Свирепа Германия прегази Шотландия на старта на Евро 2024

Бундестимът спечели с 5:1 в Мюнхен
Обновена: 15 юни 2024 00:02 | 14 юни 2024 23:57, Красимир Ангелов
181
Свирепа Германия прегази Шотландия на старта на Евро 2024
Снимка: БГНЕС

Германия стартира по перфектен начин домашното Евро 2024. Бундестимът прегази с 5:1 Шотландия в първия мач от турнира, игран на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман изиграха невероятно първо полувреме, в което тотално надиграха своя противник и изковаха заслужена класическа преднина.

Флориан Вирц откри резултата в десетата минута, а малко след това Джамал Мусиала завърши атрактивно бърза акция на своите. В края на първото полувреме Кай Хаверц вкара от дузпа, а малко преди това Портиъс беше изгонен с директен червен картон за грубото си нарушение срещу капитана на Маншафта Илкай Гюндоган.

Темпото след паузата очаквано не беше толкова високо, но пък влезлият като резерва Никлас Фюлкруг реализира зрелищен гол в 68-ата минута. В 87-ата минута Антонио Рюдигер си заби автогол, но в 93-ата минута Емре Джан оформи крайното 5:1 с шут от дистанция.

Така Германия стартира ударно домашния шампионат и без съмнение вече е сред големите фаворити за спечелване на титлата. Утре е двубоят между другите два отбора в групата –Унгария и Швейцария.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
14
 
11
 
! Отговори
да преди 1 седмица
чакам цирк - украйна да я пробутат до финалите, третополовите ги умеят тия изгъзици!
98
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, младите са ид ио ти! И то пълни!
97
13
 
15
 
! Отговори
До Стар човек преди 1 седмица
Пичага, 90% от расистите тука са дърти русофили, разни бивши военни понастоящем *** и т.н. Айде по-спокойно и не се излагай, че точно вашето поколение е най-голямата издънка сред издънките. Младите не са расисти, но старите са.
96
4
 
29
 
! Отговори
Стар човек преди 1 седмица
Във всички коментари се говори за всичко друго само не и за футбол.!Обиди ,цинизми и постове на примитивни хора.!!! Е гати поколението !!!Вие сте нещастни,,щом не може да се зарадвате на такъв празник на футбола....За това и нашия футбол е на такова ниво -каквито са феновете ,такива са и футболистите, едно поколение,ниско качество и бедни мозъци ! ..Вижтего фуДбола коментира неграмотника,уверено и безапелационно.!.....Пази боже ,сляпо да прогледа!
95
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само Бритиш и ЦСКА
94
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шотландия е част от Великобритания. Великобритания присъства във футбола с много отбори, което не счтам, че е допустимо въобще.
93
8
 
21
 
! Отговори
Бау преди 1 седмица
Тва, на фотоса, ...., германците ли са!? Добре! Сега осмислям резултата! Всичко се връща на този свят! Заради расизма на нацистите, сега са натъпкали германия с мигранти! Ето в текста - Джамал Мусиала, Илкай Гюндоган, Емре Джан! Осмиваха едно време Джеси Оуенс, но ето, че сега Германия е превзета без бой! Хитлере, язък ти за дивизиите!
92
6
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 1 седмица
Ми ако не умра скоро кво ше стане? Здрав съм като бик и ще те надживея със сигурност. Даже специално ще изпия две големи двулитрови каменици за да се изпи кая подобаващо на гpoба ти.
91
5
 
11
 
! Отговори
Първо преди 1 седмица
В чужбина като съм ходил на мачове има паркинги и в повечето пъти безплатни!А не тука и на гивущите в квартала да им пречат 20 000 човека които нема къде да спрът и бай мутра и *** на бай Тошо някакъв там с Г класа да ми спира на частния паркинг на клуба само за боклу ци те от ръководството.Примерно !Хиляди са проблемите в България но не виждам адекватни хора които да ги решават това е най лошото.
90
5
 
6
 
! Отговори
До 106 преди 1 седмица
Че кой си ти че да имаш нещо? Всичко което имаш е руско. Дори и стадионите ти. Блока в който живееш също е строен през 60-те години. Ти си един глyповат Гaн ио вец, който първо трябва да се научи на лична хигиена.
89
2
 
17
 
! Отговори
Наистина е Некакъв преди 1 седмица
Жесток срам да си българин заради целата из мет в тая държава която обаче си живее добре на гърба на народа нищо че е некадърна!
88
2
 
14
 
! Отговори
Немаме един нормален преди 1 седмица
Стадион който да отговаря на европейските
87
4
 
4
 
! Отговори
Американец До 99 преди 1 седмица
По принцип си прав. Тука в Америка това въобще не е непостижима идея, понеже повечето американци изпитват пренебрежение към руснаците. Ако се гласува подобен закон и се одобри от Конгреса ще е нещо нечувано и ще го заклеймят много държави, но в Тексас примерно е напълно възможно да се направи едно такова частно парти около границата. Аз съм вътре със сигурност, ще бъде уникален фън!
86
3
 
17
 
! Отговори
DeutschlandUberAlles преди 1 седмица
Германия е велика не е като България и неините перуки милиционери мутри ушеви содовити които се занимават с корупция и кражби основно и няма никакъв български футбол.
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
сефте винаги са имали силен фудбол
84
4
 
11
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
лъвовете кога ше играят :)
83
2
 
2
 
! Отговори
До Американец преди 1 седмица
Оковете ги във вериги. Закарайте ги в гората, пуснете ги и си спретнете един лов. Голям фън!
82
7
 
4
 
! Отговори
Американец преди 1 седмица
Русия с никой няма да играе. Руснаците тук във САЩ ги приемаме само като бежанци. Такъв наплив и от Мексико не е имало. Какво да ги правим?
81
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Расизма на русофилите е толкова отвратителен, че няма накъде повече. Най-жалката прослойка от обществото. Говоря с роми постоянно, но с русофили никога!
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съюза с кого ше играе в първия мач... опа забравих, че СССР се разпадна още преди 30 години. Либерастете го направиха смешен и се спука като балон муахаххахахха.