Пуснаха под домашен арест шофьора, причинил смъртта на Янита

Тя загина на място при челен сблъсък на пътя Бургас - Средец
Обновена: 16 мар 2024 19:11 | 16 мар 2024 18:40, Анисия Иванова
33

Съдът в Бургас изненадващо пусна под домашен арест 59-годишния Атанас Андонов, причинил смъртта на пътя на 33-годишната учителка от Айтос Янита Пепелянкова, съобщи Bulgaria ON AIR. При челен сблъсък на пътя Бургас - Средец тя загина на място, а двете ѝ дъщери - на 5 и 8 години, пострадаха тежко.

Случаят придоби голям обществен отзвук, след като съпругът на Янита, който е полицай, разказа пред медиите, че вместо рождения ден на малката дъщеря, трябвало да подготвя погребение на съпругата си, а децата все още не знаели за смъртта на майка им.

Назначена е автотехническа експертиза, която да покаже точните причини за инцидента.

"Изразил е съжаление, но то е от човешка гледна точка, защото се касае за една техническа неизправност на автомобила, вследствие на което е причинено това ПТП. Воланът е тръгнал наляво и по никакъв начин не е можел да го контролира", заяви Марийка Глушкова от Софийската адвокатска колегия.

"Ще бъда назначена техническа експертиза, която ще посочи дали е имал технически проблем непосредствено преди удара, но в момента твърдението на обвиняемия е в тази посока", каза прокурор Ангел Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
"топ новина",може и да си прав,но няма как да помня отпреди четвърт век точно.Спомних си,че някой ми бе купил някакво жило и старият майстор мрънкаше,че било със см по-дълго,но май бе нещо за предавките,но не съм сигурен.Сигурен съм обаче,че когато забивам пирон в стена за календар той трябва да е стоманен,а не обикновен,който се огъва и затова не позволих да ми сменят фабричния болт на волана с някакъв домашен.
26
1
 
1
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Топчо,не си спомням какво сменяха,но такова чудо не ми се бе случвало За късмет последната не е дала фира,но вече ще си търся само самоукия,ако се наложи.Момчето дори за няколко дни си изработи и ключ и ми смени бендикса,тъй като съм го бил вече купил.Лошото е,че не съм го виждал от години и може да е заминал някъде.Първо ми казаха,че бил по компютрите на колите,но реално разбира и от двигателите им.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Автомобилът на задържания е 20 годишно BMW 3. Минах покрай катастрофата 10 минути след удара. Военните бяха там и регулираха трафика. Колата на загиналата не беше много пострадала, но вероятно тя е спала докато майка и е шофирала и белята е станала от камшичния удар, понеже тялото и е било отпуснато.
24
2
 
2
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
"Дарко",майсторът ти е сменял жилото отварящо клапана и е работил само с руски коли,за да благославя немците за много болтове и скоростната кутия може и да не се сваля,което е направил,за да прокара жилото.Немски майстор ще го свърши за десет минути.И по-малко препускай.
23
0
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Българският съд е само мерило за това кой от двете страни по делото е с по дебели връзки и по тлъст портфейл! С това се изчерпва българското правосъдие!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости на търкалета. Заспал е и е влязал в насрещното.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анархияяяя преди 1 месец
То няма държава за да го задължи мутрата да ти продава кола в някакво нормално и безопасно за шофиране техническо състояние.
20
2
 
11
 
! Отговори
Така е преди 1 месец
Сато джамбазите ни продават изхвърлени в моргите на запад от нормалните хора коли да не говорим че са ни скъпи.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
90 % от шофьорите на камиони и бусове си гледат в телефоните докато карат! Веднага ги познавам като видя, че криволичат от единия до другя край на лентата в която се движат!Преди месец един такъв щеше да ме смачка на излизане от траянови врата на леко десния завой отцепи направо и видях в тъмната му кабина отблясъка на телефона пред лицето му!
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Бг да смачкаш някой с кво и да е нее престъпление гази народе кой ти падне
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пепелянкова съшо е могла да избегне удара като спре заврти налево/ При челен и двамата са виновни
16
1
 
13
 
! Отговори
Съдия преди 1 месец
КОЛАТА Е ВИНОВНА ТЯ Е УБИЙЦА ЩЕ Я ОСЪДЯ 20 ГОДИНИ ЗАТВОР В МОРГАТА!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Техническата повреда на автомобила не е оправдание, но, уви..., случва се. За 32 години зад волана нямам нито едно нарушение, но на всеки му се е случало да претърпи някаква повреда по време на шофиране и на мене също, и не веднъж, преди около 6 години дори се наложи евакуатор след Шумен, докато се прибирах във Варна от В. Търново. Искрени съболезнования на близките на загиналата и дано дечицата да се поправят по-скоро от нараняванията!
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярно ли милиционершата е била без колан а децата без столчета? Ако това е така дядото ще се оттърве с условна дори да не се докаже, че колата е имала повреда. Очаквано е милиционер да не спазва закона. Както и жена му. Защо да слага колан. Та тя е безсмъртна. Ако травмата е счупен врат - 100% му се разминава. Колана чупи ребра а липсата му врат. Всеки да си избира.
13
3
 
13
 
! Отговори
МАФИЯ преди 1 месец
Днеска на битака една лелка прегази човек. Тръгна да кара между хората и мина през крака на един човек. Той падайки се удари в предното стъкло и го счупи. Дойде полиция и го арестуваха за хулиганство защото и е счупил стъклото. Това, че му мина през крака и крака му се поду като балон е без значение. Познайте кой е виновен когато лелката е с връзки а човека е беден. Да са живи и здрави милиционерите от 5-то РПУ. Могат да спечелят конкурса за корпуция. Дори са пред 6-то и 9-то.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един "майстор" така ми рециклира рейката, че по време на движение колата тръгна на дясно сама докато въртя волана на ляво. Добре, че карах с 20. А предния ден карах 400 км по магистрала с 140. Така, че докато няма съдебна отговорност от "майсторите" ще си мpeм по улиците като мyxи.
11
0
 
15
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
ГОРКИТЕ ДЕЦА ОСТАНАЛИ СИРАЧЕТА БОЛКАТА Е НЕОПИСУЕМА
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убил човек, пуснали го под домашен арест ... В България престъпник да получи присъда трябва да е убил член на семейството на прокурор или партиен лидер. Всички останали пресръпници са с права!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
И НА МЕН МИ ПРИЛОША ОТ ГЛЕДКАТА
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БМВ-то само е навлязло в насрещното, тогава да съдят компанията БМВ която съответно да осъди бг *** за уронване на престижа на марката за чалгопитеци!