Зарков насрочи изслушване на Гешев и Сарафов във ВСС

Целта е да се изяснят фактите около сигнала срещу обвинител №1
8
Зарков насрочи изслушване на Гешев и Сарафов във ВСС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на правосъдието Крум Зарков насрочи изслушване на Иван Гешев и Борислав Сарафов на заседание на Пленума на ВСС на 25 май, съобщиха от МП.

Миналата седмица министър Зарков пое ангажимент в рамките на правомощията му да направи възможното, за да се установят всички факти във връзка с подадения сигнал в прокуратурата срещу главния прокурор от страна на директора на НСлС.

Още по темата


В рамките на същото заседание ВСС следва да се произнесе и по допустимостта и редовността на искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор, внесено от членове на прокурорската колегия.

Поканени са всички споменати в сигнала лица - г-жа Даниела Машева, г-жа Десислава Пиронева, г-жа Красимира Филипова, г-жа Пламена Цветанова, прокурорите от ВКП г-жа Ваня Стефанова, г-жа Сийка Милева, административния ръководител на Софийска градска прокуратура г-жа Илиана Кирилова и г-жа Габриела Ненкова.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мяу!
5
0
 
2
 
! Отговори
ВсекиИмаПраво наГлас преди 11 месеца
А кога ще изслушаме наританата котка? И котараните умеят да се изказват по техния си начин. Писаните започват да мъркат и да се галят, когато видят някои хора. Когато видят други, изобщо не реагират и дори гледат с презрение. От трети бягат да се скрият, а срещу четвърти започват да съскат злобно и дори понякога ръмжат. Как ще реагира наританата маца на Мая Нешкова, ако я донесат при Зарков?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нали уж Гешев нищо нямал, а заместника му Борис Боби с палати и имоти в Дубай, за това сигнали има ли или си е нещо нормално?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дали обвинтеля ЕДНО , ще се яви ?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А г-жа Десислава Атанасова?
1
0
 
5
 
! Отговори
МВР ПЕРНИК преди 11 месеца
Имаше и една Камелия от Кюстендил има и други джуконди на Гешев!