Днес в 17:50 часа "Директно" пренася зрителите на Bulgaria ON AIR в Шаолин

За зрителите разказват Ши Ян Джун, учител по Кунг Фу в Шаолин и българинът Цветан Найденов, ученик в манастира
23 яну 2024 14:55, Красимир Ангелов
5
Днес в 17:50 часа "Директно" пренася зрителите на Bulgaria ON AIR в Шаолин

Днес, 23 януари, предаването „Директно“ ще се пренесе в древния китайски манастир Шаолин. Точно в 17:50 часа екипът на делничното предаване по Bulgaria ON AIR ще запознае зрителите с Ши Ян Джун – учител по Кунг Фу в манастира. В предаването повече по темата ще разкаже Цветан Найденов, който тренира древното бойно изкуство не къде да е, а в самия манастир Шаолин, където през хилядолетната история на храма са се обучавали умели войни и мъдри монаси. Ши Ян Джун е шифу на Цветан.

"Шифу – така наричаме нашия майстор. Означава учител и баща", споделя в интервюто Найденов. В Шаолин той прекарва два месеца, изпълнени с тренировки на тялото, духа и ума.

"Много хора притежават много богатства. Това са материални неща, но духовно те са нещастни. Трябва да започваме от духовното, материалните и цивилизованите аспекти, да разберем повече душата си. Така нареченото култивиране на ума се нарича дзен", каза специално за ефира на телевизия Bulgaria ON AIR висококвалифицираният шаолински монах-воин Ши Ян Джун.

Повече за древното изкуство, манастира и методите за достигане до просветление – не пропускайте да научите днес, 23 януари, в предаването „Директно“ от 17:50 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Конфуций преди 3 месеца
А дали е успял да усвои техниката на повдигане на кофа с вода с топките си?
2
0
 
1
 
! Отговори
Найденов преди 3 месеца
да заповяда в която и да е било зала/доджо, където се тренира киокушин. За около 30 сек ще му избият цялото Кунг Фу от главата.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такива двумесечни "ученици" в Тубата колкот щеш. Истинските монаси се учат от малки деца с години. Кво ше ни разкаже поредния "инфлуенсър" ? Че кат си е обръснал глъвъвтъ е вече моах ли ? тука такива "монаси" колкот щеш.