Силна буря с проливен дъжд и в Плевен

Има сигнали за паднали дървета и счупени клони
16 юли 2024 20:53, Александър Попов
8
Силна буря с проливен дъжд и в Плевен
Снимка: БГНЕС

Силна буря с проливен дъжд, примесен с дребна градушка, се изви над Плевен след 18:00 часа днес. На много места в града улиците се превърнаха в "реки", в социалните мрежи граждани сигнализират за паднали дървета и счупени клони.

Всички екипи на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Плевен са мобилизирани, за да реагират на сигнали за паднали клони и дървета и при необходимост за отводняване на сгради. Те ще останат на терен през цялата нощ до нормализиране на ситуацията.

Още по темата
На "горещия" телефон на Община Плевен има подадени сигнали за паднали клони и дървета. Един от тях е за паднала топола на улица "Дойран", която в момента се отстранява от екип на общинска фирма "Паркстрой". Движението е спряно от полицията в района, каза за БТА Ирен Томова от пресцентъра на местната управа.

За 40 минути в Плевен са се излели 16 литра дъжд на квадратен метър. Най-интензивният валеж е бил между 18:25 и 19:10 ч., съобщи директорът на плевенския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология Мартин Мачев. В Пордим количеството дъжд е около 17 литра на кв. м за 16 минути, в Левски и Славяново е валяло по-слабо - около 3 литра на кв. метър. Поривите на вятъра са достигали до 15 метра в секунда.

По време на бурята е отчетен драстичен спад на температурата, която днес в 16:00 ч. в Плевен е била 38,6 градуса, а в 18:40 ч. е била вече прохладните 24 градуса, отбеляза Мачев.

По думите му, обаче бурята тази вечер и прохладата, която се усеща, няма да повлияе на жегите, които продължават и утре. От НИМХ е обявен червен код за високи температури в цялата страна за 17 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: бурядъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
оф преди 1 месец
айде да идва и в София че изгорехме
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Нане - Българин??? Не съм чел някога Назарет да е попадал в границите на България...
4
0
 
1
 
! Отговори
Три коментара преди 1 месец
22 пъти +. Е, кога бе успяхте да му оближете з....ка?
3
4
 
4
 
! Отговори
Отново преди 1 месец
Умни мой, оприличихте Бойко с Господ. Смешни сте! Хапчетата и по леглата. Явно жегата не ви понася.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Синоптиците нищо не казваха за дъждове,едва за събота и неделя!Ясно колко са професионалисти!
1
7
 
32
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Дано Господ е наистина Българин, та да завали нормално в цялата страна да угаси пожарите.... Че с главурдестият гервераст, ще изгори цялата държава... ===))) за него всичко е ок... В момента...