јмерикански пилот се самозапали пред посолството на »зраел в —јў

“ой протестира срещу войната в √аза
26 фев 2024 09:05, ≈лка ¬асилева
46
јмерикански пилот се самозапали пред посолството на »зраел в —јў
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

јмерикански военнослужещ се е самозапалил пред израелското посолство във ¬ашингтон в знак на протест срещу войната в √аза, съобщиха властите, цитирани от –ойтерс.

ћъжът е бил отведен в болница в района, след като огън€т бил угасен от служители на американската —икрет сървис, съобщиха пожарната служба и службата за спешна помощ на ¬ашингтон. —ъсто€нието му остава критично, според говорител на вашингтонската полици€.

√оворител на ¬оенновъздушните сили потвърди, че в инцидента е участвал военнослужещ на активна служба.

"ѕовече н€ма да бъда съучастник в геноцид", казва мъжът, облечен във военна униформа, във видео, което излъчи на живо в интернет, според в. "Ќю …орк таймс". —лед това се е зал€л с прозрачна течност и се е подпалил, крещейки "—вободна ѕалестина".

ѕолици€та и —икрет сървис разследват инцидента.

ѕосолството на »зраел е обект на непрекъснати протести срещу войната в √аза. ¬ойната в √аза доведе до пропалестински и произраелски протести в —јў.

ѕротестите започнаха след 7 октомври, когато палестинската исл€мистка групировка "’амас", ко€то управл€ва √аза, уби 1 200 израелци и взе 253 заложници при нападение на територи€та на еврейската държава. ќттогава насам израелските сили вод€т военна кампани€ срещу крайбрежни€ анклав, като опустошиха гол€ма част от него. —поред палестинските здравни служби са загинали близо 30 000 души, припомн€ –ойтерс.

»зраелски€т премиер Ѕен€мин Ќетан€ху за€ви снощи, че евентуално споразумение за примирие с "’амас" ще отложи "дон€къде" планираната офанзива срещу град –афа, предаде јсошиейтед прес. “ой подчерта, че тази седмица ще свика кабинета, за да одобри оперативните планове, които включват евакуаци€ на цивилни в други части на √аза.

"—лед като започнем операци€та в –афа, интензивната фаза на бойните действи€ ще приключи след седмици. Ќе месеци", за€ви Ќетан€ху пред —и Ѕи ≈с. "јко н€маме споразумение, ще го направим така или иначе".

—поред премиера четири от шестте останали батальона на "’амас" са съсредоточени в –афа.
(Ѕ“ј)

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


46
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
41
1
 
1
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 1 месец
≈дин превърт€л удобен прогресивен, и то в униформа. —ледващи€, да не се жертва напразно, а да отива на фронта рамо до рамо с терористите от ’амас. »ли най-малкото, в —тара ≈вропа, ко€то вече е в ръцете на исл€ма.
40
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒа ходи в —еверна  оре€ или руси€.
39
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ћалък въпрос ћалък отговор - аз не искам западни дрехи. ¬сички дрехи са шити в Ѕангладеш,  итай, »нди€, ѕакистан, “урци€ и Ѕyлxapucтан. » почакай да видиш какво ще стане със «апада, само почакай...
38
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»мето на офицера е јарон Ѕушнел, технически сътрудник и инженер. ѕочинал е от изгар€ни€та си. »злезе клип, на който към гор€щи€ човек се приближава полисмен с изваден пистолет, а друг полицай гаси с пожарогасител.  олко тр€бва да си rнycен, за да извадиш пистолет на гор€щ човек, чийто дрехи вече са се свлекли разтопени по кожата му?
37
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ћиризма лоена - Ќай-много ти да си носил собствената си миризма, та си € усетил там. “урците са чисти хора.
36
0
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јмерикански€т ян ѕалах н€ма да получи паметник и «апада н€ма да го почита и дава за пример за борба за демокраци€ и свобода.
35
0
 
16
 
! ќтговори
ўе ти об€сн€ преди 1 месец
«апада е осигурил субсидирана евтина храна и евтини дрехи от »нди€ и  итай за своите поданици, за да не протестират срещу войните, които води в ”крайна, Ѕлизки€ »зток, ƒалечни€ »зток, јфрика. ’ората от јфрика, јраби€, Ћатинска јмерика, които живе€т във войните на «апада и страдат от бедността и евтини€ труд и евтините ресурси, които тр€бва да осигур€т добри€ живот на хората от «апада, отиват при ограбените си богатства на «апад.
34
23
 
0
 
! ќтговори
ћалък въпрос преди 1 месец
¬сички обичат ѕутин и –уси€...никой не отива да живее там. ¬сички симпатизират на ѕалестина, никой ƒќ–» » ј–јЅ— »“≈ ƒЏ–∆ј¬» Ќ≈ √» »— ј.¬сички хул€т запада,а всеки иска западно облекло,култура,стандарт.≈то това наричам Ћ»÷≈ћ≈–»...
33
5
 
1
 
! ќтговори
—ъвест преди 1 месец
“ози самозапалил се ....дали е танцувал....
32
2
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћомчето се казва јрон Ѕушнел, 25 годишен летец от ¬¬— на —јў, евреин, но със съвест, за разлика от повечето тук.
31
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћомчето се казва јрон Ѕушнел, 25 годишен летец от ¬¬— на —јў, но със съвест, за разлика от повечето тук.
30
1
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
вие не сте у ред,бре. акво й има на думата с/а'п;ун, че € цензорирате. √узен негонен б€га май.
29
3
 
7
 
! ќтговори
ћиризма лоена преди 1 месец
ƒо јнонимен:"ходих в прехвалената “урци€-мирише много на гадно и турците миришат на гадно">>ћюсюлманите не употреб€ват свинско, не отглеждат *** и съответно не прав€т *** от свинска мас. ядат овнешко и говеждо,а лойта използват за ***. —пецифичната миризма,непри€тна наистина,се дължи на употребата на лоен ***. ƒаже турски *** за пране ако си купите тук в Ѕългари€ и изперете нещо с него има същата миризма.ѕо-слабо се усеща, естествено, когато е от една дреха,а те ползват посто€нно.
28
5
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕалестинците са добър народ и борбен от който може да се учим.—атанистите от »зраел ще си получат заслуженото.“ова там е палестинска зем€ и дори има христи€ни и са живели в мир хората докато јнгли€ и ’америка не тропнаха там »зраел който започна да заграбва земите им и ги обрече на глад.«начи утре ќќЌ (јнгли€ и ’америка) казва Ѕългари€ от утре се раздел€ на две - създаваме нова държава например ћ,ангали€ а другото е Ѕългари€!≈,ако ние позволим,палестинците не се предават.Free Palestine
27
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќ≈“» ѕќЌ≈ ƒј Ѕ≈Ў≈ √» —Ѕ–јЋ ¬ —јЌј“ќ–»”ћ»“≈ — ћќ“ќ“ќ "ARBEIT MACHT FREI", “ј ƒј »«Ћ»“ј“  ј“ќ ƒ»ћ ќ“ √ј«ј!!!...
26
2
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќатан€у щ€л да одобри оперативните планове, включващи евакуаци€ на цивилни в други части на √аза.  акви други части на √аза? ¬сички други части на √аза северно от –афа са бомбардирани и разрушени.
25
2
 
29
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ова в √аза не е война, а сатанинско, садистично избиване на мирни граждани. √еноцид.
24
18
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»сл€мски предател.
23
2
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
∆урналистиката куца с тези некадърни преводи. „овекът е бил компютърен специалист работещ за американсите ¬¬—. » не е нито черен, нито мюсолманин, както се твърди в коментарите.
22
25
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
абе много турци в Ѕг скачат против »зраел заради войнта, без да зна€т нищо, защо не скачат за безчинствата на –уси€ в ”крайна, а приемат по 7-8 милиона руски туристи и стотици милиарди руски пари във фалирали€т »сл€мски кенефффф –епублика “юркие. ’одих, разгледах €, трагеди€ е за мен “урци€, като ц€ло- една външна обвивка - вътре празно, евтино, бутафорно и мизерно всичко, некачествено, от дрехи до прахове и материали. ѕраховете миришат но развл€т дрехите, храните пълни с пестициди и канцерогени