Сталоун пуска на търг колекцията си часовници

Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара
8 май 2024 10:35, Петър Бойчев
13
Сталоун пуска на търг колекцията си часовници
Снимка БГНЕС

Малко след като Силвестър Сталоун завършва снимките на "Роки" - филмът, който поставя началото на холивудската му кариера, той вижда Грег Олман от Allman Brothers Band, който е заспал и е оставил ръката си да виси с открояващ се златен часовник на китката.

Този часовник беше "най-красивото нещо, което някога съм виждал", казва Сталоун във видеоклип, публикуван от Sotheby's, и предизвиква десетилетната му любов към колекционирането на часовници.

Сега холивудската звезда продава на търг 11 часовника от личната си колекция на разпродажба на Sotheby's в Ню Йорк на 5 юни. Сред артикулите е редкият Patek Philippe Grandmaster Chime, за който се очаква да бъдат платени до 5 млн. долара, както и часовници, които той е носил в някои от филмите си.

Само седем модела на Grandmaster Chime са произведени някога, като се има предвид, че това е най-сложният ръчен часовник, произвеждан някога от известните производители на луксозни часовници.

Като такъв, Sotheby's го нарече "свещеният граал" за колекционерите на часовници, оценен заради изключително сложните му механизми, за чието разработване, производство и сглобяване са били необходими 100 000 часа.

Часовникът разполага с 20 функции, които надхвърлят времето - като например пет механизма за отмерване на времето и повторител на датата, които звуково показват датата и часа.

"Това не е лесно да се постигне", казва Сталоун. "Трябваше да се обърна към определени власти, да напиша много писма до борда и в крайна сметка беше решено, че аз ще бъда собственик на едно от тези великолепни произведения на изкуството".

Към часовника се предлагат и други сувенири, включително презентационна кутия, гравирана с името на Сталоун, iPad и Airpods, всеки от които в комплект с калъф на Patek Phillipe.

Друг часовник на Patek Philippe, този от семейството Nautilus, се очаква да бъде продаден за до 400 000 долара. Той е с маслиненозелен циферблат, обграден от 32 багета диаманти Wesselton, в корпус от неръждаема стомана.

В търга са представени и няколко други забележителни производители на часовници, включително модели, които Сталоун е носил по време на снимки.

Часовник Rolex, пуснат през 2016 г. по случай 60-годишнината на модел, който е първият, показващ отделно ден и дата, може да се продаде за 50 000 USD.

Междувременно часовник, произведен от Audemars Piguet, със син циферблат в корпус от розово злато, се очаква да донесе до 200 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Избори 2024
ПП-ДБ официално определи водачите на листите и кандидатите за евродепутати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Няма ли някой Восток втора ръка за продажба?
12
0
 
3
 
! Отговори
Тони преди 1 седмица
Мамин златен, каква е кукличка станал:-)))))
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Закъсал е завалийката, разпродава.
10
1
 
3
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 седмица
Да знам, може би и аз ще изглеждам така след 100 години ама ще видим ..... ;)
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 3 Къде ги видя тия нови автомобили за 6 хиляди евро?
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Смел Гибсов Човека е на 77 години.
7
3
 
5
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 седмица
Лол , тука прилича на несполучлива шоколадова фигурка ... :D
6
1
 
4
 
! Отговори
айде нЕма нуЖда преди 1 седмица
Вие не го мислете хитрия евреин !
5
6
 
3
 
! Отговори
При преди 1 седмица
Положение, че имаш телефон, за какво ти е часовник? Все едно някой си продава дизеловата кола ...друг ползва електрическа. Несравними са. Единственото за което това може да послужи е някой милиардер да избегне данъци като ги купи на търг. И до там.
4
2
 
5
 
! Отговори
Перниканец преди 1 седмица
Много ботокс си е инжектирал тоя, бе. Замязал е на Виктор Калев.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И часовникът на заспалият беше Ролекс нали ? Готини са няма спор . Най евтиният струва повече от нов автомобил.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слай не прилича вече на нищо.
1
1
 
3
 
! Отговори
факт преди 1 седмица
а днеса стана табло за реклами