Откриха 20 секретни документи у Байдън

Установява се как те са се озовали в помещенията на експертния център
14 яну 2023 15:00, Петя Славова
74
Откриха 20 секретни документи у Байдън
Снимка: БГНЕС

Общо две дузини секретни документи бяха открити w Джо Байдън, съобщава CBS News, позовавайки се на служител от правоохраителните институции.

„Според източника общият брой на известните документи, обозначени като секретни, е приблизително 20“, казва се в съобщението.

Според източника около половината от тези документи са открити в мозъчния тръст на Байдън и сред тях са били строго секретни материали.

Останалите документи бяха в дома на президента в Уилмингтън, щата Делауеър, но никой не бе строго секретен. Фактът, че Байдън е държал секретни документи в офиса в центъра, стана известен тази седмица. Освен това, според съобщения в медиите, доверените лица на президента са ги разкрили още преди междинните избори за Конгрес през ноември.

По-късно помощниците на Байдън откриха нова партида документи в гаража на частния му дом. Твърди се, че всички документи датират от времето, когато Байдън бе вицепрезидент.

Правосъдният министър и главен прокурор Мерик Гарланд нареди да се установи как секретните документи са се озовали в помещенията на експертния център.

Самият Байдън научил за документите, когато адвокатът му съобщил за тях в Белия дом. Според президента той е бил изненадан да научи за находката и не знае нищо за какъв вид материал се отнася тя, предава БГНЕС.

Байдън беше вицепрезидент в администрацията на Обама от 2009 до 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко много лесно се проверява. Всеки секретен документ се взема срещу име и подпис и се връща обратно срещу име и подпис. Тази практика съществува откакто съществуват секретни документи. За сега установиха че Тръмп е взел 120 документа и не ги е върнал а 60 документа от тия 120 изобщо липсват у Тръмп. Тръмп се оправда че бил ги разсекретил УСТНО. Ако има нещо подобно у Байдън ще се установи много бързо.
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обратното броене за америка започна тази страна ще се затрие отвътре дори никой няма да помага за това. Деградацията, упадъка, безработицата, големия процент необразовани, наркоманията. безразборната стрелба и големия брой бездомни са една малка част които ще спомогнат сащ да се разпадне. Днес изглидах един видео чатериал в Телеграм канала от улиците на Лос Анжелис ами той изглежда всякаш е сцена за зомби филм. Бездомници налягали на улизата палатки, отпадъци навсякъде страшна гледка.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джо , как е жена ти, или тихнепзнаеш че имаш жена.
32
2
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
До 6Бате, даже клавиатурата ти е с руски буквички. Вече не се и крилете троляци
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са закъснели руски изцепки в защита на Тръмп. Видите ли Тръмп е откраднал секретни документи и половината ги е дал на Русия, но и Байдън е откраднал секретни документи с което смотаняците от ФСБ си мислят че помагат на Тръмп.
30
2
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Бай Даню ги е откраднал обаче не помни кога и защо ги е откраднал. Това всъщност е по-големия проблем от факта, че въобще е откраднал секретни документи. Защото от такъв човек зависи живота на милиони хора по света и в САЩ. Ако питаш Бай Даню какво е вечерял вчера едва ли ще може да ти отговори.
29
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На последната среща на Г7 взе твърд курс за безусловна капитулация на Русия без никакви преговори, както на ялтенската конференция от 1945 се взе решение за безусловна капитулация на Германия без никакви преговори. Така че съдбата на Русия е предопределена, никой повече няма да се съобразява с каквито и да са искания на Русия. Само че в русофилска България четирихилядниците скриха от народа какво ще стане в близко бъдеще с Русия.
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това да му е проблема! Той закла ЕС с такива субсидии и еко мерки, че другото е просто шега!
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън не помни такова нещо.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той сигурно не помни какво е закусвал, някой от сътрудниците му се е издънил с тези документи.
25
4
 
2
 
! Отговори
Вижте сега.... преди 1 година
Те документите ги открадна клоуна Тръмп и вече е толкова отчаян и зъл,че явно е пратил някой *** един от всичките си обожатели, да подхвърли някой от тези документи и да злепостави Байдън...да ама не.
24
4
 
5
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Случва се. Да забрави едни документи удобно в гаража . Случва се. Сигурно Тръмп е виновен. Защо го избраха това деди , да му се подиграват, но с оглед на състоянието му е много лесно контролируем , изпълнява и забравя.
23
3
 
18
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Полиция няма ли да тараши Белия дом, както тарашиха на Тръмп имението за подобно нещо? Да вадят кашон, след кашон като при Тръмп? Главният прокурор да заведе дело, както при Тръмп? А, да, там няма политически репресии. Там са многУ демократични...
22
2
 
18
 
! Отговори
FUCK usa преди 1 година
От както тази деменция е президент сащ никога не са били толкова унизявани и жалки сподели Доналд Тръмп и е прав.
21
1
 
5
 
! Отговори
22 преди 1 година
Не е Путин...а онези дето играят срещу Байдън и Путин.
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще стигнем американците с 80 годишен дядо президент?
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ги е поставил там за да злепостави Байдън.
18
12
 
5
 
! Отговори
Тръмпанарите преди 1 година
Са му спретнали фейк...като на наш Бойко фейка с пачките и кюлчетата. :)) Абсолютни глупости за връзване на наивници. Тъпо.
17
0
 
18
 
! Отговори
Въй!!! преди 1 година
Че къ тъй? Сигур ги е мушнал между памперсите и ги е забравил!
16
3
 
15
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Каво общо има Русия със статията .явни на нацистите няма почивка.