Домашен арест за Борислав Колев, обвинен за строежа на „Хемус“

Решението на съда не е окончателно
22

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийският градски съд пусна от ареста Борислав Колев, който е единственият обвинен до момента за злоупотреба с пари, предназначени за строежа на магистрала “Хемус”.

Той ще бъде под домашен арест.

Още по темата
Според съдия Атанас Атанасов все още може да се предполага, че Колев е съпричастен към престъплението, за което е обвинен, съобщава БТА.

Според магистратите Колев има отношение и към регистрирането на част от фирмите, от чиито сметки са теглени пари. Освен това има данни, че въпросните суми са носени в бюро за обмен на валута, където били предавани на друг човек -на име Иван.

Съдът обаче сметна, че няма опасност Колев да се укрие, но пък може да извърши друго престъпление.

С мотив, че няколко месеца срещу него прокуратурата не е работила активно, Колев поиска да излезе от ареста. Децата му вече имат проблеми в училище и това е свързано с ареста на баща им, каза защитникът му Христо Ботев. Според него, ако е на свобода, мъжът няма опасност да се укрие.

Колев заяви пред съда, че иска истината да излезе наяве. Два часа след като е разпитан на 21 декември, в присъствието на главния прокурор, имена, посочени от него, били публикувани в медиите. Заради това мъжът изрази опасения за сигурността на семейството си. Ако почувствам закрила, ще съдействам на разследването, посочи Колев.

Софийската градска прокуратура обвини 42-годишния Борислав Колев за пране на пари в началото на декември миналата година. Според обвинението, той е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да им станат фиктивни управители.

Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предназначени за ЛОТ-5 от магистрала "Хемус". Впоследствие Колев придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така, според прокуратурата, с 52 тегления от юни 2020 до септември миналата година мъжът получил над 53 милиона лева.

Решението на съда не е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Сметало преди 2 години
Един човек, след като завърши образованието си, работи 40 години до пенсия. Ако получава 50000 на година, това са 2 милиона. Този е откраднал 53 милиона. И щели да го вкарат за 9 години в затвор.... Ха Ха Ха. За какво да ходиш изобщо да работиш?
15
0
 
4
 
! Отговори
БГ МАФИЯ преди 2 години
Кражбата на милиони явно не е пресъпление
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтеглил-изтеглил,сега къде са тези пари,що за държава сме,не знае на кого дава парите и къде са,или по-точно- не трябва да се знае.Ама е време да се разбере и парите да почнат да се връщат и хора отговорни за това да ходят където трябва.Повече от ясно е,че са откраднати от властимащи и вероятно са при тях
13
1
 
3
 
! Отговори
Ама преди 2 години
Хайде давайте ги тези пари бре!Колко чувала бяха!Като ги намерите,да не ги открадне те ,ей!Че аман от честни "айдуци"!
12
0
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Мдааа! Още едно дело което ще иде ей така! Т.е .виновни няма те парите сами се откраднаха отделно и нещата сами се направиха на 10-на цена и т.н. и т.н. Ко да ви кажа в БГ е така!!!
11
3
 
9
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
Прокуратурата преговаря за нейните 10 % комисионна за да излезе със становище: Няма достатъчно събрани доказателства ! Неизвестен извършител ! Няма нарушения отностно договора за строеж на Магистрала Хемус ! Или лицето има здравословен проблем и не може да бъде съдено.
10
6
 
9
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Нещо много намотана историята и позашита с бели конци в стил Бойко Рашков,една жена ми каза на пазара?!Как се тегглят милиони от банков клон от някакви ца,рвули и никой не реагира от банковите служители!Приказки от хиляда и една нощ,да натопят Борисов,ама не им се получава,май?!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кокошка няма прошка за кон няма закон.Само домашен арест.
8
0
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Тоя ще нахрани рибите. Връзката се къса. Някой си харчат милионите на спокойствие.
7
0
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Хвала на герберския съд 53 млн и домашен арест ахахах пълна пародия.
6
2
 
7
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Ееей...забравихме го тоя човек.Какво стана с показанията? Рашков нещо млъкна...
5
5
 
9
 
! Отговори
няма начин преди 2 години
50 тегления-50 млн!?Измислете нещо друго!Ако някой си мисли,че в банките милионите ги раздават като печен слънчоглед определено е в грешка!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надяваме се да не самоубие сега от мъка?
3
0
 
22
 
! Отговори
аз преди 2 години
53 милиона - домашен арест?!?!?!?!
2
1
 
8
 
! Отговори
Призив преди 2 години
Съд и денацификация за Борислав Колев!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не избяга с милионите,че тогава в ареста трябва да влезе този,който го е пуснал.