Бил Гейтс очаква нови пандемии през следващите 20 години

Човешката популация нараства, нахлуваме в нови екосистеми
29 май 2022 13:15, Анисия Иванова
98
Бил Гейтс очаква нови пандемии през следващите 20 години
Снимка: БГНЕС

Основателят на Microsoft Бил Гейтс вярва, че човечеството може да очаква с 50 процента вероятност нова пандемия през следващите 20 години. Той изрази това мнение в интервю, публикувано в неделя за испанския вестник El Diario, цитирано в международните медии.

"Може да дойде от вирус, който вече знаем. Може да е вид грип, различен тип коронавирус", каза той. И това поне ще ни позволи да имаме известни познания как да се лекуваме много бързо и ваксина.

"Но може да е нещо друго", добави американският предприемач. "Това може да е създаден от човека вирус, биотерорист, който го е разработил и умишлено го е разпространил. Това е много страшен сценарий, защото биха могли да се опитат да го разпространят на различни места в същото време. Или може да е нещо, което идва от естествения свят. Човешката популация нараства и ние нахлуваме в нови екосистеми. Ето защо изчислих, че има 50% шанс през следващите 20 години да имаме естествено възникваща пандемия като последица от изменението на климата“, поясни Гейтс.

За да се борба срещу пандемиите, предприемачът предлага създаването на „екип за глобален епидемичен отговор и мобилизация“, който той сравнява с пожарникарите. „Това, което предлагам, ще изисква 25% увеличение на бюджета на Световната здравна организация и с това ще имаме екип от около 3000 души с различни профили“, добави Гейтс. Той не вярва, че епидемията от маймунска шарка ще се превърне в голяма нова пандемия, пише БГНЕС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо ми се доакка.
29
0
 
27
 
! Отговори
Годжи преди 2 години
Боже,прибери си го тоя и оная гад Сорос
28
0
 
15
 
! Отговори
! преди 2 години
"Очакванията" са планове за знаещите, можещите и богатите хора!!!
27
0
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Много се размножиха гоите,време е да бъдат изплевени.
26
0
 
11
 
! Отговори
с преди 2 години
прираста идва от 10 държави по света. Създайте добри условия за живот на хората в тези държави и всичко ще се саморегулира
25
0
 
28
 
! Отговори
Следващата Пландемия преди 2 години
Бил знае най добре.Ако е в настроение, може дори да ни каже КАКВО ще е и КОГА ще се случи... Не случайно Фондацията на Бил Гейтс е ГЛАВНИЯ АКЦИОНЕР НА МОДЕРНА която беше създадена ТОЧНО 4 години преди Китай да изпусне коронавируса... Време достатъчно за вирусолозите в компанията да създадат ваксина... По това време започнаха и лекциите на Бил в ТЕД за наближаваща пандемия.Месец преди "неочакваното" пускане на вируса се състоя EVENT201 в НюЙорк ДЕМОНСТРИРАЩ последиците от коронавирусна пандемия.
24
2
 
28
 
! Отговори
Иван Стратиев преди 2 години
Проклятие си е лош човек да има власт и пари. Малката му душица лесно става инструмент на Дявола.
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя, заедно с тъмнолилавия от СЗО рекламираха ваксини за най- различни болести много преди официалния старт на пЛандемията, все едно рекламират Шанел 5. Взичко е планирано отдавна.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха.
21
2
 
24
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
пропуснаха в заглавието да напишат планирани пландемии като ковид цирка и маймунски цирк. В нигерия има 4 биолаборатории с щама маймунска шарка..
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемиите ще спрат като руснаците и китайците създадат по-добра и безплатна алтернатива на операционната система на пентагона
19
1
 
21
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Бил Гейтс е малтусианец. Той поддържа теорията на поп Малтус, че Земята е пренаселена. От 10 години прави интервюта в тази посока. За да няма пренаселване, трябва да има разяснителна работа, най-вече в Африка и Индия, да бъдат убеждавани хората, че малко семейство, до 2 деца, живее по-щастливо от семейство с 5 деца примерно. С пандемии няма да се намали световното население.
18
0
 
13
 
! Отговори
Lina преди 2 години
На него проблем трябва да му е това, което не очаква.
17
0
 
30
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
То и по времето на Гейтс нямаше пандемия, а само симулирана такава. За това казвам: Има Гейтес, има пандемия, няма Гейтс, няма пандемия!
16
0
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Ютуб е на гугъл. Хахахахаха. Операционната система андроид, която ползваш за да пишеш коментара в този момент също е на гугъл.
15
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ама ти дали ще си жив да ги подредиш по номера кое след кое следва вирусваксина и т.н. защо не работите върху деменцията няма лек за нея а все търситенещо от което да се умира по бързо
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО бавно и методично се превръща в световна здравна полиция, орган на безсрамно богатата шайка, самоназначила се за богове - наричаща се световно правителство, на която трябва безотказно да се подчиняват всички национални правителства.Човекомразец, чиято смърт ще предизвика облекчителна въздишка на самата Земя.Ако има нещо по-страшно от фашизма, това е глобалфашизмът, наметнат с дрипите на демокрацията.
13
6
 
12
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Така е, преди Гейтс никога не е имало пандемии в историята на човечеството. Още по-малко пък някакви си климатични проблеми... Това са измислици на лошите хора, но добрите Путин и Русия ще ни спасят, налЕ?
12
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте ги в Русия, че там има много излишен материал хаха
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има Гейтс, има пандемии. Няма Гейстс, няма пандемии. Изводът е ясен.