САЩ с поръчки за отбрана за над 1 млрд долара на "Локхийд Мартин"

Купеват дълготрайни материали и компоненти
49
САЩ с поръчки за отбрана за над 1 млрд долара на "Локхийд Мартин"
Снимка: БГНЕС

САЩ възложиха в петък отбранителни поръчки на няколко компании, включително договор на стойност над 1 млрд. долара на "Локхийд Мартин" (Lockheed Martin Corp), съобщи министерството на отбраната в изявление, цитирано от агенция Ройтерс.

С този договор се закупуват дълготрайни материали и компоненти, които са част от усилията за поддържане на навременното производство и доставката на 118 самолета F-35 за ВВС на САЩ, морската пехота, военноморските сили, клиенти извън министерството на отбраната на САЩ и други, се казва в изявлението на министерството за договора на стойност 1,05 млрд. долара.

По-рано този месец "Локхийд Мартин" получи от министерството на отбраната договор на стойност 431 млн. долара за доставка на нови високотехнологични мобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS) и услуги за поддръжка за армията на САЩ и нейните чуждестранни съюзници.

Отделно «Боинг» (Boeing Co) получи договор за 497 млн. долара за хеликоптери CH-47F, съобщи в петък министерството и добави, че 30 декември 2025 г. е очакваната дата на приключване на договора. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: отбранаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Сигурно някой ще ги напада. Щом си дават парите за отбрана. Страх ги е американците, а и има защо.
30
8
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Тия от страх напълниха гащите и джобовете на оръжейните си форми!Не се харчете напразно бре будали никой не ви ще скапаната земя!
29
1
 
9
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
За Локхийд Мартин няма да има световна криза.
28
5
 
5
 
! Отговори
Берлинската стена преди 1 година
До 30 Да, и мине ме кефи как изпращаха немски войници в рамките на Нато мисия в Афганистан да защитават родината Германия!!! И като умре някой и го връщат, загинал и в Афганистан защитавайки Германия!! Невероятно! Афганистан нападнал ли е Германия??
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете в youtube: F-35 Pilot Ejects After Crash Landing. Да видите изпълнението на "великият" F-35 в Тексас по-рано този месец
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И после се питаме на кого му е била необходима тая ( и не само) война! Но по лесно е да се плюе срещу Русия. Ама иде видовден!
25
3
 
15
 
! Отговори
bl преди 1 година
Как пък един път не се объркахте да сложите правилна снимка! Пишете САЩ, слагате МиГ 29. Или може би САЩ са купили лиценз за производство на МиГ щото техните хвърчила не ги бива?
24
4
 
1
 
! Отговори
Бил си.... преди 1 година
В Джумалуя....
23
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ "с поръчка за отбрана"?!? Тия па кога са се отбранявали??? От както ги има само нападат, убиват, грабят и изнудват другите държави. Има статистика - от както са създадени като държава, са павили грабителски войни на всеки две години.
22
4
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Сигурно не си карал предплатен Москвич?
21
3
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Затова и резултатите са такива...
20
5
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Разликата и нещо като между заплатата на Марк Цукерберг и на Иван Иванов..
19
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
В Русия военната промишленост е държавна, не частна като в САЩ ----///----- И? Каква е разликата? Директорите работят без заплата, или не взимат новогодишни премии?
18
8
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
В крайна сметка печели и икономиката на САЩ, това са работни места във военната промишленост, където работят хора! Тези фирми плащат и данъци на държавата! Печалбата, доларите циркулират в икономиката на САЩ, а не на България или ЕС откъдето са взети..За втечнения газ и печалби от него същото!
17
7
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
И защо плачете за оръжия, самолетчетата били на хартия.., Вие и да имате нещо, никога нема да го използвате с тоя президент- пацифист. Генерал-пацифист, моля ви се! Пълен пеед дал. Щом БГ народ не е узрял и търпи такъв президент, стабилно отиваме към бунището на историята.
16
9
 
5
 
! Отговори
До САТА Нато преди 1 година
В Русия военната промишленост е държавна, не частна като в САЩ! Не печелят частни лица, борд на директора итн..
15
8
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Вчера Путин като обикаляше военните заводи и дрънкаше тьпо тии, не ревахте....Там кой печели от военните поръчки?
14
5
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Аа не АЕЦа и газопровода в БГ го спря Леля Урсула и Баба Меркел! Да не станем енергийно независими или по зле газов хъб да им продаваме на тях!! Да нама конкуренция за СП 2 през Германия! Руснаците не са взели тези пари, но казаха че сме изтривалка на ЕС и ще търгуват с Турция!
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колегите по-долу : в грешка сте, сащ, като държава не печелят от тая работа - даже губят. Печелят само шефовете производители на оръжия в сащ, които никога няма да видите на снимки или по телевизия и медии.
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние си Купевахме чертежи на дърти летящи кочвяези от сащ.