Украйна и САЩ работят по споразумение в сферата на сигурността

Вече има такива подписани с няколко европейски държави
23 апр 2024 08:53, Елка Василева
74
Украйна и САЩ работят по споразумение в сферата на сигурността
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви след телефонен разговор с американския си колега Джо Байдън, че САЩ и Украйна са "започнали да работят по двустранно споразумение в сферата на сигурността", предаде Франс прес.

"Нашите екипи - на Украйна и САЩ - започнаха да работят по двустранно споразумение за сигурност", заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение, като също така увери, че Киев и Вашингтон са постигнали напредък по въпроса за доставката на американски ракети с голям обсег на действие АТАКМС.

Още по темата
През последните месеци Украйна подписа споразумения за сигурност с няколко европейски държави, включително Франция, Великобритания и Финландия.

Тези споразумения по същество представляват ангажименти на тези държави да продължат да предоставят дългосрочна военна и финансова подкрепа на Украйна за борбата ѝ срещу руска инвазия, посочва АФП.

В събота Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри нова помощ за Украйна в размер на 61 млрд. долара, която беше блокирана в продължение на месеци поради политически спорове във Вашингтон.

Байдън обеща в телефонния разговор на Володимир Зеленски, че ще изпрати тази помощ "бързо", след като Конгресът на САЩ я приеме окончателно, за да отговори на "спешните нужди" на Украйна.

 "Благодарен съм на президента, на неговия екип и на всички членове на Конгреса на САЩ", каза Зеленски във видеообръщението си, след като по-рано благодари в телефонен разговор на Байдън за "безрезервната му подкрепа" за Украйна.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от САЩ
Tesla намалява цените на електромобилите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна, САЩ и сигурност е оксиморон! Аз предпочитам Путин да се грижи за сигурността ми. Поне наистина ще има някакъв смисъл в това.
69
0
 
2
 
! Отговори
Вече преди 1 седмица
САЩ много хубаво ги подсигури украинците като ги измами да воюват с руската мечка.
68
0
 
4
 
! Отговори
Аналдо Риос преди 1 седмица
Ако Русия почнат да губят, вече съм с Украйна пичове.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Помоща е директно за Зеленски-некво супероръжие за сингъл екипаж. Натискаш копчето и Русия изчезва! Само преди това требе да не си пил или друсал, че ако объркаш посоката може я Европата, я САЩ да изчезнат...
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еххххх, мъка копейкаджийска безконечна! Още и още нови стомашни киселини и Омепразол! Тъкмо се бяхте избавили уж от руското неможене, и отново. Чакайте сега и Ф 16 да пристигнат та съвсем да го втасате. Защото както по рано казах - руснаците много ги бива, когато противника няма оръжие и боеприпаси. Сега да видим когато отново се изправят пред противник въоръжен и мотивиран. Пак ще има руско позорище необятно!
65
1
 
4
 
! Отговори
дрън дрън с бай Издъ преди 1 седмица
неква новина некой да откри в тази статия?
64
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Хехе, ама разбира се, че 61 милиарда помощ е нищо и ще им накриви шапката на ***. Те за това обърнаха планини за да я блокират. И за това не се пънат да разрушат каквото могат преди да пристигнат новите оръжия. Толкова кисело от 8 месеца не им е било на копейките. :)
63
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той също така отбеляза, че президентът на Украйна Владимир Зеленски напоследък е бил критикуван заради непознаване на реалното състояниена армията и неоправдано жестоко ръководство. Поради тази причина все повече украинци смятат, че конфликтът вече е загубен, добави Райт.Планетата трябва да се съсредоточи върху мира, а не върху още 60 милиарда долара военна помощ, която дори украинските генерали казват, че така или иначе няма да ги спаси, заключи бившият служител на ЦРУ.
62
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Западната военна машина не може да се справи. <> Всъщност няма магическо оръжие, което да реши проблема с недостига на войници в Украйна и това е основният проблем. Междувременно руската военна машина продължава да произвежда шокиращо количество военно оборудване, каза Браян Дийн Райт.
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Западният военно-промишлен комплекс изостава от руския по темпове на производство и не е в състояние да промени ситуацията в украинския конфликт. Това заяви бившият служител на ЦРУ и член на Демократическата партия на САЩ Брайън Дийн Райт в статия за Fox News.
60
4
 
2
 
! Отговори
Има напредък преди 1 седмица
Байдън най-накрая схвана, че в Украйна положението е несигурно. Но този договор ще донесе така желаната сигурност. Дано по-скоро го подпишат, преди Украйна да изчезне напълно.
59
4
 
3
 
! Отговори
318 преди 1 седмица
Тия мушмули на високоговорител ли са били.Единия дементирал .другия надрусан разбрали са се.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Бай Дрън - а ти като ги ненавиждаш и всеки ден възхваляваш руснаците които ги избиват - отдаваш почит на дедите им ли? Обясни ми все пак откъде идва ненавистта която вие, които смея да нарека путинофили питаете към украинците? За мен е непонятна. Може би ще ми обясниш смислено, откъде идва това? Апропо, не случайно посочих книга написана от руски - именно руски военен коредпондент. Но изглежда което не ви понася или нарушава душевния ви мир го игнорирате!
57
3
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Кви украинци те гонят бре? То и братчет е българско обращение или към братовчед или малко подигравателно/нарицателно, но това не прави обръщението братчед лош изказ. Напротив, в зависимост от използването, има и различно значение. А е още по-зле за вас, ако наистина украинци са ни освободили. В момента среете върху паметта им!
56
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 51 - украинците са основния състав на руските части под Шипка! Руската войска от времето на Александър II се формира на земски принцип - т.е. служат в конкретна точка най близко разположените. Украинци са повечето положили костите си на Шипка. Или връх Св.Николай. Това обаче не заслужава уважението на един тRоллл, нали? Помежду си те могат да се обръщат с братуха, братци и т.н. Но в обръщенито към българите е бил заложен подигравателен елемент, което вие избягвате май!
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нема 6yдaли за работа! Военнопромишленият комплекс на Русия вече наема деца и им обясняват че учението е излишно нещо!
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
52 - МОЖЕ И да си прав. Само "повод" и русите ще изпреварят Израел.
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
35 - от американската помощ! - докато и дойде времето (ако дойде), може да я видят само на книга като нашите Ф16.
52
4
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Някои хора в Русия само чакат някой да срути Кримския мост :) Честно казано и на мен ми се ще вече, та да се почва.
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никаква пропаганда дори и сорросоидната не може да накара хората да си викат братушки ако те не искат. На украински е братухи. Що не им викате така на укрите.