Диетолог обяснява средиземноморската диета

Използва се много зехтин
15 юли 2023 10:42, Росен Стойчев
4
Диетолог обяснява средиземноморската диета
Снимка: БГНЕС/EPA

Калоричните напитки и голямото количество месо в храната са често срещани грешки при спазването на средиземноморската диета, казва Елена Паравантес, диетолог от Гърция.

Още по темата
Често срещаните погрешни разбирания за правилното хранене тя изброи в разговор с Insider.

Освен това диетологът отбеляза, че задължително правило на средиземноморската диета остава добавянето на много зехтин към почти всяко хранене, съобщи БГНЕС.

 "Не съществува такова нещо като средиземноморска диета с ниско съдържание на мазнини. Нуждаете се от мазнини, особено от зехтин, за да си набавите хранителни вещества и енергия", каза Паравантес.

Диетоложката обясни, че много хора изопачават основните принципи на средиземноморската диета. Например прекалено честото ядене на месо, което е разрешено, но не е основен елемент в диетата. Паравантес обясни, че при класическата средиземноморска диета бяло месо се яде веднъж седмично, а червено - веднъж месечно. През останалите дни тя препоръчва да се приготвят зеленчуци, а към тях могат да се сервират сирене и хляб, за да бъдем сити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: диетасъветексперт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
15
 
! Отговори
Домашна диета. преди 9 месеца
100 гр. мастика, домашна фокача, сирене със зехтин и пипер, маслини, глава лук, счукана със сол, оцет и олио, варени миди, раци и скариди. Бира.
2
4
 
8
 
! Отговори
Работник преди 9 месеца
Трябва да се яде че вечер да си върнем кожите цели!Ония водените зад гишетата клатимдрковци и чешиптрници нямат нужда от енергия и да гладуват
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бе важното е да се яде!