Сестрата на Ким Чен Ун: Никога няма да преговаряме с двуличната Америка

Ким Йо Джонг се ядоса, че Западът не одобрява сателита на КНДР
1 дек 2023 22:00, Нели Христова
67
Сестрата на Ким Чен Ун: Никога няма да преговаряме с двуличната Америка
Снимка: БГНЕС

Сестрата на Ким Чен Ун предупреди, че Северна Корея никога няма да се върне към дипломатически преговори със Съединените щати, освен ако Вашингтон не спре своето "двулико"  осъждане на шпионските сателити на Пхенян.

Ким Йо Джонг, високопоставена фигура в правителството, която понякога служи като говорител на брат си, каза, че неотдавнашното осъждане на Севера за изстрелването на шпионски сателит е обида за суверенитета му от суперсила с много по-напреднали военни технологии.

"Двуличната позиция и поведението на САЩ, чиито дела са доста различни от техните думи, са порочен фактор, нарушаващ мира и стабилността... заедно с двойните стандарти, върхът на високомерни и произволни практики", каза Ким в изявление, публикувано от официалната корейска централна информационна агенция. "Суверенитетът на независима държава никога не може да бъде точка в дневния ред на преговорите и следователно КНДР никога няма да седи лице в лице със САЩ за тази цел."

След провала на срещата на върха през 2019 г. между Доналд Тръмп и върховния лидер на Севера отношенията между САЩ и Северна Корея се влошават. Успешното изстрелване миналата седмица на военния шпионски сателит Malligyong-1 е най-новият източник на търкания след повече от сто ракетни теста, някои от които оръжия с голям обсег, потенциално способни да ударят американския континент.

Гневът на Ким Йо Джонг беше провокиран от забележки, направени в Съвета за сигурност на ООН от американския посланик Линда Томас-Грийнфийлд, която призова Пхенян да участва в дипломатически преговори, но също така осъди сателита като нарушение на резолюциите, забраняващи на Севера да изстрелва ракети.

Пхенян настоява, че е под заплаха от САЩ, които свободно разработват оръжия, много по-добри по брой и технологии от притежаваните от Пхенян.

"Ние ще продължим в усилията си да напредваме във всички аспекти, свързани със суверенните права на нашата страна, а Корейската народнодемократична република уверено и неограничено ще упражнява суверенните права, предоставени на всички страни-членки на ООН", каза Ким Йо Джонг.

Тя е един от най-близките помощници на по-големия си брат и често служи като говорител за отношенията с Южна Корея. Тя може да бъде изключително директна в своите критики – през 2020 г. тя описа анти-Ким активисти в Юга като "мелези" и "човешки измет, малко по-малко от диви животни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
АРИЙСКИЯ КХМЕР преди 5 месеца
до 36:с Китайка съм бил ама с Корейка не още(за съжаление) ама знам че по принцип си падат по големи Европейски мамби и като цяло да тесни са
42
3
 
2
 
! Отговори
А ти виждал ли си преди 5 месеца
До Знаехте ли че......С очите си какво е руска комуналка? Ако не си просто недей ни облъчва с лъжлива пропаганда, защото предполагам, че Корейската комуналка е нещо подобно на руската с някакви свои нюанси, което не я прави нещо по различно от КОМУНАЛКА!
41
10
 
3
 
! Отговори
Ще преговаряте! преди 5 месеца
Въпрос на време е!....Когато в един слънчев ден и Вие, ръководството на КНДР започнете да хрупате трева като народа си, ако не са Ви избесили дотогава!
40
13
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 5 месеца
Жалка миризлива комунистическа мисирка - американците могат да ви изпепелят за няколко секунди!
39
10
 
8
 
! Отговори
Чучхе преди 5 месеца
Северна Корея -- мечтата на всички робски души в България! Другари, направете най-важния избор в жалкия си живот: емигрирайте в комунистическия рай и ни освободете от нежеланото си присъствие! Бъдете поне веднъж български патриоти и направете поне едно добро дело за вашето бивше Отечество!
38
2
 
10
 
! Отговори
Знаехте ли че преди 5 месеца
В КНДР няма данъци, а жилищата са безплатни?
37
1
 
15
 
! Отговори
Фактите преди 5 месеца
Комунистите от КНДР изстрелват спътници, а европейските демократи от РБ внасят чесън от Китайската народна република и боб от Казахстан. РБ е най-бързо измиращата държава в света, след Украйна. КНДР вече е 27 милиона - Украйна вече е 25 милиона, а по територия е 10 пъти по-голяма.
36
0
 
0
 
! Отговори
Бате преди 5 месеца
Опа тукя няма Амеранци, Бате, извинявай. Сбърках, само учителите им са тука. Не ме унищожавай бате
35
0
 
7
 
! Отговори
до Българин преди 5 месеца
Внимавай, не се ли представиш добре, камбанките ще са най-малкото което ще ти клъцне!
34
0
 
5
 
! Отговори
Браво преди 5 месеца
Правилно, евала!
33
12
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
Най-интерсното от всичко е, че тя и брат й, Ким Гpyх са израснали и завършили в Швейцария. После, напоени със западната "евроджендърска" и "пропаднала" култура се завръщат в Северна Корея, за да мачкат народа си, вече образовани :))))
32
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Тази ме привлича сексуално огън жена
31
1
 
17
 
! Отговори
179 преди 5 месеца
Крайно тревожно е , че социално- икономически слаба държава според западните стандарти е способна да произведе повече военна продукция от цяла Европа.
30
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя сателит е неутрализиран отдавна.
29
13
 
8
 
! Отговори
.!. преди 5 месеца
северна корея си е мнооооого зле! и това е така понеже никой друг не е от значение там освен фамилията ким! и само като видиш какво е южна корея и какво е северна корея и се чудиш що толкова продажни путинофили тука, пишат как то там било рая, ама нито една путинофил тука не ще да ходи да живее в северна корея!!!??? Та що така бря????
28
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В едната статия цитират Ким Чен а в другата статия ръждясалата Европа нямало да издържи война с Русия.Интересна работа?! Питам се какво щеше да стане с вас ако живеехте в добрата Русия или Северна Корея и пишехте срещу местната власт, М?!?!Демокрацията май ви идва в повече. Такива като вас трябва да бъдат третирани по путински а именно Падане от висок етаж или Лагер в Сибир!!
27
7
 
7
 
! Отговори
факт преди 5 месеца
и до като ким_човците говорят , народа в Северна Корея живее в мизерия и гладуват !
26
10
 
4
 
! Отговори
Ее тая не е ли една преди 5 месеца
Тая не е ли една дето я е6axме със съквартирантите на студентската бригада? Главата и беше въртележка.
25
4
 
4
 
! Отговори
Коста преди 5 месеца
Голяма патарана е тази. Ще и скъсам задницата от люшкане и ще вие като малка корвичка.
24
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Е па право дума!