Цалапица пак протестира пред прокуратурата в Пловдив

Те искат близнаците да бъдат привлечени като съучастници
23 авг 2023 13:09, Стела Стоянова
14
Цалапица пак протестира пред прокуратурата в Пловдив
Снимка БГНЕС, архив

Роднини, близки и приятели на убития Димитър Малинов от Цалапица протестират отново пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Инициатор на проявата е майката на загиналия младеж Атанаска Бакалова, а организацията се осъществява чрез обществената група сподвижници от Цалапица във Фейсбук.

Митингът под надслов  „Справедливост за Митко!“ започна в 12 часа. Това е втори протест пред пловдивската прокуратура, след като на 10 август  хората от Цалапица се събраха там с искания за огласяване на резултатите от разследването и настояване за промяна на обвиненията към братята близнаци, задържани засега с мотива „укривателство“. Протестиращите настояват те да бъдат привлечени като съучастници на сочения за пряк убиец Рангел Бизюрев.

Още по темата

При предишната проява майката на убития младеж се срещна с окръжния прокурор Ваня Христева, но заяви, че е останала неудовлетворена, тъй като не е получила отговори на своите въпроси. Тогава стана ясно, че съдебно-медицинската експертиза все още не е готова, а от изчезналия в чужбина убиец засега няма и следа.

Другото искане на протестиращите е виновните за опороченото отначало разследване полицаи да бъдат уволнени и наказани. Затова те се зарекоха, че протестите им ще продължат до разкриване на цялата истина за жестокото убийство на 24-годишния младеж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 8 месеца
На "една жена" по-долу й е странно, че не казват защо е убит. Те не са казали и по какъв начин е убит, което също е странно.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Близнаците са под закрилата на БХК.
12
0
 
6
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 10 Всъщност, най-странното е, че не стана ясно защо е убит. Близнаците не искат да са на свобода. Значи ги е страх. Значи знаят нещо, което не трябва да казват. Какво ли е то?
11
0
 
7
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 10 Доколкото си спомням, не веднага, а след 4 дни. Можеха по-рано да намерят трупа. Пък и казват, че е в Германия, а не го екстрадират. Значи не сме го поискали.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена, и как да го спрат, като е имал приготвен паспорт, и е офейкал веднага след убийството, дори още преди да бъде намерен трупа на жертвата? Кое ти е толкова странно?
9
0
 
14
 
! Отговори
3333 преди 8 месеца
Държавата ни се нуждае от рестарт. Опростачи се населението и всички виждаме ежедневно какво се случва. Няма и ден без да прочетем за някой убит. И никой не може да твърди, че е предпазен. Трупаните с години проблеми се проявяват.
8
0
 
13
 
! Отговори
Jack Daniels преди 8 месеца
За случая в Стара Загора всичко се покри и замете защото ще се окаже че има наркотрафик, трафик на хора и т.н. в които са замесени полицаи, магистрати, прокурори... Тотална корупция и разложение на полицията и МВР в Ст. Загора и не само там.
7
0
 
16
 
! Отговори
Иванова преди 8 месеца
Най-големите престъпници в България са в МВР, съда и прокуратурата! И тези хора пускат убийци на свобода и вкарват в затвора невинни хора! Грозната реалност в България.
6
4
 
4
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
И този случай е много странен и не е ясно за какво става дума. Явно не е обикновено убийство, щом са оставили убиеца да избяга в чужбина.
5
0
 
14
 
! Отговори
Спасов преди 8 месеца
Обаче полицаите в малките градове и села... нищо не вършат, а получават заплати! Вземат и подкупи за да си затварят очите за всякакви убийства и кражби! И имат наглостта да искат увеличения на заплати! Поне половината трябва да бъдат уволнени незабавно!
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В хладилника имам Цяла пица...бих искал да питам тези протестиращи кой от Пловдив ги организира, но няма да питам...
3
0
 
11
 
! Отговори
Пена преди 8 месеца
Никой не вярва на прокуратурата и съда. Те са тотално корумпирани!
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е снимка от бъдещето. На нея виждаме как пенсионерката Грета Тунберг грачи срещу системата понеже е откраднала мечтите и!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз се чудя оня Бизюрев ли е Писюрев ли е, как успя така да се скрие, че не могат да го хванат вече близо месец, и то при положение че немската полиция е много по-сериозен фактор от българската! А има ли вероятност изобщо да не е в Германия?