Как с един жест мразеният в САЩ Джокович покори Америка

На награждаването за 24-ата си титла от Големия шлем Ноле бе с екип 24 - номерът на Кобе Брайънт
12 сеп 2023 11:00, Петър Бойчев
48
Как с един жест мразеният в САЩ Джокович покори Америка
Снимка Туитър

За една нощ, с един жест, мразеният в САЩ Новак Джокович покори Америка.

А тази нощ беше изключително специална за Ноле, след като той за пореден път пренаписа историята на тениса, пише Tennis.bg. Надигравайки Даниил Медведев на финала на US Open той завоюва своята рекордна 24-та титла от Големия шлем, с която до голяма степен прекрати споровете кой е най-великият играч в историята на тениса.

24 беше изключително знаково число за баскетбола през последните две десетилетия. Именно с този номер играеше легендарния Коби Брайънт, който си отиде от този свят на едва 41 години, след фатален инцидент с хеликоптер. С него загина и талантливатата му дъщеря Джиджи. Джокович и 5-кратният шампион на NBA имаха силна приятелска връзка.

Сърбинът почете паметта на Коби по време на награждаването, носейки тениска с неговия лик. Върху нея ясно се виждаше изписана крилатата фраза "Mamba Forever", която увековечи невероятния шампионски манталитет и жажда за усъвършенстване, което караше Черната Мамба да тренира повече от всеки друг играч в Лигата на извънземните.

"Реших да направя това преди около седмица, ако имам шанс да спечеля турнира. Не го бях споделял с никого, когато помолих моите хора да направят тениската. Коби ми беше близък приятел. Говорихме много с него по темата за шампионския манталитет. Това се случваше, докато се борех с контузия и се опитвах да се завърна обратно на корта. Брайънт беше един от хората, на които разчитах най-много и винаги беше на линия за съвет. Случилото се с него и дъщеря му ме нарани много дълбоко. 24 е номерът на фланелката, която той носеше, когато стана легенда на "Los Angeles Lakers" и световния баскетбол. Помислих си, че това би бил един много хубав символичен жест, с който да почета всичко направено от него", заяви Ноле на церемонията по награждаването и получи признание.

Всички станаха на крака, а Америка беше покорена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Безспорно е един от най-великите. Но трябва някой да даде определение за най-велик тенисист. Този с най-много титли или този играл най-класния тенис. Първото зависи най-вече от спортното дълголетие.
37
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Джокович не е велик.
36
3
 
42
 
! Отговори
Иво преди 8 месеца
Лошо им става на *** обществата ,че човек от изток печели всичко в тениса и мачка техните " супер" звезди. А някой палячовци у нас припяват в същият глас. Жал ми е за вас. Да казваш на бялото черно не е лесно. Трябва да си голям комплексар за да го правиш. Но колкото и да се напъвате Ноле го показва на корта кой е най велик.
35
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Джокович не е най-великият в историята.
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 33 Палячотоооо си ти! Завиждаш ли че стана най-великият в историята, а? Муахахахааххаха...
33
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Джокович е клоун.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 30 Во, смеееешник, Марина Абрамович е сръбска артистка и ако си мислиш, че има нещо общо с руския олигарх Роман Абрамович си тотал щета! Муахахахаха....
31
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя и Путин са най-големите идоли на копейките.
30
7
 
2
 
! Отговори
Bo преди 8 месеца
Жена ми беше казала че обожава Марина Абрамович. От там може да си направите само изводите
29
21
 
5
 
! Отговори
австралийски гра преди 8 месеца
Тоя ваксинира ли се най-после !?
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всичко е пропаганда.
27
24
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 8 месеца
Кой ги говори за СЗО?? Казва ти се, че ако Джокера наистина имаше топки, щеше открито да каже, че е против ваксините, а не да мрънка като гузен политик. Както навремето наистина великия Мохамед Али е казал "Не" на войната във Виетнам и си е изтърпял последиците. Обаче Али е бил мъжкар с принципи, а Джокера хем иска да го мислят за бунтар, хем да си прибира милионите в долари. Фалш и лицемерие. :)))
26
8
 
9
 
! Отговори
До НеРазбрал преди 8 месеца
Точно това е, че Джокович не е казвал нищо против ваксините или пандемията. Феновете му приписват разни изказвания, които той не е правил. Като "изказванията" на Путин от типа: "Ако управлявах България, щях да я превърна в Швейцария на Балканите", които са си чисти измислици на платени драскачи. :)))
25
1
 
37
 
! Отговори
НеРазбрал преди 8 месеца
И защо да е мразен Ноле, защото не се поддаде на агитацията за ваксиниране ли? Айде, стига пускане на езици по задните части, човекът си каза мнението за набедената пандемия .
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най- великият! Няма да доживеем някой да му подобри рекордите по брой спечелени титли от Големия Шлем и от Мастърс 1000, които са най-ценните титли в тениса.
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
22 джокович е тенесист а не пиар на сзо или фармацевтични корпорации. Ако го питат за спорта ще каже. Това което е казал и показал се отнася за спорта и състезанията, а не за твоите глобални прищевки.
22
23
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 8 месеца
Джокович НИКОГА не се е обявявал против ваксините. Когато го попитаха дали е ваксиниран, той отказа да отговори, защото по това време се шумеше, че има вероятност мнозина от спонсорите му да прекратят договорите си с него, ако заеме антиваксърска позиция. Ако беше такъв мъж на място, какъвто го представят феновете му, той щеше да каже: "Не, не съм ваксиниран и няма да се ваксинирам, защото така и така...", а той им извади фалшив ПСР тест, за което подлежеше на съдебна отговорност...
21
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А,пък на мен след този жест ми стана страшно отвратителен.
20
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Истината, ти си за Карлуково! Защо австралийците на следващата година му се кефеха на Джокович на АО, а не го освиркваха от трибуните? Защото осъзнаха, че да се ваксинираш не трябва да е задължение и затова му се кефеха.
19
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
Стана някаква грешка и коментарът ми е публикуван два пъти, извинявам се.