Появиха ли се огромни извънземни в Маями?

Видеоклиповете вече живеят свой собствен живот
10 яну 2024 18:20, Нели Христова
59
Появиха ли се огромни извънземни в Маями?
Снимка: БГНЕС

Новата година започна изключително обещаващо за почитателите на конспиративни теории. Огромно полицейско присъствие в центъра на Маями и няколко видеокла в социалните мрежи успяха да убедят хиляди хора, че по улиците на града се разхождат извънземни, предава bTV.

На оригиналните кадри виждаме необичайно изглеждаща фигура, която изглежда много висока, заобиколена от полицейски автомобили. Според потребителите онлайн това е извънземен посетител, а огромното присъствие на униформени е заради започнала инвазия.

"Огромни извънземни/същества? Пред и вътре в мола на Маями? Медиите мълчат, а полицията прикрива случая като обяснява, че са някакви деца, които взривили фойерверки… и в същото време на място има стотици полицаи, черни военни хеликоптери… и никакви медии", пише един потребител в Х (Туитър).

Страницата GoodLionTV в Инстаграм е събрала над 3,5 милиона гледания на видеоклипа.

Междувременно полицията в Маями обори твърденията – "извънземните" са всъщност сенки. "Това, което се вижда на клиповете е сянка на ходещ човек. Ако гледате внимателно в основата на сянката, ще видите и самия човек. Няма никакви създания", заяви говорител на полицията в Маями.

Качеството на видеото също беше многократно коментирано онлайн. "Това все едно е снимано през 2007 година", пише един от потребителите.

Въпреки това видеоклиповете вече живеят свой собствен живот.

Защо хората вярват в извънземни?

Една трета от американците са категорични, че съществуват извънземни и НЛО, според проучване на международния „Галъп“ от 2019 г. Друго проучване пък установява, че 68% от хората вярват, че американското правителство знае повече за посетители от други планети отколкото твърди.

Една от основните причини хората да вярват в съществуването на извънземни е мнението на околните. Ако хората около вас вярват, по-склонни сте да вярвате и вие, сочат проучванията.

Как темата се представя от медии и социални мрежи също е в основата на тази вяра.

Но в основата на всичко е изконното вярване в по-голяма сила. За някои хора вярването в съществуването на някаква сила означава да се обърнат към религиите. Други пък вярват в извънземни. Това се основава на желанието им да знаят, че нещо съществува извън тяхното земно поле.

Тук се появява и известният цитат на британския писател и изобретател Артър Кларк: Съществуват две възможности – или сме сами във вселената, или не сме. И двете възможности са еднакво плашещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
0
 
! Отговори
Всъщност... преди 3 месеца
Имало е голямо намаление на леката дрога и веселите гъби в Маями точно преди да се "появят" извънземните. Случайност ? Едва ли .
49
2
 
4
 
! Отговори
Нелинда Пулицарката преди 3 месеца
Има само две възможности: или си мисирка или не! И двете носят много денги ако знаеш на кого да го олигавиш!
48
0
 
9
 
! Отговори
mn преди 3 месеца
Естествено, че има извънземен живот. Няма как Вселена, изградена от милиарди звезди и планети да съществува, за да поддържа живот само на една единствена от тях, при това очевидно под формата на крайно *** и неефективен интелект и разум. Сега, съвсем отделен е въпросът дали е физически изобщо възможен досегът и пътуването между отделните форми на живот в Космоса или ще си останем разделени едни от други.
47
0
 
5
 
! Отговори
икономист преди 3 месеца
Не знам дали авторът на статията е "тотално изтрещял" , и дали тази статия е поредното доказателство за медийното падение на днес.бг, но пълното отричане на възможността за извънземен живот, също може да се тълкува като белег на психологичен проблем. Особено предвид многобройните доказателства на военни и цивилни лица, за наблюдение да летателни апарати, проявяващи необичайни свойства. Чудесата свързани с отделните религии, също са нещо върху което си струва човек да поразсъждава.
46
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 3 месеца
а не разбираш ли.. някаква огромна вселена обаче ние видите ли тука сме единствените хуманоиди, населяващи си планетата, независимо от всичко и отделени от цялото... Най-големите умници, вярващи само на наУката от телевизора.. Друго нема..
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много ми се иска извънземните да отидат да учат сащисаните на "демокрация",за да видят какво е да ти кацнат някакви с различни разбирания и да те командват ама...друг път ще явно хаха.В случая не са били извънземни.Група хлапета са си играли с фоерверки и са се сбили.Други са решили,че е стрелба и понеже са наплашени от честите случаи на психари,които масово стрелят са викнали полицията.Случаят се разду нарочно повече,за да прикрият скандала със списъка на извратеняка Джефри Епстайн.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АБЕ ДА НЕ ГИ Е ПРАТИЛ ПУТИН? - ИМАШЕ ЕДНА КОМЕДИЯ "РУСНАЦИТЕ ИДАТ". ТОВА ДА НЕ Е 2 СЕРИЯ.
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 42- тоя термитник укрия трябва да бъде изпепелена. до последния ТЕРМИТ.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ето бройки за мобилизация. веднага да ги пратят на наркомана. със извънземните оръжия вече ша спрат Путин. тях куршум не ги лови.
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
42 - УКРИТЕ ХОРА ЛИ СА?
40
1
 
5
 
! Отговори
Човечарник преди 3 месеца
Управляващите отдавна се се "продали" за малко власт. Тези същества взимат мислите и емоциите. С това се хранят. Има раса която се храни от болката и смъртта. Точно тази раса разпалва войните. Тях ги виждаме като летящ черен куб в прозрачна сфера. Много пилоти свидетелстват за такива обекти. Виждат се над военни конфликти и над ядрени централи и силози с ракети. Рано или късно всички ще се срещнем с тях и ще разберем.
39
4
 
1
 
! Отговори
Мхе преди 3 месеца
До Човечарник - демек от pycopoбите нищо не могат да вземат. За ко ги държат въобще?
38
10
 
4
 
! Отговори
сатана преди 3 месеца
Путин е Рептил избиващ човеците на земята
37
0
 
14
 
! Отговори
Човечарник преди 3 месеца
Споко народе. Извънземни има. Има и земни които не познаваме. Много по-могъщи от нас, просто нямат нужда да си общуват с нас. Както ние отглеждаме кокошки в кокошкарник за яйца и месо така и те оглеждат нас в човечарник. Само дето не искат от нас материалното а съзнанието. Това което е в главите ни. И си го взимат.
36
2
 
10
 
! Отговори
4 преди 3 месеца
Тия съвсем изперкаха!
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахаха, американците и ковида го закичиха на прилепа ама всеки се досеща кой, как и защо го изтърва и фармацевтичните им компании добре намазаха. Интересно е, че народа им вярва в подобни дрънканици. В САЩ винаги те манипулират.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да появиха се потвърждавам аз видях един беше викок над 5 метра и изяде едни хора в трамвая на миами
33
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз съм извънземнороб оправяйте се вий прости pycopoби
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Извън Земен све е извънземен.
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 31 - Талмуд се говори за 18 000 други свята.