Откриха 20 секретни документи у Байдън

Установява се как те са се озовали в помещенията на експертния център
14 яну 2023 15:00, Петя Славова
74
Откриха 20 секретни документи у Байдън
Снимка: БГНЕС

Общо две дузини секретни документи бяха открити w Джо Байдън, съобщава CBS News, позовавайки се на служител от правоохраителните институции.

„Според източника общият брой на известните документи, обозначени като секретни, е приблизително 20“, казва се в съобщението.

Според източника около половината от тези документи са открити в мозъчния тръст на Байдън и сред тях са били строго секретни материали.

Останалите документи бяха в дома на президента в Уилмингтън, щата Делауеър, но никой не бе строго секретен. Фактът, че Байдън е държал секретни документи в офиса в центъра, стана известен тази седмица. Освен това, според съобщения в медиите, доверените лица на президента са ги разкрили още преди междинните избори за Конгрес през ноември.

По-късно помощниците на Байдън откриха нова партида документи в гаража на частния му дом. Твърди се, че всички документи датират от времето, когато Байдън бе вицепрезидент.

Правосъдният министър и главен прокурор Мерик Гарланд нареди да се установи как секретните документи са се озовали в помещенията на експертния център.

Самият Байдън научил за документите, когато адвокатът му съобщил за тях в Белия дом. Според президента той е бил изненадан да научи за находката и не знае нищо за какъв вид материал се отнася тя, предава БГНЕС.

Байдън беше вицепрезидент в администрацията на Обама от 2009 до 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците ще си изберат Мъск. Няма лабаво.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори в САЩ победител ще е човек от крилото на рейгънистите в републиканската партия. Демократите нямат лидер който да извадят срещу рейгънистите. С Тръм е приключено завинаги, остана с 15 депутати в Конгреса на които всички се подиграват както у нас на московското магаре Копейкин.
13
2
 
9
 
! Отговори
ми забраял ги преди 1 година
човека. деменсия, ко да праиш
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
На 80г, с деменция, как ще помни всичко това.. От къде, как са що са, на кого са...
11
16
 
4
 
! Отговори
Fuck Russia преди 1 година
Байдън вече не става. Тръмп няма никакъв шанс пред Де Санктис. Идва ново поколение американски политици и вече няма да има милост за руснаците. Стария праща оръжия на Украйна, но забранява удари по Русия! Защо? Тоя Байдън си е чист русофил, заклевам се!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най вероятно като са открили документи са продали снимките и информацията първо на медииие и са гушнали $250K и след това са се обадили на полицията
9
5
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Ще го оправдаят - по болест няма как да носи вина, че нищо не помниМоже да са му ги дали и да са му казали, че това е реч пред сената
8
11
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами то ако си спомняте, и Гешев откри в чекмиджетата на преЦедентските съветници секретни документи, на фона на тогавашните руски шпионски афери, а в отговор на това се появиха едни фотошопове и кулажи във Фйсбук на чекмиджета, кюлчета и пачки, след което фигуранта вдигна юмрук под който първи застанаха тези от ***, появиха се и физиономиите на рeпtилиte от Прехода, а след тях и дежурните протестъри на Черепа и руското посолство, и разрухата на държавата започна ... !!!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да беше ги хвърлил по- добре. Стари ненужни документи. Ама нали е чикирики, байдънова работа.чч
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе оставете го човека, той не помни какво е закусил сутринта, вие с документи го занимавате. А помните ли Селеногин?
5
5
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ШЕГУВАТЕ СЕ !!! ТОВА СЛЪНЦЕ НА ЗАЛЕЗ , ТОЗИ ИЗРОДИН НА ПРИРОДАТА ...
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покрай бай дрън ще си ходи и зеленски на там вьрвят нещата
3
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФСБ закъсняха с активното мероприятие и понеже всичко го правят през пръсти и без мозък съм сигурен че поне половината секретни документи са от времето на президенстването на архиолигофрена Тръмп с което ще се саморазобличат.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За памперси ли ги ползва
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Cnoko, явнo e, чe вeчe нe ca cekpeтни...