него, веднага след като бях избран за президент и говорихме по този въпрос", казва Байдън, но след това видимо се затруднява да продължи. След кратка пауза Байдън казва, че "няма да се занимава с това".

По нататък обаче Байдън продължава: "Путин беше сигурен, че НАТО ще се разпадне. Казах му в Швейцария, ако искате финландизация на Украйна, ще получите финландизация, ще получите натовизация на Европа. Неговата позиция беше срамна, но ние се намесихме и я спряхме. Вместо това днес най-великият отбранителен съюз в историята на света е по-силен от всякога", каза Байдън, визирайки състоянието на Атлантическия алианс.

Финландизация е термин, използван в дипломатическите среди, който се отнася до неутралната позиция на Финландия по време на Студената война. През 1948 г. Финландия подписва договор със Съветския съюз. Като част от договора Финландия не може да се присъедини към западните отбранителни организации. Договорът се разтрогна през 1992 г. и Финландия в крайна сметка се присъедини към НАТО през април 2023 г., напомня "Нюзуик", цитиран от "Труд".

Акаунтът на Републиканския национален комитет (RNC Research) в социалната мрежа Х, публикува клип от речта на Байдън в събота, като написа, че Байдън е "отново е объркан".

Тъй като Джо Байдън е на 81 години, а Доналд Тръмп наближава 78-годишна възраст, то психическата годност е основна тема на разговор в този цикъл на президентската кампания.

Според проучване на Pew Research Center повече от 47 процента от регистрираните гласоподаватели изобщо не са уверени, че Байдън има умствената годност, необходима за работата, докато 35 процента казват същото за Тръмп, посочва “Нюзуик”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До паф хаха,тръмп нищо не може да спре, само *** вярват в обратното
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
пенсионери да нямат право да са политици, защото вижте на какво заприлича света!!! ще се самозатрием от глуспостта на едни дедовци, дето не са с всичкия си!!!
33
0
 
23
 
! Отговори
мдаааа преди 4 месеца
Абе сменяй му памперса и го пускай на пързалката....
32
8
 
4
 
! Отговори
Руснак националист преди 4 месеца
ПУТИН КАЗА, ЧЕ ПРЕДПОЧИТА ДЖО БАЙЪДН ДА СПЕЧЕЛИ, А НЕ ТРЪМП ! ВСИЧКИ КОИТО УВАЖАВАТ ПУТИН И МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В ФАШИСТКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ СА ДЛЪЖНИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДЖО БАЙДЪН ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА ПУТИН!
31
3
 
14
 
! Отговори
паф преди 4 месеца
мисля че доналд тръмп ще спре войната, може и с отстъпки от едните и другите! старо к.уче е и е умен и хитър!
30
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 месеца
стига де!...Все пак знаете:-"Старост-нерадост"..Човечеството като цяло остарява...А знаете какво единствено предстои на стареца...Вива лас вейгъз !
29
0
 
20
 
! Отговори
да преди 4 месеца
да, тая карикатура да му бутнат да подпише собствената си оставка, ще подпише и хич няма да разбере!
28
1
 
20
 
! Отговори
Мазаляк преди 4 месеца
Определени кръгове тласкат Света към глобален конфликт за намаляване на чоевечеството. Това се постика със спускането на лидери като Байдън, Макрон Борис Джонсън и други душевно болни ***.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На младини бай Байдън е пушил трева.Сега се здрависва с въздуха,и не помни имемето на сина му.
26
0
 
21
 
! Отговори
смеХ преди 4 месеца
дъртия кукундел отдавна си е изгубил ъкъла - не разбирам защо го държат още, че и за друг мандат го гласят - кой дърпа тази нескопосана кукла на конци
25
17
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
И ДВАТА КАНДИДАТА НЕ СА ПСИХИЧЕСКИ ГОДНИ ТЪЙ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЕРЕ ПО-МАЛКОТО ЗЛО А ТО Е БАЙДЪН !
24
1
 
7
 
! Отговори
Байдан фен преди 4 месеца
Чичо стига си излагал , от другите че не те срам целия свят го вижда . Ама от тебе поне срама нямаш ли ?!?!!!??? За себеуважение чувал ли си чичо ?
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалка картинка. На този по цял ден сигурно му дават да подписва някакви неща и не знае какво подписва.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това не е сериозно. Ако този човек командва света и това се толерира............ По вероятно е да е марионетка, но тогава нещата са още по-зле. За каква демокрация говорим, ако това е лицето на най-великата нация, кято иска да е лидер на свободния свят. Очевидно е, че става въпрос за кукла и кукловоди. В крайна сметка не разбирам само възрастни хор с деменция ли са най-добрите кандидати на САЩ? Това ли е най-доброто, което имат?
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе нищо му няма бе, те там така си говорят. Още два мандата ще изкара а ако се напъне, може и повече. Лимонадения Джо, е най-забавния президент в американската история, щото тя не е чак толкоз голяма. В къщи имаме една покривка за маса, дето я е тъкала на пра-прабаба ми свекървата и редовно я постиламе да си ядем на нея. Голямо е вълнението, да ядеш на българска копривщенска покривка, дето е по-стара от Америка.
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те там на по 80 години и косур, се самоизбират, което е странно за Америка, би требвало да дадат шанс и на младите, например на 50-60 години... :)))
19
5
 
12
 
! Отговори
Роберто преди 4 месеца
До АзъКанъАзъ7112136860 Ей, къде си бе, пандишпанчо! Хайде довечера да ходим на твоя терен в обществения клозет на гарата и да ти калибрирам входа на кавявия салон. И си облечи онази ефирна рокличка, с която беше на предишната ни среща.
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
то този е напълно дементен , но защо правите хората на канарчета не знам
17
2
 
34
 
! Отговори
Евгени преди 4 месеца
Склерозирал дедик с напредваща деменция, дето обитава най скъпия старчески дом - Белия дом.
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
баща ми е с такава диагноза,на същите години ,100% инвалид с чужда помощ,сам дори до тоалетната не може да отиде,и ако отиде сам ,не може да разбере какво да направи,до леглото си е и не знае как да си легне ,да се завие,деменцията е нещо страшно,защо го измъчват този човек.